احمد امیری در گفتوگو با ایسنا گفت: این جاذبه تاریخی به روی گردشگرانی که آبادان را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب میکنند بسته است و فقط در مناسبتهای خاص و ایام نوروز گردشگران میتوانند از این مسجد دیدن کنند.
او با اشاره به اینکه مسجد رنگونیها در گذشته مرمت شده تأکید کرد: مرمت و بازگشایی این بنای ارزشمند به دلیل ویژگیهای شاخص و معماری بینظیر میتواند در جذب گردشگران داخلی و خارجی مؤثر باشد.
امیری تصریح کرد: با وجود اینکه آبادان یکی از شهرهای معروف کشور است و همواره بازدیدکننده و گردشگر دارد اما همچنان مسؤولان در زمینه توسعه امکانات گردشگری این شهرستان اقدامات مؤثری انجام ندادهاند.
این دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به تخریب و نابود شدن خانه بچاریها و شکرچیان و همچنین برخی دیگر از بناهای تاریخی آبادان تصریح کرد: متأسفانه رها شدن، نبود مرمت و توجه کافی به این بناها از سمت مسؤولان مربوطه باعث شده تا شاهد از بین رفتن و نابودی بناهای تاریخی ارزشمند استان خوزستان باشیم.
به گزارش ایسنا، سال ۱۱۲۹ شمسی پالایشگاه آبادان به عنوان اولین واحد تصفیه نفت ایران و مرکز عمده صدور فرآوردههای نفتی در نیمکره شرقی آغاز به کار کرد. با مطرح شدن آبادان به عنوان یکی از شهرهای صنعتی هزاران تبعه انگلیسی، هندی و پاکستانی به این شهر مهاجرت کردند. از نخستین گروههایی که به آبادان آمدند کارکنان پالایشگاه رنگون پایتخت کشور برمه و عمدتاً رنگونیالاصل و مسلمان بودند. به همین لحاظ درصدد تأسیس عبادتگاه در زمینهای شرکت نفت برآمدند و بالاخره با موافقت این شرکت ساخت مسجد به دست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان آغاز و در سال ۱۲۹۹ خورشیدی بنای آن نهاده شد.
مسجد رنگونیها به سبک معماری شبه قاره هند با گچبریهایی زیبا و برجسته و آرایههایی سیمانی و منحصر بفرد دارای شبستان، حیاط اصلی و مأذنه و در پیشانی بنا نقشینهای منقش به آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» است. متولی مسجد، شیخ عبدالرشید مندل بود و امامین جماعت آن شیخ قادریهندی، حاجآقا رنگونی و سپس محمد اسلم راجا بودند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰