مصطفی مرزبان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ضربه سنگینی که کرونا به تاسیسات و صنعت گردشگری وارد کرده است، افزود: در طول یک سال اخیر، کرونا به صنعت گردشگری کشور و استان مرکزی خسارات سنگینی را وارد کرده است و از طرفی دو سال پیش نیز شاهد وقوع سیل بودیم که این اتفاق نیز در اشل خود خسارات قابل توجهی به گردشگری استان وارد کرد.
وی با بیان اینکه این خسارات و فشارهای وارده به صنعت گردشگری، تغییر کاربریها را رقم زده است، گفت: این خسارات باعث شده است که فعالان گردشگری به فکر تغییر شغل از هتلداری، سفرهخانهداری و اقامتگاهداری و… به مشاغل دیگر بیفتند.
مرزبان تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۶۲ پروژه فعال گردشگری در استان وجود دارد و از این حیث و در حوزه ساخت پروژههای گردشگری، استان مرکزی در جایگاه خوبی در کشور قرار دارد و در بخش صدور پروانه ساخت نیز جزو استانهای برتر قلمداد میشود.
وی حجم سرمایهگذاری این تعداد پروژه فعال در استان مرکزی را حدود ۴۰۰ میلیارد تومان دانست و افزود: با به سرانجام رسیدن این پروژهها و بهرهبرداری از آنها بالغ بر ۳۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد میشود که در حوزه گردشگری رقم قابل توجهی است، اما به هرحال در طول یک سال اخیر تاسیسات گردشگری آسیب جدی را متحمل شدهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی بیان کرد: با کمک و حمایت وزارت میراث فرهنگی، تاسیسات گردشگری در رده یک شغلی قرار گرفتند در حالی که تا پیش از آن در گروه شغلی ۳ و ۴ قرار داشتند و این امر کمک کرد حداقل با رعایت پروتکلهای بهداشتی بتواند فعالیت داشته باشند تا قدری از خسارتها جبران شود.
وی با اشاره به حمایت مالی از فعالان صنعت گردشگری استان، گفت: در طول یک سال اخیر تسهیلات ارزان قیمت با نرخ سود ۸ و ۱۲ درصد در نظر گرفته شد، همچنین پروانه های فعالیت بدون مراجعه متقاضیان برای یک سال تمدید شد و معافیتهای مالیاتی تاسیسات گردشگری زیر نظر میراث فرهنگی در سال ۱۳۹۹، تخفیف در پرداخت بیمه کارفرمایان و تعویق و امهال اقساط بانکی از دیگر اقدامات و حمایتهای صورت گرفته برای فعالان گردشگری استان به شمار میرود.
مرزبان اضافه کرد: تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۰ تاسیسات گردشگری استان مرکزی خسارتی بالغ بر ۳۷۰ میلیارد تومان متحمل شدهاند، متاسفانه تسهیلات پرداخت شده رقم بسیار کمی بوده است به طوری که تعدادی از متقاضیان موفق به دریافت وام حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیون تومانی شدند.
وی افزود: نرخ بیکاری این صنعت نیز در استان بسیار بالا رفته به طوری که یک دوم تا یک سوم نیروهای فعال این صنعت مشمول تعدیل نیرو شده و بیکار شده اند و تاکنون حدود ۶۰۰ نفر در این صنعت بیکار شدهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی، با بیان اینکه هدف و اساس کار مجموعه میراث فرهنگی حمایت از فعالان عرصه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است، گفت: صنعت گردشگری استان مرکزی در واقع در طول دو سال اخیر فقط متحمل ضرر و زیان شده و تلاش دارد که حداقل با توجه به سرمایهگذاری صورت گرفته قدری این فشارها را کاهش دهد به همین دلیل اکثر تاسیسات گردشگری داخل شهر به دنبال تغییر کاربری هستند. میراث فرهنگی تا جایی که بتواند سعی میکند با حمایت هایی که انجام می شود از این اقدام جلوگیری شود چراکه در آینده استان به لحاظ خدماترسانی گردشگری ضربه میبیند و امیدواریم که پس از پایان کرونا جهش خوبی را در این صنعت در کشور و استان شاهد باشیم.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰