چشمانداز بورس با توجه به شرایط اقتصادی چگونه است؟
هوشمند نیوز – سیده زینب رزم گیر؛ ولی نادی قمی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با اقتصادآنلاین گفت: رشد اقتصادی کشور و پتانسیل آن در اثر فرسودگی و مستهلک شدن ماشین آلات و سرمایه فیزیکی و عدم رشد سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی و نیز ثابت ماندن بهرهوری و عدم جهش تکنولوژی، در حال اضمحلال است. از
هوشمند نیوز – سیده زینب رزم گیر؛ ولی نادی قمی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با اقتصادآنلاین گفت: رشد اقتصادی کشور و پتانسیل آن در اثر فرسودگی و مستهلک شدن ماشین آلات و سرمایه فیزیکی و عدم رشد سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی و نیز ثابت ماندن بهرهوری و عدم جهش تکنولوژی، در حال اضمحلال است. از طرف دیگر نقدینگی همچون یک بهمن سهمگین بر روی اقتصاد آوار شده است. در کنار این مورد، نقدینگی به سرعت در حال تبدیل شدن به پول است. کاهش تولید کالا و خدمات در کنار افزایش نقدینگی، دغدغه کارشناسان اقتصادی را نسبت به ضعیف شدن و حتی بی ارزش شدن پول ملی افزایش داده است. رشد بازار سهام طی یکی دو ماه اخیر تحت تاثیر افزایش دغدغهها نسبت به چشمانداز تورمی اقتصاد برای سال جاری است.
او افزود: تورم 2.5درصدی خردادماه، 3.5درصدی تیرماه و 3.2درصدی مردادماه باعث شده که سرمایهگذاران به این باور برسند که پول خود را از انواع اوراق با درآمد ثابت به سهام تبدیل کنند. البته، در این بین در ابتدا سهام شرکتهای کالامحور شاخصساز مورد توجه قرار گرفته است چرا که از یک طرف عملکرد فصل بهار سال جاری آنها چند برابر بهتر از عملکرد فصل مشابه سال گذشته بوده است و از طرف دیگر درآمد این شرکتها با سرعت بیشتری تحت تاثیر افزایش نرخ ارز قرار میگیرد.
نادی قمی بیان کرد: به رغم چشمانداز تورمی، دغدغههای جدی نسبت به چشمانداز عملکردی ناشران بورسی و فرابورسی وجود دارد. نخست اینکه با توجه به فرسودگی نیروگاهها و قطعشدن برق کارخانجات از چند ماه پیش، تولید بسیاری از شرکتها کاهش یافته است و انتظار میرود که در شش ماهه دوم سال نیز این روند جدیتر ادامه یابد. بعلاوه در شش ماهه دوم سال، احتمال قطع شدن گاز کارخانجات همچون سنوات قبل، موجب کاهش بیشتر تولیدات خواهد شد. دیگر اینکه، با توجه به کسری بودجه دولت در اثر کاهش شدید فروش نفت، احتمال افزایش قیمت نهادههای انرژی وجود دارد. به اعتقاد بسیاری، قیمت پایین نهادههای انرژی و نرخ خوراک برای شرکتها باعث شده که سود آنها برای سال جاری به چندین هزار میلیارد تومان برآورد برسد؛ بنابراین جبران بخشی از کسری بودجه از طریق افزایش قیمت نهادهها شاید منصفانه بوده و تاثیر با اهمیت در سودآوری آنها ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: همچنین، برای کنترل تورم، احتمال اولویت قرار گرفتن کنترل قیمت کالاها افزایش یافته است. بدین معنی که صرف نظر از قیمت دلار در بازار آزاد، شرکتها اجازه نخواهند داشت که محصولات و ارز حاصل از صادرات را بالاتر از قیمت تعیین شده، بفروشند. اگرچه در شرایط ابرتورم، داراییهای مالی و فیزیکی صرفا بر مبنای چشم انداز سودآوری خریداری نمیشوند بلکه پتانسیل رشد قیمتی و دست به دست شدن با قیمت بالاتر، در اثر ترس از بیارزش شدن پول، رونق معاملات را در پی دارد، با این حال چشم انداز سودآوری بازار حکایت از شرایط نسبتا مطلوب دارد.
او تصریح کرد: جمع سود شرکتهای بورسی و فرابورسی در سال ۱۳۹۹ حدود ۴۷۰هزار میلیارد تومان بوده است و برای سال جاری با فرض تورم مشابه سال قبل و لحاظ ریسک کاهش تولیدات، حدود ۸۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود. با این سود و با توجه به ارزش ۷۴۰۰هزار میلیارد تومانی بازار سهام، متوسط P/E فوروارد بازار سهام حدود 8.7 برآورد میشود که در شرایط ابرتورم و ناپایداری اقتصاد مطلوب برآورد میشود. چرا که در شرایط تورمی، اولویت اول سرمایهگذاری حفظ قدرت خرید است و به طور متوسط، سودهای اسمی تضمین کننده چنین موضوعی است.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :بورس ، سیده زینب رزم گیر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰