کاروانسرای دیرگچین قم در راه ثبت جهانی

ایسنا/قم مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم از قرارگیری نام کاروانسرای دیرگچین در مجموعه ثبت جهانی کاروانسراهای جاده ابریشم خبر داد. علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم اظهار کرد: قرار گرفتن نام کاروانسرای دیرگچین معروف به مادر کاروانسراهای ایران در فهرست مجموعه ثبت جهانی کاروانسراهای کشور  از سوی  وزارت میراث‌فرهنگی فرصت ارزشمندی برای

کد خبر : 209003
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۸:۰۷
کاروانسرای دیرگچین قم در راه ثبت جهانی



ایسنا/قم مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم از قرارگیری نام کاروانسرای دیرگچین در مجموعه ثبت جهانی کاروانسراهای جاده ابریشم خبر داد.

علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم اظهار کرد: قرار گرفتن نام کاروانسرای دیرگچین معروف به مادر کاروانسراهای ایران در فهرست مجموعه ثبت جهانی کاروانسراهای کشور  از سوی  وزارت میراث‌فرهنگی فرصت ارزشمندی برای احیای جاده ابریشم و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان قم در سطح بین‌المللی خواهد بود.

وی ادامه داد: شواهد تاریخی و قدمت بالا، سبک خاص معماری، جاذبه‌های متنوع کاروانسرای تاریخی دیرگچین باعث شده تا بحث جهانی شدن این کاروانسرا از منظر فرهنگی مطرح و اسناد و مدارک لازم نیز برای سازمان یونسکو تهیه و ارسال شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم با بیان این که توسعه پایدار و رونق گردشگری از مهمترین مزایای ثبت جهانی است، افزود: ثبت میراث‌فرهنگی و طبیعی در فهرست جهانی یونسکو به‌حفاظت بهتر و بیشتر آثار می‌انجامد.

ارجمندی گفت: کاروانسرای تاریخی دیرگچین یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین کاروانسراهای ایران با قدمتی ۱۷۵۰ساله است  که ساخت آن به دوره ساسانی مقارن با زمان اردشیر بابکان می‌رسد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم ادامه داد: در آن زمان این بنا به عنوان دژی مستحکم در مسیر جاده پر رفت و آمد جاده ابریشم قرار گرفت، اما در دوره اسلامی به عنوان کاروانسرا مکانی برای استراحت و پناهگاه مسافران مبدل شد.

ارجمندی در مورد وجه تسمیه این کاروانسرا بیان کرد: با توجه به  این که اصلی‌ترین مصالح به کار رفته در این بنای تاریخی گچ بوده به کاروانسرای دیر گچین شهرت یافته است.

او گفت: این کاروانسرای تاریخی با وسعت ۱۹ هزار متر مربع  با توجه به قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم، وسعت و وجود خدمات و امکانات گوناکون شامل برج دیده‌بانی، مسجد، حیاط خلوت، آسیاب سنگی، هشتی  ورودی، حمام، حجره و  اتاق به مادر کاروانسراهای ایران معروف است.

یادآور می‌شود، کاروانسرای دیرگچین بر سر راه جاده تاریخی ری به قم در مرکز پارک ملی کویر به شماره ۱۰۴۰۸ در سال۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.