مولوی رحمت الله گلزار، رئیس این سازمان در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره گفت، وضعیت هواپیمایی مدنی افغانستان در طول ۲۰ سال گذشته در مقایسه با اواخر حکومت اول طالبان در سال ۲۰۰۱ بدتر شده است و افغانستان اکنون تنها چهار هواپیما دارد که تا دو سال دیگر عمر مصرفی آنها تمام میشود.
وی در ارزیابی از وضعیت این فرودگاه پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، پیروزی طالبان و خروج نیروهای آمریکایی از کشور را به ملت افغانستان تبریک گفت و افزود، این ملت همچنان درگیر تبعات جنگ و درگیری هستند که بیش از ۲۰ سال ادامه داشت. آنها همه نوع ظلم را چشیدند و بسیاری به دلیل اقدامات نیروهای آمریکایی و خارجی اعضای خانواده خود را از دست دادند اما به لطف خون های داده شده نیروهای آمریکایی مجبور شدند کشور را ترک کنند و افغانستان استقلال و حاکمیت خود را دوباره پس گرفت و ملت این کشور متحد خواهد شد.
گلزار در ادامه گفت، هرجا نیروهای آمریکایی مستقر شدند چه در فرودگاه بین المللی کابل و چه سایر فرودگاهها، ابتدا زیرساختها را ایجاد و سپس آنها را کامل تخریب کردند. چیزی برای افغانها باقی نمانده که بخواهند از آن استفاده کنند. آمریکاییها همه تجهیزاتی را که نتوانستند به آمریکا منتقل کنند، تخریب کردند و ۷۰ درصد تجهیزات باقی مانده تخریب شده و اکثر آنها قابل استفاده نیستند.
وی درخصوص تخریب رادارها و برج مراقبت توسط نیروهای آمریکایی هم گفت، هر دو کامل تخریب شدند و تیم فنی قطر در حال تعمیر آنها هستند. سالن های انتظار تقریبا تخریب شده اند و خسارت سنگینی به هواپیماهای سازمان هواپیمایی و دفاتر وابسته به آن وارد شده است. این خسارت ها چهار میلیون دلار برآورد شده است و در سراسر فرودگاه و سایر مناطق نیز خسارت ها بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلار است.
گلزار درباره طرح تحویل فرودگاه کابل به ترکیه گفت: ما سازمان ملی هستیم و کار ما ارائه خدمات مدنی است و وظیفه اصلی ما انتقال مسافر است. این مساله به وزارت خارجه و رهبری سیاسی مربوط میشود و من نمیتوانم درمورد آن اظهار نظر کنم و بالطبع تصمیم رهبری در این باره اجرایی خواهد شد.
وی افزود، پروازهای داخلی از امروز جمعه آغاز میشود و یک هواپیمای قابل استفاده وجود دارد اما پروازهای خارجی با تقریبا یک هفته تاخیر از سرگرفته میشود تا فرودگاه مطابق با استانداردهای بین المللی راه اندازی شود. کارمندان شرکت هواپیمایی هم به سر کار خود بازگشتهاند.
گلزار در ادامه گفت، سازمان هواپیمایی ۶۷ سال پیش در افغانستان تاسیس شد و متاسفانه هیچ پیشرفتی در طول دو دهه اخیر تاکنون نداشته است و آن دارایی و تجهیزاتی که این سازمان در دوره حکومت طالبان در سال ۲۰۰۱ داشت دیگر در اختیار ندارد. سازمان هواپیمایی اکنون تنها چهار فروند هواپیما دارد که عمر مصرفی آنها دو سال دیگر تمام میشود. قطر از ۱۰ سال پیش در کنار طالبان ایستاده و علاوه بر کمکهای دیگر اجازه افتتاح دفتر را داده است و افغانستان امیدوار است که در بخش هواپیمایی از قطر کمک دریافت کند. سازمان هواپیمایی دنبال خرید اعتباری یا قسطی هواپیماست و به چهار فروند هواپیما نیاز دارد. این سازمان از کشورهای دوست برای بهبود بخش هواپیمایی افغانستان درخواست کمک خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا طالبان میتواند استانداردهای هواپیمایی را اجرایی کند و دیگران به استفاده از این هواپیماها اعتماد کنند، گفت، سازمان هواپیمایی تمام تلاش خود را میکند تا درمورد امنیت فرودگاه اعتماد جهان را کسب کند و قصد دارد خون تازه ای پمپاژ کند تا بتواند در انجام پروازهای ایمن به سراسر جهان موفق عمل کند. این سازمان در حال حاضر ۴۰ خلبان دارد و نیازی به جذب نیرو ندارد و آموزشها در کشورهای غربی ادامه دارد در صورتی که هواپیماهای جدیدی به دست آورد به کادر و نیروی جدید نیز احتیاج پیدا خواهد کرد.
گلزار در پاسخ به این سوال که آیا طرح اصلاحاتی برای شرکت هواپیمایی وجود دارد یا خیر چراکه اطلاعاتی مبنی بر انجام اختلاس و سرقت منتشر شده است، گفت، برای اصلاح این نهاد مهم در افغانستان طرحی وجود دارد و سازمان هواپیمایی از هر شخص صادقی که برای افغانستان کار کند، استقبال میکند. هیچ جایی برای کارمندی که در فساد و سرقت دست دارد، وجود ندارد. به همه کارمندان زن سازمان هواپیمایی هم اجازه داده خواهد شد مطابق با اصول شرعی و بین المللی که با عرف و ارزش ها همسو است، کار کنند.
وی افزود: بار دیگر میگویم و تاکید میکنم که من به کادر زنان اجازه دادم کار خود را از سر بگیرند زیرا ما به آنها احتیاج داریم و آنها در پروازها به زنان خدمات رسانی کردند. خلاصه اینکه هیچ مشکلی با زنان نیست.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰