چگونه مهمانی با اتیکت باشیم؟
برترینها: رفتارهای ما نشاندهندهی سطح فرهنگ و شعور ما هستند. آداب معاشرت نقش مهمی در جامعهی مدرن دارد و طبق این آداب و اصول رفتار کردن، مشخص میکند تا چه اندازه میتوانید بر طرف مقابلتان که میتواند یک دوست جدید یا یک رئیس باشد اثر بگذارید. شیوهی رفتار یک فرد در جمع، اسرار زیادی از
برترینها: رفتارهای ما نشاندهندهی سطح فرهنگ و شعور ما هستند. آداب معاشرت نقش مهمی در جامعهی مدرن دارد و طبق این آداب و اصول رفتار کردن، مشخص میکند تا چه اندازه میتوانید بر طرف مقابلتان که میتواند یک دوست جدید یا یک رئیس باشد اثر بگذارید. شیوهی رفتار یک فرد در جمع، اسرار زیادی از تربیت، میزان شعور و فرهنگ او فاش میکند، اما خیلی از افراد هنوز نمیدانند در یک مهمانی، خصوصا اگر میزبان خود را خیلی خوب نشناسند، چگونه باید با اتیکت رفتار کنند.
آداب معاشرت به ما کمک میکند روابط بهتری با هم برقرار کنیم، در مورد هم چیزهای بیشتری یاد بگیریم و بدانیم در قبال دیگران چگونه باید رفتار کنیم و متقابلا چه انتظاری از رفتارهای دیگران داشته باشیم.
آداب پیش از مهمانی
اگر میخواهید خوراکی با خود به مهمانی ببرید، غذا یا سالاد را انتخاب نکنید، چون ممکن است با بقیهی غذاهایی که میزبان در منوی خود دارد جور نباشد یا عین همان غذایی باشد که او تهیه کرده است. میوه یا شیرینی و شکلات، گزینههای مناسبتری هستند.
هرگز از میزبان خود نپرسید چه افراد دیگری به این مهمانی دعوت هستند. میزبانها معمولا اطلاعات کلی در مورد سایر مهمانها به شما میدهند (چه دوستان باشند و چه اقوام و یا همکاران).
اگر میزبان تم خاصی برای مهمانیاش در نظر گرفته لطفا نادیده نگیرید و به درخواست میزبانتان احترام بگذارید.
زودتر از موعد مقرر خودتان را به مهمانی نرسانید. شاید میزبان شما هنوز آماده نباشد و او را در موقعیتی نامناسب قرار دهید. طبق اصول معاشرت، مهمان باید ۱۵ دقیقه دیرتر از موعد مقرر به منزل میزبان برسد، اما این تاخیر بیشتر از ۳۰ دقیقه هم نباید بشود.
در انتخاب هدیه برای میزبانتان خیلی باید دقت کنید. مثلا یک گلدان بزرگ پُر از گل معمولا هدیهی مناسبی نیست، زیرا بیشتر افراد دوست دارند خانهی خود را طبق سلیقهی خود و متناسب با وسایلی که در حال حاضر دارند دکور کنند و شما نمیدانید ویژگیهای یک گلدان بزرگ را چگونه طبق سلیقهی میزبانتان جور کنید. بهتر است گلدانی کوچکتر و ساده را انتخاب کنید. وسایلی که جزو دکور نیستند اغلب گزینههای بهتری محسوب میشوند.
اگر میخواهید یک نفر دیگر را نیز با خود به مهمانی ببرید حتما قبل از رفتن به مهمانی این موضوع را به میزبان اطلاع دهید و او را غافلگیر نکنید. این دسته از غافلگیریها مودبانه نیستند.
اگر آلرژی غذایی خاصی دارید نیازی نیست به میزبانتان اطلاع دهید. میتوانید غذایی همراه خود داشته باشید و در صورتی که متوجه شدید به خاطر آلرژیتان، نمیتوانید از غذایی که میزبان تهیه کرده بخورید، از آن استفاده کنید.
در منزل میزبان چگونه رفتار کنید
سراغ یخچال و کمد و … نروید. حتی توصیه میکنیم بدون اجازهی میزبان وارد آشپزخانه هم نشوید.
فرزند میزبان خود را لمس نکنید، خصوصا وقتی که پدر و مادرش دوروبرتان نیستند. حتی اگر کودک شروع به گریه کرد، بهتر است والدینش را خبر کنید.
از بچهها نخواهید هدیهها را باز کنند. چون واکنش بچهها به هدیهها ممکن است غیرمنتظره باشد و احساس ناخوشایندی در بقیه ایجاد کند.
اگر قصد کمک به میزبانتان را دارید، حتما اول از میزبان اجازه بگیرید. خیلی از افراد دوست ندارند مهمان تحت عنوان کمک، در کاری دخالت کند.
بدون اجازهی میزبان، دمای اتاق را کم یا زیاد نکنید. اگر دمای اتاق ناراحتتان میکند، به خود میزبان اطلاع دهید خیلی گرم یا سردتان است.
قبل از رفتن به مهمانی با بچهها در مورد چیزهایی که باید رعایت کنند با آنها حرف بزنید. اگر فرزندتان در مهمانی رفتار نامناسبی داشت، او را به گوشهای ببرید و به آرامی، اما جدی به او تذکر بدهید.
هرگز در مهمانی به میزبانتان توصیههای آشپزی و خانه داری نکنید.
اگر ظرفی در منزل میزبانتان شکستید یا هر خسارت دیگری وارد کردید، هرگز برای جبران آن پیشنهاد پول ندهید، چون این کار اغلب مورد پسند نیست. بهتر است بعدا خسارتی را که وارد کردهاید جبران کنید.
از میزبانتان رمز وای فای را نخواهید.
طبق میل و خواست خودتان تا دیروقت در منزل میزبان نمانید. به غیر از مهمانیهای شبانه، باید ساعت ۱۱ تا ۱۲ شب، منزل میزبان را ترک کنید. فراموش نکنید که میزبان شما باید بعد از مهمانی، ریخت و پاشها را جمع و جور کند.
یک میزبان باملاحظه معمولا وسایل لازم دستشویی و توالت را به طور کامل برای مهمانان خود فراهم میکند. اما باز هم بهتر است شما قبل از رفتن به دستشویی از میزبانتان در مورد اینکه با چه حولهای باید دستانتان را خشک کنید سوال کنید.
با آدمهای جدید آشنا شوید. البته برای بعضی از افراد، باز کردن سر صحبت با افراد جدید کار خیلی سختی است، اما در یک مهمانی دورهمی باید با آنهایی که نمیشناسید نیز معاشرت کنید.
در پایان مهمانی هنگامی که میخواهید از میزبان تشکر کنید، به یک یا دو مورد خاص از مهمانی اشاره کنید که خیلی از آن لذت بردید و برایتان بسیار خوشایند بوده است. این شیوهی بسیار زیبایی از سپاسگزاری بابت یک مهمانی است که در ذهن میزبان ماندگار خواهد شد. از لحن و تُن صدای مناسبی برای تشکر کردن استفاده کنید، صدایتان نه خیلی آهسته و یکنواخت و نه خیلی بلند و گوشخراش باشد.
آداب سر میزغذا
تا زمانی که شما را به میز غذا دعوت نکردهاند سر جایتان بنشینید و پیش از میزبان، شروع به خوردن نکنید.
ترکیبات غذا را از هم جدا نکنید. مثلا اگر در سالاد پیاز هست و شما پیاز دوست ندارید، بهتر است کلا سالاد نخورید تا اینکه پیاز آن را جدا کنید و سالاد را بخورید.
از میزبان نخواهید چیزهایی که سر میز نگذاشته را بیاورد، مثلا کچاپ، فلفل و …. اگر لکهای روی ظرف دیدید یا مویی در غذا پیدا کردید، آن را نشان ندهید و توجه دیگران را به آن جلب نکنید. در چنین مواقعی بهتر است به آرامی و مودبانه از میزبان بخواهید ظرف یا غذایتان را عوض کند.
از دستمال سفره درست استفاده کنید. وقتی پشت میز مینشینید آن را روی پاهایتان بگذارید و وقتی غذایتان به پایان رسید، هنگام ترک صندلیتان دستمال را سمت چپ ظرف خالیتان قرار دهید. هرگز با دستمال سفره بینیتان را تمیز نکنید!
نان را با کارد برش نزنید. شما باید نان را با دستهایتان تکه کنید.
هرگز کودکتان را وادار نکنید غذایی را که دوست ندارد بخورد. چون احتمال اینکه غذا را روی میز تُف کند یا حرف ناخوشایندی در مورد آن غذا بزند و میزبان را ناراحت کند زیاد است.
تا غذا را نچشیدهاید به آن نمک و فلفل اضافه نکنید.
اگر گیاهخوار هستید یا رژیم دارید، آن را پیش همه عنوان نکنید. این اطلاعات شخصی شماست.
اگر عادتهای غذایی خاصی دارید در مهمانی آن عادت را کنار بگذارید. مثلا قبل از دسر از میزبان نخواهید برایتان چای یا قهوه بیاورد، چون معمولا اینگونه عادت دارید. بهتر است اجازه دهید خود میزبان، روند پذیرایی را طبق برنامه ریزیهای خودش پیش ببرد. عادت خاص شما ممکن است میزبان را آشفته و ناراحت کند.
منبع: brightside ،bustle
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :آداب اجتماعی ، آداب معاشرت ، آداب مهمانی ، مهارت های زندگی ، مهمان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰