امارات متحده یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس لقب میگیرد که با وجود پیشرفتهای عظیم اقتصادی همچنان به دلیل وابستگی شدید به فروش ذخایر نفتی مورد انتقاد قرار میگیرد. با این حال ابوظبی برنامه جامع توسعه اقتصادی را از مدتها پیش شروع کرده که در بخشی از آن اهمیت کارخانه خلاقیت یاس هم دیده میشود.
جزیره مصنوعی یاس یکی از مهمترین جزایر مصنوعی حاشیه خلیج فارس است که پارک فراری، پارک آبی یاس و پیست فرمول وان یاس مارینا از مهمترین بخشهای آن هستند. بنابراین کارخانه خلاقیت یاس هم در جزیره مصنوعی یاس در نزدیکی ابوظبی در حال توسعه است و در سهماهه سوم سال ۲۰۲۱ به بهرهبرداری کامل میرسد. این مجموعه توانایی میزبانی از تولیدکنندگان بازیهای ویدیویی، استودیوهای سینمایی و بنگاههای رسانه را دارد. سیانان، یوبیسافت، وایس و اسکای عربی از جمله مجموعههای شناختهشدهای هستند که از همین حالا برای استقرار نمایندگیهای خود در کارخانه خلاقیت یاس آماده شدهاند.
خصوصیسازی در صنعت فراموششده
منتقدان و فعالان صنعت سرگرمی همواره انتقادات بسیاری از وضعیت صنایع سرگرمیمحور در خاورمیانه دارند. بخشی از این انتقادات به وضعیت سانسور و محدودیتهای محتوایی بازمیگردد اما بخش بیشتر ماجرا به دخالت عظیم دولتها اشاره میکند. به عبارت دیگر، سرمایهگذاری خصوصی در صنعت سرگرمی کشورهای خاورمیانه جایگاه قابل قبولی ندارد. بنابراین نهتنها عرضه متناسب با تقاضای بازار شکل نمیگیرد بلکه حجم بازار هم افزایش قابل قبولی را تجربه نمیکند.
اماراتیها برای آنچه بهزودی در دسترس قرار میگیرد بیشتر از ۱۰ سال سرمایهگذاری و صبر کردهاند و کارخانه خلاقیت یاس دستاورد ارزشمندی برای آنها به نظر میرسد. شرکت Image Nation Abu Dhabi که مجری اصلی طرح توسعه کارخانه خلاقیت یاس بوده، یک شرکت خصوصی است که در نهایت جای خالی شرکتهای خصوصی در صنعت سرگرمی امارات متحده عربی را کامل میکند.
اگر این شرکت بهمعنای واقعی کلمه خصوصی نباشد [اگر صنعت سرگرمی در امارات متحده واقعا ارزش سرمایهگذاریهای میلیون دلاری را داشت احتمالا سالها پیش فتح شده بود] باز هم موفقیت بزرگی برای اماراتیها به نظر میرسد. چراکه فقدان سرمایهگذار خصوصی به مشکل بزرگی در صنعت سرگرمی امارات متحده تبدیل شده بود.
انقلاب بزرگ
ظاهرا همین حالا هم بیشتر از ۸۰ درصد واحدهای تجاری-اداری کارخانه خلاقیت یاس رزرو شدهاند. بیشتر از ۶۰۰ استودیو و شرکت فعال در حوزه سرگرمی با ۵۰۰۰ متخصص آماده هستند تا در یک سال آینده امکانات شعبه جدید خود در امارات متحده را فراهم کنند. اگرچه بخش عظیمی از فضای کارخانه خلاقیت یاس از همین حالا هم صاحبان مشخصی دارد که بهزودی از شعبه جدید خود رونمایی میکنند اما پیشبینی میشود شرکتهای جدیدی پس از افتتاح رسمی مجموعه در سهماهه سوم سال ۲۰۲۱ به شرکتهای حاضر اضافه شوند.
کارخانه خلاقیت یاس تمرکز خاصی روی هیچکدام از حوزههای اصلی صنعت سرگرمی ندارد. بنابراین همه فعالان این حوزه از شبکههای تلویزیونی تا خبرگزاریها و از استودیوهای سینمایی تا تولیدکنندگان بازیهای ویدیویی فرصت آن را دارند تا کارخانه خلاقیت یاس حضور پیدا کنند. این مجموعه بسیار بزرگ میزبان امکانات پیشرفته تدوین و صداگذاری درون استودیو هم میشود که البته بخشی از آن خارج از مجموعه قرار میگیرد. از آنجایی که اماراتیها از اهمیت فضای مدرن و تاثیرگذار در کیفیت کار مطلع بودهاند، فضای کاری هر استودیو قابلیتهای مدرن و جذابی دارد. پارکهای تفریحی، کافهها، رستورانها، سالن آمفیتئاتر در فضای باز و مسیر پیادهروی در ساحل خلیج فارس از مهمترین قابلیتهای کارخانه خلاقیت یاس هستند.
هدف کلی کارخانه خلاقیت یاس چیزی جز رشد صنعت سرگرمی و تقویت حضور رسانهها در امارات متحده نیست. اماراتیها امیدوار هستند سرمایهگذاری آنها در ۱۰ سال آینده تاثیر خود را نشان دهد و فرصتهای شغلی مرتبط با سینما، بازیهای ویدیویی و رسانه در امارات متحده سه برابر شود و عدد نجومی ۱۶هزار نفر را لمس کند. باتوجه به هزینه بالای زندگی در ابوظبی و هزینه قابل توجه رفتوآمد نیروی انسانی به جزیره یاس بیشتر از ۶۱۰۰ واحد مسکونی برای کارمندان و افراد شاغل در کارخانه خلاقیت یاس در نظر گرفته شده تا هزینههای زندگی آنها را بهشکل قابلتوجهی کاهش دهد. مراحل توسعه کارخانه خلاقیت یاس در سه فاز دنبال میشود و در نهایت ظرفیت تولید فیلم و سریال در ابوظبی را تا بیشتر از دو برابر افزایش میدهد.
سرمایهگذاران کارخانه خلاقیت یاس با وجود شیوع ویروس کرونا موفق شدهاند رقمی نزدیک به ۱۰۰میلیون دلار از هزینههای مجموعه را کاهش دهند و عملکرد قابلقبولی در مدیریت سرمایه خود داشته باشند. از آنجایی که شیوع این ویروس بسیاری از معادلات اقتصادی را برای همیشه تغییر داده، زیرساختهای لازم برای فناوریهای مجازی هم در کارخانه خلاقیت یاس توسعه پیدا کرده است.
مدیران کارخانه خلاقیت یاس باور دارند این مجموعه و شرکتهایی که وارد آن میشوند به امارات متحده کمک میکنند تا به کانون صنایع مرتبط با سرگرمی در خاورمیانه تبدیل شود. آنها امیدوار هستند نهتنها بسیاری از تولیدات بومی سینما و تلویزیون امارات متحده بلکه آثار هالیوودی هم در سال ۲۰۲۱ در کارخانه خلاقیت یاس ساخته شوند.
واکاوی رشد صنعت سینما در عربستان سعودی: فرصتهای میلیارد دلاری
تعدادی از فیلمهای هالیوودی که در چند سال اخیر اکران شدهاند در ابوظبی هم در برابر دوربین قرار گرفته بودند. شاید از مهمترین آنها باید به فیلم Sonic the Hedgehog با هنرنمایی جیم کری و فیلم Mission: Impossible – Fallout با درخشش تام کروز اشاره کرد.
منابع: Variety Screen Daily CNN
از مجموعه سریالهای فراموششده بخوانید:
- فیلسوف کمدین نیویورکی در سریال Louie
- شیوع ویروسی در سال ۲۰۲۰ در سریال The Last Man on Earth
- جیمز باند بیتربیت در سریال Archer
- وقتی والتر وایت در سریال Ozark حسابدار میشود
- کمدیتر از زندگی کارمندی با سریال The Office
- سریال Freaks and Geeks و روزهایی که ستارههای هالیوود نوجوان بودند
- سریال Sons of Anarchy و داستان رفتن و نرسیدن پیوسته
- سریال The X-Files و مخوفترین پروندههای ماورایی
https://vgto.ir/98g
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰