طرح بازارچه بزرگ صنایع دستی یزد شامل دو قسمت ورودی شاهزاده فاضل و دربند صدری در فاز نخست بود و سپس فاز بعدی این طرح، شامل خانه صدرالعلماست که به محض تامین اعتبار آغاز شد و برای تکمیل فاز دوم خود به اعتباری پنج میلیارد تومانی نیاز دارد که عمدتاً شامل مراحل استحکام بخشی، آواربرداری و مرمت مجموعه صدرالعلما است که البته هنوز تکیمل نشده است.
موقعیت این بنا در مجاورت بازار سنتی یزد و همچنین کمبود جدی فضایی برای تولید و عرضه و فروش صنایع دستی در مرکز استان از عوامل ایجاد این بازارچه بوده است، از طرفی مساحت و پیشینه تاریخی این بنا و البته اهمیت صنایع دستی در شهر گردشگرپذیر یزد، مسئله دیگری است که در تغییر کاربری این بنا به سمت بازارچه صنایع دستی نقش آفرینی کرده است.
این محل که برای کمک به هنرمندان صنایع دستی استان در نظر گرفته شده، ظرفیت مناسبی برای توسعه این بخش به نظر میآید ولی با وجود افتتاح شدن این مکان، هنوز خبری از استقرار فعالان صنایع دستی در آن نیست که البته شرایط کرونا نیز در بروز این مسئله بیتاثیر نبوده است.
«محمدرضا دهقان» معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی یزد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ضمن بیان این که بازارچه صنایع دستی در دوران کرونا در مزایده عام قرار داشت ولی مورد استقبال قرار نگرفت، گفت: این مجموعه هر چند راهاندازی شده اما مزایده آن مورد استقبال نبوده و این در حالی است که این مزایده برای عام در نظر گرفته شده و صرف هنرمندان نیست.
وی با اشاره به مخالفتهای مکرر معاونت صنایع دستی با این روند مزایده، گفت: با این وجود شورا و شهرداری دوره قبل، اهتمامی در این خصوص نداشتند ولی به نظر میرسد بتوانیم شورا و شهرداری کنونی را در این حوزه همراه داشته باشیم.
معاون صنایع دستی استان با بیان این که تراز اول انتخاب هنرمندان باید بومی بودن آنها باشد، اظهار کرد: باید اشتغال و توسعه برای هنرمندان استان فراهم شود چرا که توجه ویژه به هنرمندان این بخش میتواند رونق اقتصادی شهر را نیز به همراه داشته باشد.
دهقان با بیان این که بازارچه صنایع دستی ظرفیت مناسبی برای هنرمندان صنایع دستی استان است، تصریح کرد: اگر بتوانیم طبق برنامهریزی عمل کنیم، میتوانیم از این ظرفیت به نفع شرایط استان و در راستای کمک به هنرمندان استفاده کنیم.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰