در حالی مسئولان دولت سیزدهم در روزهای اخیر بر جوسازی رسانهای و قیمتسازی در کانالهای معاند و بی هویت تاکید کرده بودند که بالاخره دست یکی از همین قیمتسازها رو شد. امروز یکی از این کانالهای غیررسمی تلگرامی در گاف بزرگ و عجیب خود، پس از اعلام نرخهای غیرواقعی ۴۳ هزارتومانی دلار، نوشت: «قفلی زدی روی ۴۳ بابا برو روی ۴۴ و ۴۵»!
پیش از این نیز کارشناسان اقتصادی معتقد بودند که کانالهای تلگرامی با قیمتسازیهای جعلی سعی در ایجاد حباب و افزایش غیر واقعی قیمت دلار دارند.
این گاف بزرگ که ابعاد جدیدتری از ماجرای دلار تلگرامی را افشا کرد، در حالی رقم خورد که این کانالها حتی در روز سهشنبه ۶ دی ماه که تعطیل بود هم قیمت لحظهای دلار را با اعداد بالا اعلام میکردند و مدعی انجام معاملات نقدی و فردایی در این قیمتها و در روز تعطیل بودند. این در حالی است که براساس مشاهدات میدانی خبرنگار ما از چهارراه استانبول، خیابان فردوسی و سبزه میدان، قیمت دلار کمتر از این ارقام درج شده در کانالهای بی هویت و سودجوی تلگرامی است.
ریزش قیمتها در بازار ارز در راه است
بدون شک، بخش عمدهای از نوسانات بازار ارز علت روانی و سودجویی دلالان و سوداگران دارد که در این میان مردم باید هوشیارتر از همیشه باشند و بدانند که چنین جهشهای هیجانی قیمت ارز به طور قطع ریزش سنگینی را هم به دنبال خواهد داشت.
احمد لواسانی؛ دبیر سابق کانون صرافان با اشاره به اینکه مشکل اصلی ارز در بازار غیررسمی است، گفت: افراد به دلیل جو روانی و حفظ ارزش دارایی خود وارد این بازار میشوند که در نتیجه با افزایش تقاضا و بالارفتن قیمتها مواجه میشویم.
وی با بیان اینکه بازار ارز حباب دارد، به مردم هشدار داد تا برای ورود به این بازار با دقت بیشتری رفتار کنند چرا که هر لحظه ممکن است با ریزش قیمتی مواجه شویم و خریدارانی به قصد سرمایهگذاری خرید کردهاند با ضرر شدیدی همراه شوند.
به گفته لواسانی، تاکید کرد: در حال حاضر وضعیت ارزی بانک مرکزی مطلوب است و هر لحظه ممکن است با ورود بازارساز به بازار ارز، قیمتها شکسته شده و رو به پایین حرکت کند. دبیر سابق کانون صرافان پیشبینی کرد در روزهای آینده روند بازار مثبت خواهد شد و در پایان به مردم توصیه کرد که اگر به هر دلیلی نیازمند واقعی ارز هستند، ارز را از صرافیهای مجاز و رسمی و با نرخهای مصوب تهیه کنند و مراقب دلالان و سوداگران باشند.
در همین باره، یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق مشترک ایران و عراق تاکید کرد: به عنوان کسی که سالها کار اقتصادی کردهام، میگویم که جو روانی حاکم در بازار ارز چندین برابر واقعیت است، قیمت ارز تابع عرضه و تقاضا است که در بخش عرضه مشکلی نداریم، اما بیش از ۵۰ درصد تقاضای امروز ارز غیرواقعی است و ممکن است با هر اقدام بانک مرکزی یا اتفاق بیرونی، قیمت به شدت کاهش یابد.
مشکلی در منابع ارزی کشور وجود ندارد
نکته مهم بعدی اینکه، خوشبختانه هم در فروش نفت رشد داشتهایم و هم درآمدهای ارزی از محل صادرات غیرنفتی به حدود ۴۰ میلیارد دلار رسیده است. در نتیجه در تامین ارز هیچ مشکل و نگرانی وجود ندارد ضمن اینکه تامین ارز در سامانه نیما مشکلی نداریم که اینها نشان از آن دارد که از لحاظ بنیادی مشکلی در تامین ارز وجود ندارد و التهاب ایجاد شده ناشی از جو سازی رسانههای معاند و بیهویتی است که به دنبال افزایش نرخ ارز هستند تا با نوسانگیری قیمتها سود کلانی به جیب بزنند.
اقدام علیه امنیت ملی توسط کانالهای ارزی
امروز بانک مرکزی نیز در اطلاعیهای اعلام کرد که براساس قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه معامله ارز خارج از شبکه صرافی ها، بانکها و موسسات اعتباری دارای مجوز بانک مرکزی، قاچاق ارز محسوب شده و طبق قانون و از طریق مجاری قضایی، مرتکبین علاوه بر ضبط ارز، به پرداخت جریمه نقدی معادل دو برابر ارز مکشوفه و درصورت عدم توانایی در پرداخت، به حبس محکوم خواهند شد و از هموطنان درخواست کرد تا از معاملات غیررسمی ارز اکیدا خودداری کنند.
ورود بازارساز به بازار روند افزایشی قیمتها را متوقف میکند و این تلاش دولت و بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز در حالی رخ داده که برخی کانالهای ارزی که مالکان آنان میلیونها دلار ارز خریداری کرده اند با انتشار اخبار جعلی به دنبال فریب مردم و بالا نگه داشتن قیمت دلار در بازار آزاد هستند.
این اقدام که عملا خیانت ملی و مصداق بارز اقدام علیه امنیت ملی است باید به سرعت توسط نیروهای اطلاعاتی خنثی شود که البته دیروز هم علی القاصی رئیس کل دادگستری تهران اعلام کرد که برخورد با صاحبان حسابهای مشکوک با جریان مالی ناسالم و افرادی که در کف میدان اقداماتی را با هدف اخلال در بازار ارز انجام میدهند، صورت میگیرد و در این رابطه نیز دستوراتی صادر شده است.
مالکان این کانالهای غیررسمی تلگرامی با انتشار اخبار جهت دار و جعلی به دنبال ایجاد فضای منفی در کشور و بالا بردن نرخ دلار هستند تا به واسطه آن میلیاردها تومان سود به جیب بزنند.
بیشتر بخوانید:
۴۶۲۲۰
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰