کشور دومینیکا – موسسه حقوقی سام
موسسه حقوقی و بین المللی آتیه نگر سام با داشتن 16 سال تجربه و صد ها نمونه موفق اخذ کارت اقامت، ضمن ارائه مشاوره رایگان، به روز ترین و کامل ترین قوانین مهاجرتی را در اختیار متقاضیان مهاجرت قرار می دهد. در این مقاله به بررسی شرایط کشور دومینیکا می پردازیم. Dominica با نام بینالمللی commonweatlth of dominica یکی
موسسه حقوقی و بین المللی آتیه نگر سام با داشتن 16 سال تجربه و صد ها نمونه موفق اخذ کارت اقامت، ضمن ارائه مشاوره رایگان، به روز ترین و کامل ترین قوانین مهاجرتی را در اختیار متقاضیان مهاجرت قرار می دهد. در این مقاله به بررسی شرایط کشور دومینیکا می پردازیم.
Dominica با نام بینالمللی commonweatlth of dominica یکی از کشورهای نزدیک ایالات متحده آمریکا به شمار میآید که به دلیل مزیت های بسیار خود مهاجران زیادی را جذب کرده است. کشور دومینیکا که به مشترک المنافع دومینیکا نیز مشهور است، یک کشور انگلیسی زبان به شمار میآید. دلیل تغییر زبان این منطقه به زبان انگلیسی را میتوان بیش از سیصد سال حکومت کشور انگلیس بر این منطقه دانست.
این کشور در سال های اخیر با پیشرفت های چشمگیری از نظر اقتصادی، فرهنگی، هنری و روابط بینالمللی رو به رو بوده است. dominica بسیار مهاجر پذیر است و میتوان با طی مراحل قانونی صحیح، در کوتاه ترین زمان ممکن اقامت آن را به دست آورد.
همسایگی با اقیانوس اطلس موجب شده است تا همواره آب و هوای این کشور معتدل و مرطوب باشد. بند نورثپورت مهمترین دماغه این کشور است که بخش عظیمی از تجارت جهانی از آن عبور میکند. در ادامه متن با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در مورد این کشور جذاب به شما ارائه کنیم.
کشور دومینیکا
به دلیل تشابه اسمی، بسیاری از افراد کشور دومینیکا و جمهوری دومینیکن را یک کشور میدانند، در حالی که این گونه نیست. کلیه قوانین این دو کشور به خصوص قوانین مهاجرتی آن ها هیچ شباهتی به یکدیگر ندارند.
در حالی که کشور dominica یک کشور مشترک المنافع به شمار میآید، جمهوری دومینیکن یک کشور کاملاً خود مختار و دارای یک سیستم جمهوری یا republic است. dominica را میتوان یک کشور جزیرهای همانند ژاپن دانست؛ چرا که از مجموعه چند جزیره مختلف به وجود میآید. مردم این کشور به شدت نسبت به طبیعت حساس هستند. همین امر موجب شده است تا گروه های مراقبت از طبیعت (nature care) بسیاری در این سرزمین فعالیت کنند.
بیش از هشتاد درصد مردم کشور دومینیکا سیاه پوست هستند و از بومیان جزایر اقیانوس اطلس به شمار میآیند. این افراد حتی پیش از کشف کشور dominica در این منطقه حضور داشتند و به فعالیت های ماهیگیری و کشاورزی میپرداختند.
دومینیکا کجاست؟
کشور dominica جزیره ای بسیار کوچک در بخش دریای کارائیب است. از همسایگان این کشور جزیره ای میتوان به ونزوئلا، ایالات متحده آمریکا، کوبا، جامائیکا، پورتوریکو و همچنین جمهوری دومینیکن اشاره کرد. در واقع، این کشور بین جزایر گوادلوپ (Guadeloupe) که تحت نظر کشور فرانسه هستند، قرار گرفته است. در جنوب این منطقه میتوان جزایر ماری گالانت را مشاهده کرد و بخش شمالی این جزیره نیز به مناطق مارتینیک میرسد. مشترک المنافع بودن این کشور موجب شده است تا امپراطوری بریتانیا تأثیر مستقیمی بر مرز بندی آن بگذارد.
پایتخت این کشور شهر روسو است و بزرگ ترین شهر کشور دومینیکا نیز به شمار میآید. شهر روسو در بخش جنوب غربی کشورdominica قرار دارد و کلیه ادارات بزرگ کشور در همین منطقه ساخته شده اند. در بخش شمالی دومینیکا شهر بندری پورتسموث جای گرفته که بزرگ ترین بندر این کشور است.
شهر توریست پذیر ماریگوت به علت سواحل گرم و دلپذیر خود هر ساله میزبان گردشگران بسیاری از سراسر جهان است. این کشور به طور کامل توسط اقیانوس آتلانتیک شمالی احاطه شده است. کشور dominica مرز زمینی ندارد و تنها از طریق دریا میتوان به آن دسترسی داشت.
زمان در کشور dominica بر اساس منطقه زمانی یو تو سی -۴ یا کارائیب شرقی محاسبه میشود. این در حالی است که جمهوری دومینیکن در همسایگی این کشور دارای یک منطقه زمانی مختص به خود است. دلیل این امر را میتوان به قرارگیری متفاوت dominica در یک محور متفاوت دانست.
جغرافیای دومینیکا
دومینیکا جنگلی ترین جزیره منطقه موسوم به آنتیل کوچک است. این جنگل زیستگاه پرندگان و حیوانات زیادی به شمار میآید. دو طوطی محبوب جهان یعنی طوطی امپراطوری یا سیسرو (Amazona imperialis) و طوطی گردن قرمز (Amazona arausiaca) فقط در دومینیکا یافت میشوند.
پرندگان مگس خوار زیادی وجود دارند که منطقه بیکالور (Cyanophaia bicolor) در کشور دومینیکا و جزیره مارتینیک تنها محل زندگی آن ها است. قورباغه ای بزرگ معروف به کراپود (Leptodactylus fallax) یکی از چهار گونه دوزیست در این جزیره است که مدت ها بخش نمادینی از جانوران دومینیکا و یک غذای ملی بود، اما به دلیل یک بیماری قارچی به شدت در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.
به طور کلی میتوان گفت، نزدیک به 95 درصد از کشور dominica دارای جنگلهای مرطوب استوایی است. اگرچه آب و هوای این منطقه گرم و مرطوب است، اما این به آن معنا نیست که در زمستان ها شاهد بارش برف نخواهید بود. طوفان دیوید در آگوست 1979 به شدت به این جزیره آسیب رساند. این طوفان نه تنها تا حد زیادی محصول موز را که پایه اصلی اقتصاد این جزیره است، نابود کرد، بلکه بخش زیادی از خاک سطحی جزیره را نیز با خود برد و عملاً پایگاه کشاورزی کشور را نابود کرد.
جمعیت
جمعیت کشور dominica عمدتاً آفریقایی تبار هستند. در برخی مناطق میتوان مهاجران اروپایی، هندی و کارائیبی را نیز مشاهده کرد. دومینیکا تنها جزیره ای است که هنوز بومیان آمریکایی در آن زندگی میکنند، البته جمعیت آنها با نرخ بسیار شدیدی در حال کاهش است. این بومیان که بخش کمی از جمعیت کل کشور را تشکیل میدهند، فقیرترین گروه از مردم کشور دومینیکا به شمار میآیند.
جمعیت این کشور در سال 2022 و بر اساس آخرین آمار به حدود صد هزار نفر رسیده است. تراکم جمعیتی در کشور dominica حدوداً 105 نفر بر یک کیلومتر مربع است. اگر چه این کشور جمعیت نسبتاً کمی دارد، اما میتوان تنوع نژادی بسیار گسترده ای را در بین آن ها مشاهده کرد.
تاریخ دومینیکا
قبل از استعمار، این جزیره محل استقرار قوم کارائیب بود که از آمریکای جنوبی به آنجا مهاجرت کرده و ساکنین اولیه را بیرون رانده بودند. در 3 نوامبر 1493، کریستف کلمب دومینیکا را کشور یکشنبه (به لاتین: dies dominica یا روز خداوند) نامگذاری کرد.
در سال 1632، اولین مستعمره نشینان فرانسوی بودند، اما با معاهده اکس لاشاپل در سال 1748، بریتانیا و فرانسه موافقت کردند که این جزیره را به عنوان سرزمین بی طرف تلقی کنند و آن را به کارائیبی ها بسپارند. از آن زمان تا سال 1805، دومینیکا بین فرانسه و بریتانیا دست به دست میشد.
تا قبل از آن که بریتانیا در سال 1759 جزیره را تصرف کند، کشاورزان فرانسوی در دومینیکا مستقر شده بودند. این منطقه در سال 1763 به طور رسمی به بریتانیا واگذار شد. در سال 1778، نیروهای فرانسوی بخش مارتینیک را تصرف کردند، اما بریتانیایی ها این جزیره را در سال 1783 باز پس گرفتند.
فرانسوی ها که در آن زمان از گوادلوپ آمده بودند، نتوانستند در طی جنگ سال 1795 دوباره کشور دومینیکا را به دست بیاورند. فرانسوی ها در سال 1805 آخرین حمله را به جزیره انجام دادند و اگرچه پایتخت یعنی روسو به آتش کشیده شد، اما آن ها مجبور به عقب نشینی شدند.
استقلال دومینیکا
در 3 نوامبر 1978 دومینیکا به استقلال کامل دست یافت و پاتریک رولاند جان اولین نخست وزیر این کشور شد. دولت جان در تعدادی معاملات مشکوک از جمله طرح اجاره زمین به شرکتی که ادعا میکرد، قصد دارد نفت را به طور غیر قانونی به آفریقای جنوبی عرضه کند، دخیل بود. دولت آفریقای جنوبی در آن زمان به دلیل سیاست آپارتاید از نظر تجاری تحت تحریم بینالمللی قرار داشت.
در انتخابات 1980، یوجنیا چارلز، اولین نخست وزیر زن کارائیب شد. او ابتدا حزب خود با نام حزب آزادی دومینیکا (DFP) را برای مخالفت با قوانین محدود کننده آزادی مطبوعات تشکیل داد و مردم دومینیکا را به سمت روابط نزدیک تر با مردم کشور باربادوس تشویق کرد.
این دولت در سال 1981 با چندین کودتا مواجه شد؛ با این حال، دومینیکا در زمان دولت چارلز ویندک با کاهش قابل توجه بیکاری و تورم و پیشرفت های قابل توجه در زمینه بهبود اقتصادی روبرو شد. حزب او در سال 1985 به قدرت بازگشت و در انتخابات 1986 استوارتر شد. بسیاری انتخاب او را یکی از مهمترین دلایل استقلال کشور dominica میدانند.
سیاست کشور دومینیکا
قانون اساسی تصویب شده پس از استقلال کشور دومینیکا، رئیس جمهور را به عنوان رئیس دولت و نخست وزیر را به عنوان رئیس کابینه دولت مشخص کرده است. قوه مقننه یا پارلمان از رئیسجمهور و یک مجلس تک حزبی تشکیل میشود. 9 نماینده یا سناتور از منصوبان ریاست جمهوری هستند. رئیس مجلس از بین اعضای غیر عضو کابینه یا توسط رأی مستقیم مردم انتخاب میشود.
دادستان کل نیز از اعضای کابینه به شمار میآید. نخست وزیر کابینه ای را که رئیس جمهور از میان اعضای مجلس انتخاب خواهد کرد، رهبری میکند. طبق قانون اساسی تنها 3 عضو از کابینه میتوانند به سناتور تبدیل شوند. مدت تصدی 5 سال است و حق رأی به افراد بالای 18 سال داده میشود.
دومینیکا یکی از اعضای کشورهای مشترک المنافع، سازمان ملل متحد، سازمان کشورهای آمریکایی، جامعه کارائیب و سازمان کشورهای کارائیب شرقی (OECS) است. این کشور دارای یک سیاست مردم سالار است و کلیه قوانین باید پس از رفراندوم تصویب شوند.
سلامت و رفاه در دومینیکا
چندین بیمارستان بزرگ در dominica وجود دارد. نیازهای پزشکی توسط مراکز بهداشتی کوچک تر در سراسر جزیره رسیدگی میشوند. بیماری های رودهای، دیابت، کم خونی، سل و بیماریهای مقاربتی مشکلات عمده سلامتی کشور dominica هستند.
تحصیلات در دومینیکا
آموزش ابتدایی در مدارس دولتی اجباری و رایگان است. در کشور دومینیکا میتوان چند دبیرستان، یک کالج تربیت معلم، یک دانشکده پزشکی، یک دانشکده پرستاری و یک شعبه از دانشگاه West Indies را مشاهده کرد. بیش از 90 درصد مردم این کشور باسواد هستند.
سبک زندگی دومینیکا
جامعه کارائیب در دهه 1990 با افتتاح یک مرکز فرهنگی در روسو و افزایش علاقه گردشگران به هنر و سنت های کارائیب، تحت یک رنسانس فرهنگی قرار گرفت. سازمان های فرهنگی دولت احیای سنت های پیش از استقلالی را تشویق کردند که تقریباً از بین رفته بودند. از جمله این سنت ها میتوان به رقص های آفریقایی و فرانسوی، نمایش های قدیمی، موسیقی و لباسهای محلی اشاره کرد. در این میان، فرانسه به دلیل میراث زبانی و مجاورت مارتینیک و گوادلوپ با dominica، نفوذ فرهنگی مهمی در این کشور داشته است.
موزه ملل در روسو سالنهایی در مورد تاریخ طبیعی، اقتصاد، فرهنگ و تاریخ جزیره را به نمایش میگذارد. Dominica محل زندگی دو رماننویس مشهور در قرن بیستم بوده است. ژان ریس (1890-1979) که برای کتاب دریای وسیع سارگاسو (1966) مشهور شد و فیلیس شاند آلفری (1908–1986) با کتاب معرف خانه ارکیده (1953) از ساکنان این جزیره بودند.
اگرچه فرهنگ مردم تحت تأثیر آداب و سنن کشورهای اروپایی است، اما بسیار از قبایل هنوز به سنت های قبلی خود پایبند هستند. امروزه تنوع بالای نژادی موجب شده است تا کشور دومینیکا به یک مقصد بسیار مناسب برای مهاجران سراسر جهان تبدیل شود. سرانه مطالعه در این کشور بسیار بالا است و مردم رابطه خوبی با مهاجران دارند.
اقتصاد دومینیکا
دومینیکا یکی از فقیرترین کشورهای حوزه کارائیب است. اقتصاد این کشور وابسته به کشاورزی است، اما طوفان های مختلفی به طور متناوب این بخش از اقتصاد کشور را ویران میکنند. در این میان، تلاش هایی جهت تنوع بخشی به اقتصاد دومینیکا از طریق صنعت گردشگری و سرمایهگذاری به وسیله مقیمان و مهاجران تا حدی موفقیت آمیز بوده است.
تولید، تجارت و خدمات در دومینیکا
در کشور دومینیکا عمده درآمد مردم از کشاورزی به دست میآید. محصولات کشاورزی که صادر میشوند، شامل کوپرا، روغن نارگیل، صابون، روغن خلیج و آب میوه هستند. صابون به دست آمده از روغن نارگیل صادرات مهمی برای این کشور به شمار میآید.
در سمت غرب، یک بخش کوچک مونتاژ پوشاک نیز وجود دارد. محصولات چوبی از جمله مبلمان بخش بسیار کوچکی از صادرات این کشور را تشکیل میدهند. پورتسموث که یک بندر شمالی در dominica است، مرکز اصلی قایق سازی در کارائیب به شمار میآید. واردات این کشور شامل مواد غذایی، سوخت های معدنی و کالاهای تولیدی هستند.
گردشگری در اواخر قرن بیستم با وجود زیرساخت های حمل و نقل ضعیف جزیره و کمبود نسبی امکانات هتلی و سواحل خوب، به طور چشمگیری توسعه یافت. تقریباً 80.000 گردشگر به صورت سالانه از این جزیره بازدید میکنند.
بنادر خلیج پرنس روپرت و روسو سالانه به بیش از 300.000 مسافر کشتی کروز در بازدیدهای روزانه خدمات ارائه میدهند. این جزیره به دنبال توسعه ذخایر گیاهان و جانوران منحصر به فرد خود برای جذب گردشگران است. بسیاری از گردشگران دومینیکا را به عنوان “نگین جزایر کارائیب” معرفی میکنند.
حمل و نقل دومینیکا
بارندگی زیاد و زمین های ناهموار مانع ساخت جادههای مناسب در کشور دومینیکا شده است. اولین جاده در سراسر جزیره تا سال 1956 تکمیل نشده بود. از سال 1984 یک پروژه بزرگ بازسازی جاده برای بهبود دسترسی راه اندازی شد.
فرودگاه اصلی این کشور، فرودگاه ملویل هال است که در ماریگوت که بخش ساحلی شمال شرق است، قرار دارد. یک فرودگاه دیگر نیز در منطقه کان فیلد (Canefield) در نزدیکی پایتخت در حال ساخت است. کشتی های بزرگتر برای ورود به دومینیکا از بندر موسوم به دیپ واتر (deepwater) در خلیج وود بریج نزدیک روسو استفاده میکنند، اما پورتسموث همچنان بندر اصلی حمل و نقل و صادرات کشور به شمار میآید.
زبان دومینیکا
کشور dominica تنها یک زبان رسمی دارد و آن زبان انگلیسی است. تقریباً ۹۸ درصد مردم به زبان انگلیسی صحبت میکنند، اما در برخی مناطق هنوز میتوان برخی فرانسوی زبان ها را مشاهده کرد.
واحد پول دومینیکا
واحد پول این کشور در طول سالیان مختلف تغییر کرده است. تا دهه ۱۹۸۰، واحد پول این کشور از پول کشور انگلستان یعنی پوند پیروی میکرد. امروزه دلار کارائیب شرقی (east carbbean dollar) به عنوان واحد پول دومینیکا تعیین شده است. این واحد پول نه تنها در کشور dominica، بلکه در کشورهایی همچون سنت لوسیا و گرنادا نیز به کار میرود.
مهاجرت
مهاجرت به کشور دومینیکا روش های متعددی دارد. اقتصاد رو به پیشرفت و همچنین پاسپورت معتبر این کشور موجب شده است تا بسیاری از افراد به مهاجرت یا اخذ پاسپورت دومینیکا فکر کنند. کشور های بدون نیاز به ویزا با پاسپورت دومینیکا در لینک مرتبط قرار داده شده و با مراجعه به آن می توانید اطلاعات مرتبط را مطالعه نمائید. در خصوص اخذ پاسپورت دومینیکا، مجموعه های مختلفی از جمله مؤسسه حقوقی و بینالمللی سام مشغول به فعالیت هستند و میتوانند متقاضیان را در این زمینه یاری نمایند. در ادامه به صورت مختصر در مورد هر یک از روش های مهاجرت مخصوص این کشور صحبت خواهیم کرد.
اخذ پاسپورت دوینیکا به صورت اهدائی
جمهوری دومینیکا یکی از بهترین برنامه های اعطای تابعیت و پاسپورت از طریق سرمایه گذاری (Citizenship By Investment) را ارائه کرده است. برنامه سرمایه گذاری در دومینیکا از سال ۱۹۹۳ فعال بوده است. این برنامه بسیار مشهور، سرمایه گذاران جهان را به مشارکت اقتصادی در این کشور دعوت میکند. اگر متقاضیان الزامات قانونی و سایر شرایط مورد نیاز را برآورده کنند، خود و خانواده آنها (همسر، فرزندان وابسته زیر 30 سال، پدر و مادر بالای 55 سال، خواهر و برادر زیر 25 سال متقاضی و همسر متقاضی) میتوانند شهروندی و پاسپورت دومینیکا را اخذ کنند .
مهاجرت از طریق تحصیل
کشور dominica حدوداً دوازده دانشگاه اصلی دارد که تمامی آنها به صورت خصوصی فعالیت میکنند. برای کسب اقامت از طریق تحصیل، متقاضی باید در ابتدا یک تقاضا نامه از طرف یک دانشگاه معتبر مستقر در این کشور دریافت کند. در دانشگاه های dominica کلیه دروس با زبان انگلیسی تدریس میشوند و به همین دلیل، معمولاً برای دریافت پذیرش و تقاضا نامه باید یک مدرک معتبر زبان مانند تافل یا آیلتس ارائه شود.
مهاجرت از طریق کار
کشور دومینیکا مهاجرت از طریق جاب آفر را نیز برای علاقه مندان فراهم کرده است. مرحله ابتدایی در این روش، یافتن یک کارفرمای معتبر است که در کشور dominica سکونت داشته باشد. پس از ارسال درخواست کارفرمای نسبت به جذب شما، باید مراحل اداری مربوطه طی شود تا بتوان به فرایند مهاجرت و کسب اقامت فکر کرد. ویزای کاری کشور dominica به صورت ۳ ساله صادر میشود و پس از پایان ۳ سال امکان تمدید ویزا وجود دارد.
مهاجرت از طریق تولد فرزند
یکی از مهمترین روشهای کسب اقامت dominica، تولد فرزند است. این کشور از اصل خاک در زمینه اعطای اقامت به فرزند پیروی میکند. بر اساس این اصل، اگر فرزندی در خاک این کشور به دنیا بیاید، میتواند تابعیت dominica را کسب کند. باید به این نکته توجه کنید که مهاجرت از طریق تولد فرزند مراحل اداری نسبتاً دشواری دارد و همواره نتیجه مد نظر در این پروندهها به دست نمیآید.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
Dominica از جمله کشورهایی به شمار میآید که راه کسب اقامت به وسیله سرمایهگذاری را برای تمامی افراد فراهم کرده است. در زمینه سرمایهگذاری، مبحث ثبت شرکت در کشور دومینیکا بهترین گزینه است. هزینه های ابتدایی برای طی مراحل اداری ثبت شرکت حدوداً ۲۰۰۰ دلار است. توجه داشته باشید که این هزینه، تنها مربوط به هزینه امور اداری بوده و مبلغ مورد نیاز برای سرمایهگذاری در هر پرونده متفاوت است.
مهاجرت از طریق پناهندگی
کسب اقامت به کمک پناهندگی از دشوارترین روش های ممکن به شمار میآید. مراحل پیچیده، احتمال بسیار پایین پیروزی در پرونده کسب اقامت و … موجب شده است تا بتوان گفت که مهاجرت از طریق پناهندگی به هیچ وجه برای اکثر افراد مناسب نیست.
هزینه زندگی در دومینیکا
هزینه های زندگی در کشور dominica با توجه به نرخ سالانه درآمد و همچنین پایین بودن مالیات تقریباً مناسب است. متوسط درآمد خالص ماهانه برای کارگران ساده حدوداً 700 دلار است. کارمندان در برخی مواقع از معافیت کامل مالیاتی برخوردار خواهند بود. هزینههای مربوط به بهداشت و درمان به علت خصوصی بودن بسیاری از بیمارستانها نسبتاً بالا به نظر میرسد.
جمع بندی
در این متن به بررسی کامل تمام موارد مربوط به کشور dominica پرداختیم. این کشور که در حوزه دریای کارائیب قرار گرفته، دارای یکی از مهمترین بنادر جهان به نام بندر نورثپورت است. سرمایهگذاری را میتوان بهترین روش برای کسب اقامت این کشور دانست.
اگرچه شرایط اقتصادی این کشور همواره دارای لغزش بوده است، اما میتوان کشور دومینیکا را به عنوان یک مقصد سرمایهگذاری مناسب معرفی کرد. هزینه زندگی در این کشور بالا نیست و به خوبی میتوان از پس هزینه های مربوطه برآمد. اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید یا میخواهید با مراحل کسب پاسپورت دومینیکا آشنا شوید، کافی است با کارشناسان مؤسسه حقوقی و بینالمللی سام تماس برقرار کنید و از کارشناسان مربوطه بخواهید تا شما را راهنمایی کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰