بازهم شیوع سویه امیکرون یک بار دیگر آموزشهای حضوری نیمبند را به تعطیلی برده و در برخی شهرستانهای خراسان رضوی کاملا تعطیل شده است.
اکنون با قرمز شدن بردسکن و نارنجی بودن کاشمر و کوهسرخ برای چندمین بار درهای مدارس این مناطق روی ۵۱ هزار دانشآموز برای مدت ۲ هفته بسته شد و دانشآموزان ۴۰۷ مدرسه این سه شهرستان باید مجدد به فضای مجازی کوچ کنند.
در این بین معلمان و مدیران آموزش و پرورش که نگران سلامت دانشآموزان هستند، از سویی دغدغه افت تحصیلی دانشآموزان را نیز دارند.
هر وقفهای که برای آموزش حضوری بیفتد، به ضرر دانشآموزان است ولی حفظ سلامت اولویت است
مدیر آموزش و پرورش بردسکن در همین خصوص به هوشمند نیوز گفت: به دلیل قرمز شدن شهرستان بردسکن تمام ۱۷۰ مدرسه این شهرستان تعطیل و دروس از طریق شبکه شاد به دانشآموزان ارائه میشود.
علیاکبر چراغیان افزود: علیرغم اینکه همه معلمان به مدارس میروند ولی فقط ۷۵ درصد دانشآموزان در سامانه شاد حضور دارند و مربیان برای سایر دانشآموزانی که با مشکل اینترنت مواجهاند، از طریق درسنامه و یا تلفنی پیگیر تحصیلشان هستند. همچنین این دسته از دانشآموزان میتوانند به صورت تکنفره به مدرسه مراجعه کرده و تکالیف خود را دریافت کنند.
وی گفت: با غیرحضوری شدن مدارس هر وقفهای که برای آموزش بیفتد، به ضرر دانشآموزان است. فقط تا اسفند ماه فرصت داریم که سطح دانشآموزان را به لحاظ علمی ارتقا دهیم ولی با وضعیت کنونی زمان را از دست خواهیم داد.
چراغیان با اشاره به اینکه هر چند ۱۶ هزار دانشآموز در ۱۷۰ مدرسه به صورت حضوری مشغول به تحصیل بودند اما اکنون همه آموزشهای حضوری تعطیل شد، عنوان کرد: حفظ سلامتی دانشآموزان برای همه ما بسیار مهم است و در اولویت قرار دارد.
وی تصریح کرد: علیرغم اینکه در هر مدرسه یک یا ۲ نفر درگیر این ویروس شدند اما با اقدام به موقع توانستیم این وضعیت را مهار کنیم و از گسترش کرونا جلوگیری شد.
مدیر آموزش و پرورش بردسکن همچنین در خصوص استانداردهای خاصی که در مدارس مد نظر بهداشت است، گفت: نه تنها ما بلکه هیچ مدرسهای نمیتواند استانداردهایی که مد نظر مدیران بهداشتی است را به طور کامل برآورده کند؛ مگر مدارس خاصی که سطحشان بسیار بالاست.
وی افزود: حدود ۶۰ درصد از مدارس شهرستان بردسکن در نواحی دورافتاده قرار دارد و برخی استانداردهای خاص مد نظر مسئولان بهداشت را هم ندارد ولی مسائل ضدعفونی کردن و استفاده از ماسک به جد در این مدارس رعایت میشود.
نصب تهویه در مدارس خلاف دستورالعملهای استانی است
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کاشمر گفت: اگر قرار باشد آموزشها فقط غیرحضوری ارائه شود، قطعا دانشآموزان مانند سال گذشته بازدهی کامل را نخواهد داشت و بیشتر آنها ضرر میکنند.
عزتالله طاهریان افزود: خوشبختانه تاکنون درصد قابل قبولی از دانشآموزان و معلمان واکسن خود را دریافت کردهاند. امیدواریم با رعایت همه خانوادهها هرچه زودتر چرخه آموزش حضوری شود.
وی عنوان کرد: از ابتدای مهر ماه برنامه مدارس را به گونهای طراحی کردیم که آموزشها را به ۲ صورت حضوری و غیرحضوری بتوانیم پوشش دهیم.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کاشمر بیان کرد: با غیرحضوری شدن مدارس دانشآموزان متوسطه اول فعالیت خود را از ساعت ۷:۳۰ در قالب سه زنگ ۴۵ دقیقهای با ۱۵ دقیقه استراحت آغاز نمودند. مدارس متوسطه دوم هم هفتهای ۳۵ ساعت کلاس دارند که در قالب زنگهای ۴۵ دقیقهای تقسیمبندی شده و معلمان محتواهایی که از قبل آماده کردند را به محصلان ارائه میدهند.
وی عنوان کرد: به دلیل اینکه برخی معلمان درگیر کرونا شدند و چند روزی باید استراحت کنند، آنان نمیتوانند به تدریس ادامه دهند و لازم است عقبماندگی در تدریس را پس از بهبودی خویش جبران کنند.
طاهریان با بیان اینکه در حال حاضر در هر مدرسه یک تا سه نفر درگیر ویروس کرونا میشود، خاطرنشان کرد: در مدارس ابتدایی شاید بشود دیگر معلمان هم به تدریس بپردازند ولی تدریس دروس مقطع متوسطه به دلیل تخصصی بودن، باید توسط معلم اصلی دانشآموزان انجام شود.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد دانشآموزان مقطع متوسطه اول و دوم به فضای مجازی و نرمافزار شاد دسترسی دارند. در حال حاضر مقطع متوسطه دوم را فقط در روستای فروتقه و قلعه بالا داریم که تمام دانشآموزان آن به فضای مجازی هم دسترسی دارند اما در مقطع متوسطه اول برخی روستاهای دورتر که مشکل اینترنت دارند، از قبل شناسایی شده و اگر شرایط غیرحضوری بودن مدارس ادامه یابد، از بستههای آموزشی که معلم تهیه نموده، باید استفاده کنند.
طاهریان همچنین در خصوص کلاسهای عملی هنرستانها عنوان کرد: علیرغم اینکه آموزشهای تئوری هنرستانها تعطیل شده ولی کارگاههای عملی آن هم در برخی پایههای خاص با رعایت استانداردها و نکات بهداشتی دایر است.
وی همچنین به وضعیت رعایت استانداردهای بهداشتی در مدارس اشاره کرد و گفت: هر چند تمام کارگاههای هنرستانها مجهز به تهویه مناسب است و میشود در آن فاصلهگذاری را به خاطر تعداد کم دانشآموزان رعایت کرد ولی در کلاسها وقتی زمان استراحت میرسد، در و پنجرهها باز نگه داشته میشود.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کاشمر افزود: اگر چه مسئولان بهداشت بر نصب تهویه در مدارس تاکید دارند اما بر اساس دستورالعملهای استانی نظام مهندسی نصب تهویه را به خاطر اینکه از نظر ایمنی استاندارد نیست، ممنوع اعلام شده ولی از نظر مسائل ضدعفونی کننده و استفاده ماسک تمام دانشآموزان و معلمان پروتکلها را رعایت میکنند.
دانشآموزان گندمبر به اینترنت دسترسی ندارند
معاون آموزش ابتدایی کاشمر هم در گفتوگو با هوشمند نیوز اظهار کرد: علیرغم اینکه مدارس غیرحضوری شده اما متأسفانه حدود ۴۸ دانشآموز مدرسه روستای گندمبر که در فاصله ۳۰ کیلومتری کاشمر قرار دارد، هیچ دسترسی به اینترنت ندارند.
علیرضا رئوفی با بیان اینکه برخی روستاها شرایط اینترنتی ضعیفتری دارند و یا در برخی روستاها اصلا زیرساخت اینترنت وجود ندارد، افزود: اگر ستاد مبارزه با کرونای شهرستان مجوز بدهد، به روش دیگری برای آموزش دانشآموزان این روستاها برنامهریزی خواهیم نمود.
وی تصریح کرد: اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی برای پایههای متفاوت درسنامههایی را اعلام نموده که به مدارس هم اطلاعرسانی شده است. در حال حاضر برای مناطقی که دسترسی کمتری به فضای مجازی داشته و یا اینترنت خوبی نداشتند، پیشبینی توزیع درسنامهها انجام شده تا این درسنامهها از طریق مدارس در اختیار دانشآموزان قرار داده شود.
معاون آموزش ابتدایی کاشمر اظهار کرد: هر چند با تأکیداتی که به معلمان و مدیران داشتیم، خوشبختانه در زمان حضوری بودن مدارس حداکثر استفاده شده اما امیدواریم شرایط بهداشتی به حدی برسد که هر چه زودتر آموزشهای غیرحضوری حذف شود و شاهد حضور دانشآموزان در مدارس باشیم.
وی عنوان کرد: چون مدارس روستاهای نای و فرشه و برخی روستاهای عشایری اینترنت ضعیفتری دارند آموزش دانشآموزان این مناطق را از طریق درسنامه پیگیری میکنیم.
رئوفی در ادامه با بیان اینکه اکثر مدارس پروتکلها و مسائل بهداشتی را رعایت میکنند، گفت: بخش عمدهای از هزینههای مدارس به آمادهسازی مسائل بهداشتی اختصاص یافته و حتی در روستاهای دوردست هم اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است. مدارسی هم که تهویه ندارد، در آن درهای کلاسها باز نگه داشته میشود.
وی یادآور شد: در شهرستان کاشمر ۱۸ هزار دانشآموز در ۹۷ مدرسه مقطع ابتدایی و ۳۳۰۰ دانشآموز پیشدبستانی مشغول تحصیل هستند.
بر اساس آنچه اعلام شده در شهرستان کوهسرخ هم که همانند کاشمر وضعیت نارنجی دارند، ۶۷ مدرسهای که ۵۰۰۰ دانشآموز در آن تحصیل میکنند، تعطیل شده و آموزشها از طریق فضای مجازی دنبال میشود.
شاید اگر در مدارس زیرساختهای لازم مانند فضای فیزیکی مناسبی وجود داشت و با کمبود معلم مواجه نبودیم و یا حداقل زیرساختهای مجازی در وضعیت قابل قبولی بود، دانشآموزان بهتر میتوانستند تحصیل خود را ادامه دهند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰