به گزارش ایسنا، معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: از میان هشت پروندهای که از روستاهای ایران به سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) ارائه شده بود، «کندوان» در استان آذربایجانشرقی به عنوان نخستین روستای ایران در فهرست بهترین دهکدههای جهانی گردشگری ثبت شد.
علیاصغر شالبافیان با حضور در مراسم اعلام بهترین دهکدههای گردشگری در حاشیه بیستوپنجمین مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری که در شهر سمرقند ازبکستان در حال برگزاری است، گفت: روستای کندوان استان آذربایجانشرقی در رقابت با بیش از ۲۰۰ روستا از کشورهای مختلف توانست در فهرست دهکدههای جهانی سازمان جهانی گردشگری جای بگیرد.
به گفته معاون گردشگری، هشت روستای ایران از جمله کندوان آذربایجان شرقی، بیشه لرستان، میمند کرمان، سهیلی قشم، پالنگان کردستان، قاسم آباد گیلان، کندلوس مازندران و ابیانه اصفهان برای شرکت در این رقابت به سازمان جهانی گردشگری معرفی شده بودند که از این بین، روستای کندوان توانست با کسب امتیازها و شاخصههای لازم در جایگاه روستاهای جهانی ثبت شود.
انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال میشود و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است. ایران سال گذشته نیز تعداد دیگری از روستاها را معرفی کرده بود که موفق به ثبت آنها نشد.
براساس آنچه معاون گردشگری توضیح داده است: سازمان جهانی گردشگری ۹ شاخصه از جمله دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویتبندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیارهای انتخاب روستاهای جهانی اعلام کرده است که روستای کندوان توانست امتیاز قابل قبولی را از این موارد کسب کند.
به گفته شالبافیان، تا امروز ۷۶ روستا از ۴۰ کشور به عنوان بهترین دهکدههای جهانی گردشگری معرفی شدهاند که جمهوری اسلامی ایران نیز با ثبت کندوان به این مجموعه اضافه شده است.
براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از مزایای انتخاب شدن به عنوان روستای جهانی میتوان به معرفی در سطح بینالمللی به عنوان نمونهای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی، ارائه گواهی امضا شده توسط دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، دارا شدن فضایی برای تبادل تجربیات و آموزش، امکان شرکت در رویدادهای مرتبط با توسعه روستایی و گردشگری و در نهایت معرفی کشور صاحب روستا در ابعاد و زوایای مختلف گردشگری اشاره کرد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰