کشف بزرگ ترین معدن طلای کشور در جنوب/ ذخایر طلای جهان چقدر است ؟

با این حال صدور گواهی کشف معدن طلا در سیستان و بلوچستان در چند روز اخیر و نجات معدن کاران معدن طلای چین بعد از دو هفته از داخل معدن باعث شد به سراغ این فلز ارزشمند و گران بها برویم و در کنار معرفی معدن کشف شده و میزان طلای تخمینی آن درباره میزان

کد خبر : 16341
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۲
کشف بزرگ ترین معدن طلای کشور در جنوب/ ذخایر طلای جهان چقدر است ؟



با این حال صدور گواهی کشف معدن طلا در سیستان و بلوچستان در چند روز اخیر و نجات معدن کاران معدن طلای چین بعد از دو هفته از داخل معدن باعث شد به سراغ این فلز ارزشمند و گران بها برویم و در کنار معرفی معدن کشف شده و میزان طلای تخمینی آن درباره میزان طلای استخراج شده و باقی مانده آن  در زمین گزارشی تهیه کنیم. البته در این گزارش از بزرگ ترین تولید کننده های طلا، رتبه ایران در تولید طلا و اطلاعات خواندنی و جذاب دیگری درباره این فلز گران بها و البته دوست داشتنی نوشته ایم که خواندنش خالی از لطف نیست.

معدن جدید در سیستان و بلوچستان

گواهی کشف بزرگ ترین معدن طلای ایران، به نام شرکت توسعه معادن پارس شستا در سیستان و بلوچستان در 10 بهمن صادر شد. این معدن با میزان ذخیره قطعی و احتمالی 73.4 میلیون تن کانسنگ طلا از بزرگ ترین معادن طلای کشور است. گفته می شود تا کنون برای این معدن 40 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و درنهایت بیش از 300 میلیارد تومان در این معدن سرمایه گذاری خواهد شد.بر اساس برآوردهای انجام شده، 25 تن طلای خالص می توان از این معدن استخراج کرد که حدود 25 هزار میلیارد تومان ارزش دارد.

میزان طلای استخراج شده و باقی مانده در جهان

هر چند از میزان دقیق طلای قابل استخراج روی کره زمین اطلاعاتی در دسترس نیست اما طبق محاسبات شورای جهانی طلا در سال 2019 تنها 50 هزار تن طلای دیگر در معادن باقی مانده و همچنین در این گزارش آمده که تا کنون بیش از 196 هزار تن طلا استخراج شده است، یعنی تنها 20 درصد طلای استخراج نشده در جهان وجود دارد. هم اکنون روزانه بین 2.5 تا 3 تن طلا از معادن در کشورهای مختلف استخراج می شود. طبق محاسبات شورای جهانی طلا، دوسوم استخراج طلا در دوره آغاز شده از سال ۱۹۵۰ میلادی صورت گرفته است. از این میزان طلای استخراج شده تا کنون حدود 48 درصد در صنعت جواهر سازی مورد استفاده قرار می گیرد، مقدار کمی از آن در صنعت و بقیه به شکل شمش طلا نگهداری می شود. کارشناسان پیش بینی می کنند، نرخ رشد استخراج طلا طی ۸ تا ۱۰ سال آینده کاهش می یابد.

  بزرگ ترین تولید کننده های طلا

 طی دهه‌های طولانی و تا پیش از سال ۲۰۰۶، آفریقای جنوبی بزرگ‌ترین تولیدکننده طلا بود. استخراج طلا در این کشور اما در سال‌های اخیر کاهش یافته است. با این حال، هنوز هیچ کشوری موفق نشده رکورد تولید طلا در آفریقای جنوبی در دهه ۱۹۷۰ را بشکند که بیش از هزار تن در سال بوده است. با این حال گزارش های جهانی نشان می دهد آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و روسیه دارنده بزرگ ترین ذخایر طلا در جهان به شمار می‌روند. موسسه GFMS Gold در یک نظرسنجی به بررسی پنج کشور بزرگ تولیدکننده طلا در جهان در سال 2018 پرداخته است. در این پنج کشور چین با استخراج 426.1 تن در صدر و بعد از آن استرالیا با ۲۹۵ تن استخراج در رتبه دوم قرار دارد. رتبه های سوم تا پنجم هم در اختیار کشورهای روسیه با 270.7 تن، آمریکا با 230 تن و کانادا با استخراج 175.8 تن قرار دارد.

 رتبه ایران در تولید طلا

هم اکنون 22 معدن طلای فعال در کشورمان وجود دارد که 0.2 درصد طلای جهان از آن ها استخراج می شود. با این حال آمارهای مختلفی درباره جایگاه ایران از لحاظ مصرف و تولید طلا وجود دارد. ارقام منتشر شده وزارت صمت حاکی از آن است که کشورمان توانسته رتبه چهل و ششم را از آن خود کند و در عین حال در بین آسیایی ها کشورمان جایگاه دوازدهم را دارد. موضوع مصرف طلا سبب شده براساس آمار غیر رسمی ایرانی ها در بین ۱۰ کشور شاخص جای گیرند و در گزارش‌های دیگر ایران پنجمین مصرف کننده این فلز خوش رنگ است. طبق گزارش وزارت صمت هم اکنون سالانه 12 تن طلا در کشورمان استخراج می شود که نسبت به سال 91 رشد 14 برابری داشته است. بر اساس اطلاعات این گزارش، هم اکنون 320 تن ذخایر طلا در ایران قرار دارد که باید امیدوار بود به 400 تن هم برسد.

 نکته هایی جذاب درباره این فلز جذاب

دانشمندان معتقدند که فلز طلا از انفجارهای «ابر نواختر»ها به وجود می‌آید و تمام طلاهایی که ما روی زمین داریم از جمع شدن ذرات حاصل از این انفجارهاست. اگر طبق این نظریه پیش برویم، بسیار احتمال دارد که دیگر سیارات و اجرام آسمانی مثل مریخ، عطارد و ناهید نیز ذخایر طلا داشته باشند! اما در ادامه چند نکته جذاب درباره طلا نوشته ایم که خواندنش می تواند جذاب باشد.

حساسیت ‌زا نبودن طلا:  طلا فلز واکنشی نیست، به همین دلیل هیچ‌وقت زنگ نمی‌زند. اگر به انگشتر یا آویزهای طلایتان حساسیت دارید، احتمالاً فلز دیگری با آن ترکیب شده است!

طلاها عتیقه اند: شاید باورش کار سختی باشد، اما تقریباً 75 درصد از طلایی که امروز در بازارها به فروش می‌‎رسد، یک قرن پیش از معادن استخراج شده‌اند!

بزرگ‌ترین شمش جهان: بزرگ ترین شمش طلا 250 کیلوگرم وزن دارد و توسط کمپانی میتسوبیشی تولید شده و اکنون بیش از 11 میلیون دلار قیمت دارد.

رکورددار تولید طلا در تاریخ: تقریباً نیمی از طلای استخراج شده در جهان از معدن «ویت واترز راند» آفریقای جنوبی تهیه شده است.

سیارکی طلایی نزدیک زمین: طبق بررسی دانشمندان، سیارکی در نزدیکی زمین وجود دارد که 20 میلیارد تن طلا درون خودش جای داده است! ناسا همچنان درباره‌ آن مطالعه می‌کند و کاوشگری پیرامونش از سال 2022 شروع می‌شود!

طلای موجود در بدن انسان: بدن انسان تقریباً حاوی 0.2 درصد طلاست. این مقدار در بدن پخش می‌شود. مثلاً هر تار مو تقریباً از 14 عنصر مختلف از جمله طلا تشکیل شده یا خون جاری در رگ‌ها هم مقدار کمی طلا دارد!

خاصیت درمانی فلز طلا: طلا غیر از کاربردهای مالی و لوکسش، کاربردهای دیگری هم دارد. مثلاً این فلز در پزشکی و برای معالجه‌ امراضی مثل سرطان، ایدز و آرتریت روماتوئید موثر است.

مخزن طلای جهان: شهرت خیابان «تردنیدل» در لندن، به خاطر ساختمان «بانک انگلستان» مخزن طلای جهان است. در این بانک 5134 تن طلا ذخیره شده است!

طلایی‌ترین کشور در دنیا: «سوئیس» بیشترین سرانه‌ ذخیره طلای جهان را دارد. این کشور به ازای هر نفر از جمعیت اش 113 گرم طلا ذخیره کرده است!

2323



لینک منبع :
هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.