به گزارش هوشمند نیوز، دکتر حمزه آقاپور کاظمی در جمع خبرنگاران با اشاره به خدمات ارائه شده در حوزه واکسیناسیون دامی گفت: یکی از خدمات مهم سازمان دامپزشکی و ادارات کل دامپزشکی مازندران در راستای حفظ سرمایههای دامی کشور ارائه خدمات واکسیناسیون دام و طیور به ویژه در مناطق محروم و بالا دست است که اداره کل دامپزشکی مازندران در ۹ ماهه سال جاری ۵ میلیون و ۷۶۹ هزار و۷۸ راس دام سبک و سنگین، تک سمی و سگ را واکسینه کرد.
مدیر کل دامپزشکی مازندران ادامه داد: اقدامات دامپزشکی در حوزه بیماریهای دامی به واکسیناسیون ختم نمیشود و در حوزه مراقبتها، رصد و پایش بیماریها نیز ۱۰ هزار و ۷۰۴ تست سل و ۱۹ هزار و ۷۶۴ تست بروسلوز صورت گرفته است.
وی با اشاره به میزان سمپاشی از ابتدای سال، گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی استان و لزوم توجه به مراقبت و مدیریت بهداشت جایگاه دامی در مدت ۹ ماهه سال جاری بیش از ۶۱۱ هزار رأس دام سمپاشی و یکمیلیون و ۶۷۰ هزار متر مربع جایگاه دام سمپاشی شد.
این مسئول در خصوص مدیریت بیماریهای طیور در استان گفت: با توجه به اینکه استان مازندران یکی از استانهای برخوردار در صنعت طیور در کشور بوده و جز استانهای معین تامین گوشت مرغ در استان تهران است حساسیتها بر روی آن نیز بیشتر و با اولویت رشد تولید در استان سعی در کاهش و کنترل بیماریهای محتلف داشته که حاصل آن کاهش بیماری ۷۵ درصد طیور در کشور است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته، گفت: در بحث واکسیناسیون طیور بومی با توجه به اشتغال روستا و حمایت از روستای اقتصادی بیش از ۵ میلیون ۷۰۰ قطعه طیور واکسینه شدند.
وی با اشاره به ورود به فصل سرما و ورود پرندگان مهاجر در استان و احتمال بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان، گفت: با تشکیل ستاد مبارزه و پیشگیری از بروز این بیماری در اداره کل و شهرستان، بیش از ۵۰ نشست تخصصی با حضور انجمن کلینیسینها، اتحادیهها، مدیران و نمایندگان واحدهای مرتبط با حوزه دامپزشکی و دستگاههای اجرایی، اساتید مجرب دانشگاهها برگزار شد و تصمیمات لازم جهت جلوگیری از بروز این بیماری در استان اتخاذ و اجرا شد.
آقاپور کاظمی گفت: تا کنون از واحدهای مختلف پرورشی و مراکز حساس بیش از ۴۷۰۰ نمونه برداری و ۶۴۵۰ آزمایش مرتبط با بیماری آنفلوآنزا صورت گرفت.
وی با تاکید بر لزوم آموزش بهره برداران و احاد جامعه در خصوص مقابله و مواجه با موارد مشکوک به این بیماری گفت: تاکنون ۷۶دوره آموزشی برای ۱۱۴۹ نفر برگزار شد و مسائل مرتبط بهداشتی با آن آموزش داده و بروشورهای آموزشی نیز توزیع شد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با توجه به فصل سرما از مردم خواست این بیماری را جدی گرفته دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک حتما به اداره دامپزشکی شهرستان و یا از طریق سامانه ارتباط مردمی اداره کل دامپزشکی با شماره ۱۵۱۲ اطلاع دهند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰