روند افت قیمتها در بازار مسکن شهر جدید پردیس از آبان ماه سال ۱۳۹۹ شروع شده و هماکنون به دلیل افزایش عرضه نسبت به تقاضا معاملات در رکود سنگینی به سر میبرد. با اینکه در فازها و زونهای مختلف پردیس قیمتها متفاوت است، کل بازار تقریبا با افت ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت مواجه شده و مشتری کمیاب است. در بعضی فازها که از سرانههای خدماتی کمتری برخوردارند و روند تحویل واحدها به طول انجامیده کاهش بیش از ۳۰ درصد قیمت رخ داده و افت معاملات بیشتر به چشم میخورد.
اواسط سال گذشته در فاز ۸ قیمت برخی واحدهای تحویلی به بالای یک میلیارد تومان رسیده بود که در حال حاضر تا ۸۵۰ میلیون تومان افت کرده است. در فاز ۵ نرخ واحدهای آماده از حدود ۹۰۰ میلیون تومان به ۷۵۰ میلیون تومان و حتی کمتر رسیده و در فاز ۱۱ که تا اواسط سال گذشته کف قیمت واحدهای تحویلی ۷۵۰ میلیون تومان بود حالا با ۶۵۰ میلیون تومان میتوان یک واحد تحویلی خریداری کرد.
البته در آگهیها نرخهای ۵۰۰ میلیون و حتی کمتر هم دیده میشود اما فعالان بازار میگویند که این نوع فایلها عمدتا دارای مشکل هستند. مثلا ممکن است فروشنده به دلایلی توسط دادگاه از معامله منع شده باشد. گفته میشود روزانه ۱۵ تا ۲۰ مورد از کسانی که برای خرید و فروش آپارتمان به شرکت عمران پردیس مراجعه میکنند با مشکلاتی همچون پرداخت مهریه، چک برگشتی، مسدودی حساب، شاکی خصوصی، فروش یک واحد به چند نفر و غیره مواجهند.
هیچ برآوردی هم از چشمانداز وجود ندارد؛ زیرا بازار مسکن پردیس عمدتا از شهر تهران تاثیر میگیرد که با توجه به رشد قیمتها هماکنون در رکود و ثبات قیمت قرار دارد. جهش قیمتها در پردیس از تهران هم بیشتر بوده است. قیمت مسکن در تهران از اواخر سال ۱۳۹۶ تا کنون حدود ۴۶۰ درصد رشد کرده، در حالی که افزایش قیمت مسکن مهر در شهر جدید پردیس (حتی با وجود ریزشهای اخیر) در مقایسه با ماههای پایانی سال ۱۳۹۶ بالای ۷۰۰ درصد بوده است.
از سال گذشته بسیاری از مستاجران که توان اجارهنشینی در تهران را از دست دادهاند به پردیس مهاجرت کردهاند که به رشد اجاره بها در این شهر منجر شد. هم اکنون نرخ رهن یک آپارتمان در پردیس به بالای ۱۰۰ میلیون تومان رسیده، در حالی که تا حدود سه سال قبل با این مبالغ میشد در پردیس مسکن مهر خریداری کرد.
بازار خرید و فروش اما راکد است. واسطههای ملکی از مهمترین دلایل کاهش قیمت و کسادی معاملات در شهر جدید پردیس را طولانی شدن تحویل واحدها و کمبود سرانههای خدماتی و رفاهی به نسبت تعداد آپارتمانهای موجود میدانند. یکی از ساکنان پردیس در این خصوص به ایسنا گفت: در بعضی فازها به شدت با کمبود بقالی و نانوایی مواجهیم. حتی یک تاکسی یا اتوبوس برای جابهجایی مردم وجود ندارد. محوطههایی پر از سنگ و کلوخ هم به ما نشان دادهاند و گفتهاند قرار است اینجا پارک بسازیم.
اقبال برای سکونت در پردیس به تدریج رنگ باخته و این در حالی است که به دلیل نزدیکی این شهر به تهران تقاضای مطلق برای زندگی در پردیس، بالا است. البته با دلالان که صحبت میکنیم تلاش میکنند چشم انداز بازار مسکن پردیس را افزایشی جلوه دهند.
با شماره تماس درج شده در یکی از آگهیهای فروش آپارتمان به قیمت ۴۹۰ میلیون تومان در فاز ۸ پردیس تماس گرفتیم. یک خانم جواب داد و گفت که «این واحد روی فوندانسیون است و به زودی تحویل داده میشود اما واحد اولویت تحویل هم در فاز ۸ داریم که قیمت آن بین ۶۵۰ تا ۷۲۰ میلیون تومان است». گفتم اولویت تحویل یعنی چه زمانی آماده میشود؟ گفت: «یعنی به زودی آماده میشود». این درحالی است که بسیاری از واحدها از دو تا سه سال قبل به مرحله نازک کاری رسیده و تحویل نشده است. از این خانم درباره چشم انداز آینده پرسیدم که گفت «بازار دارد تکان میخورد و امروز بخرید بهتر از فردا است». یادم آمد که آذرماه سال گذشته همین جمله را از یکی دیگر از مشاوران املاک پردیس شنیدم!
۲۲۳۲۲۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰