به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بن سلمان ولیعهد سعودی رسما خواستار رابطه قوی با ایران شده است. پس از یک دور از مذاکرات ایران و عربستان در بغداد حالا صحبت ها از یک گفتگوی جدی تر مطرح شده است.
از کاربران خبرآنلاین خواستیم که برای ما بنویسند که با توجه به وضعیت فعلی منطقه و مذاکرات وین، آیا این گفتگو راهبرد مناسبی برای منافع ملی و امنیت ایران و منطقه است؟ برخی از کامنت های شما را می خوانیم:
کاربر بی نامی با اولین ثبت نظر نوشت: اگر واقعا این دو کشور باهم همسو باشند عملا منطقه عاری از هرگونه تنش و ناامنی میشود.
داداش نوشت: روابط دوستانه با دنیا باید داشته باشیم و از جنگ پرهیز کنیم
کاربر بی نامه با اشاره به سبقه تاریخی منطقه و دوره استعمار نوشت: حالا شما هی بگید امریکا! ولی اونی که منطقه رو به این روز انداخت اون ملکه روباه صفت بریتانیا هست ، لارنس عرب هنوز زندس پس هیج توافق و مذاکره ای جدی نخواهد شد
مخاطب بی نام دیگری با اشاره به اهداف غرب در منطقه نوشت: ایران و عربستان به دلیل اشتراکات دینی می توانند همگرایی اقتصادی و امنیتی بزرگی را در منطقه تشکیل بدهند که این به نفغ کشورهای اروپایی خصوصا انگلیس و امریکا نیست و این اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه حاکمان سعودی سر عقل بیایند
علی با اشاره به وضعیت داخلی کشور نوشت: مشخصا به نفع هر دو کشور هست. ولی مساله این است که عده ای در داخل کشور سالیان سال است که در این مسیر سنگ اندازی می کنند این مساله از زمان مرحوم هاشمی قابل توجه است پس ما باید اول داخلی ها را بر این امر به وحدت نظر برسونیم
ناشناس نوشت: منافع ملی حکم میکند با تمام کشورها منجمله همسایه ها روابط حسنه داشته باشیم غیر از این یعنی تورم ۵۰ الی ۱۰۰ درصدی برای مردم که به نفع ثروتمندان و به ضرر فقرای کشور است
مخاطب بی نامی با اشاره به تقویت روابط ایران با جهان نوشت: امروزه داشتن یک دیپلماسی قوی و مذاکره کننده قوی از هر سلاحی قدرتمند تر هست ، داشتن رابطه حسنه و دوستانه با کشورهای همسایه ،باعث تقویت ایران و حتی تقویت مواضع ایران در مذاکراتی مثل برجام خواهد شد ، از خاطر نبریم همین کشورهای همسایه در سالهای قبل کمک میکردن برای دور زدن تحریم ها ( مثلا امارات و ترکیه و… ) . نمیشه به دور خودمون دیوار بکشیم. باید صحبت و مذاکره کرد تا به یک نقطه مشترک برسیم . در ضمن از قدیم گفتن دوستت رو نزدیک و دشمنت رو نزدیک تر به خودت نگهدار . باید سیاسی کاری کرد . به نظر من این خوبه سعی کنیم یک رابطه همراه با احترام متقابل برقرار کنیم.
نیم با اشاره به منافع هر دو کشور نوشت:اصولا این دو کشور علیرغم اختلافات تاریخی وغیر تاریخی یا مسلکی دو همسایه مسلمان هستند وتمام اختلافات قابل حل هستند فقط باید در دوستی ها همیشه جنبه احتیاطات، زیاده خواهی ها ،در نظر گرفته شود که اغلب کشورها هم منافع ملی دارند وان را بر دوستی ها ارجح میدانند و اصولا دوستی ها برای منافع ملی هست ولاغیر.
امیررضا نوشت: توافق و تفاهم حتی تاکتیکی با عربستان از بابت توافق گسترده با جهان از اهمیت ویژه برای ما برخوردار است.
رسول با اشاره به حمله سرخودها به سفارت عربستان نوشت: عربستان سعودی از جایگاه ویژهای در جهان اسلام برخوردار است و خصوصا در بین کشورهای عربی وزنه ای سیاسی مهم است و دور از عقلانیت است با توجه وجه اشتراکات فراوان دینی و منطقه ای بین این دو کشور مسلمان و بزرگ منطقه، بین آنها خصومت و دشمنی برقرار باشد اصولا چرا سی چهل نیروی خودسر باید با حمله نابخردانه و بدور از عقل و ذهن، سرنوشت سیاست خارجی کشور را تغییر دهند؟ دوستی با عربستان بنفع هر دو کشورو هر دو ملت است.
مجید نوشت: اگر با کشورهای همسایه و کشورهای حوزه خلیج فارس ارتباط دوستانه و حسن همجواری داشته باشیم .مطمئنا هم امنیت اقتصادی خواهیم داشت و هم نظامی، مشکل اصلی کشورهای اسلامی و همسایگان این است که بدون دلیل باهم دشمن هستند و از این دشمنی اسراییل و آمریکا سود می برند تا خودشان
قنبری نوشت: گفتگو، مذاکره و آشتی با عربستان باعث می گردد: ۱_ اتحاد بین مسلمان بیشتر و قوی تر شود. ۲- امنیت منطقه با حضور دو کشور بیشتر تاُمین می گردد. ۳- جنگ یمن تمام و هزینه های جنگ صرف آبادانی کشورها می گردد. ۴- فتنه داعش و فتنه هایی که باعث جنگ در درون کشورهای اسلامی شده است از بین می رود و امنیت و آبادانی جایگزین ویرانی می گردد. ۵- مسلمانان دو کشور برای زیارت اماکن مقدسه مشکل نخواهند داشت. برای ما ارزآوری هم خواهد داشت. ۶- از ظرفیت مالی عربستان و سایر کشورهای عربی متمول برای سرمایه گذاری در کشور استفاده می شود. ۷- از ایجاد رابطه کشورهای عربی با اسرائیل و حضور آن در منطقه جلوگیری می شود. ۸- یک اتحاد قوی بر علیه اسرائیل توسط کشورهای اسلامی ایجاد می گردد و ارتباط بین ایران و سایر کشورهای عربی بهتر می گردد. ۹- حضور کشورهای مستکبر در منطقه کاهش می بابد و کشورهای اسلامی از ظرفیت یکدیگر برای پیشرفت اقتصادی و … بهره می گیرند. ۱۰- منبعد کشورهای عربستان و امارات نقش تخریبی در روابط کشور ما با سایر کشورها نخواهند داشت. ۱۲- از گروهکهای تجزیه طلب و تروریست در کشورمان دیگر حمایت نخواهد شد. و …
عقیل نوشت: هردو کشور( عربستان وایران) از لحاظ امنیتی منطقه تاثیر بسزایی دارن هردو کشور غنی ودارای منابع نفتی گازی حلال مشکلاتی از قبیل پایان دادن جنگ در منطقه و ایجاد ثبات در منطقه هستن اگر این دو کشور وارد روابط مسالمت آمیز بشن در واقع امنیت و رونق اقتصاد هردو کشور از لحاظ امنیت پایدارتر خواهد شد.
برای مشارکت در این بحث به این لینک مراجعه کنید.
310 310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰