همه شهرها، خصوصا شهرهای توریستی باید از امکانات کافی برای رفاه توانیابان بهرهمند باشند. چنانکه توسعه هر شهر را باید نزد رفاه و سهولت توانیابان ساکن یا مسافر آن شهر جست. امکانات و دسترسیهای شهری برای افراد دارای محدودیت جسمانی، یکی از کلیدیترین عناصر سیاست توسعه مسئولانه و پایدار است که نهتنها برای توانیابان، بلکه به نفع کل جامعه است.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، ۱۵ درصد از جمعیت جهان (یک میلیارد نفر) با نوعی از ناتوانی یا کمتوانی جسمانی زندگی میکنند. ازاینرو، سازمان جهانی گردشگری در راستای ایجاد، گسترش و توسعه مقاصد گردشگری بینالمللی برای استفاده تمام طیفهای گردشگری، از جمله توانیابان را داشته باشد، استانداردهایی را تعریف کرده است.
از نگاه این سازمان، ویژگیهای یک مقصد گردشگری استاندارد به این ترتیب است: سهولت در استفاده از امکانات و خدمات عمومی، امکان حضور افراد توانیاب در محیطهای مختلف، دسترسی آسان به سیستم حملونقل، اطلاعات، راههای ارتباطی و… با امنیت، آرامش، طیب خاطر و اطمینان از لذت بردن تمام توریستها. علاوه بر توانیابان، سهولت و رفاه جمعیت سالمندان جهان در سفر نیز اهمیت زیادی دارد. کما اینکه با بالا رفتن سن، احتمال ناتوانی دائم یا موقت بهطور چشمگیری افزایش مییابد. فلذا رعایت استانداردهای افرادی که برای سفر کردن با محدودیتهایی مواجهاند، در اولویت قرار دارد.
طی چند دهه گذشته، «جزیره کیش» به یکی از مهمترین تفرجگاههای ساحلی تبدیل شده و بازدیدکنندگان میتوانند در فضایی آرام، از آبی خلیجفارس، خاکهای نرم ساحل و آفتاب ناب جنوب ایران لذت ببرند. همچنین این جزیره به مناطق تجاری و آزاد دسترسی دارد که امکان دستیابی به هتلها، مراکز خرید، آپارتمانها، و مجتمعهای مختلف تجاری و مسکونی در دست پیشرفت، در آن زیاد است.
با توجه به ظرفیتهای متعدد گردشگرپذیری «کیش»، کارگاه آموزشی «ارزیابی گردشگری استاندارد» با حضور جمعی از تورگردانان، مقامات محلی و چند تن از توانیابان روز جمعه ۲۵ آذرماه، در این جزیره برگزار شد. در این کارگاه، جمعی از صاحبنظران حوزه سفر و گردشگری، از جمله افرادی که با کمتوانی جسمی درهمتنیدهاند، پیشنهادهایی را برای استانداردسازی گردشگری در جزیره کیش، مورد بحث و بررسی قرار دادند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰