به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، به دنبال پیشتازی کرونای دلتا در کشور و روند صعودی ابتلا و مرگ و میر ناشی از آن و بنابر اعلام وزارت بهداشت، متاسفانه در شبانه روز گذشته ۶۲۵ تن از بیماران کووید ۱۹ در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند.
همچنین امروز رکورد تعداد مبتلایان بیماری در کشور شکسته شد و از دیروز تا امروز ۲۶ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵۰ هزار و ۲۲۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵ هزار و ۱۶۳ نفر از آنها بستری شدند.
براین اساس در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.
آغاز بهکار ۵ بیمارستان صحرایی هلالاحمر
این روند صعودی شیوع ویروس در کشور باعث شده تا سیستم درمانی روی به ساخت بیمارستانهای صحرایی بیاورد.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر از برپایی پنج بیمارستان صحرایی این جمعیت در استانهای اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و همدان خبر داد و گفت: ظرفیتهای درمانی در مجاورت بیمارستانها برای کمک به درمان بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ایجاد شده است.
محمدحسن قوسیان مقدم، گفت: با توجه به شیوع گسترده سویه دلتا بیماری کرونا در کشور و براساس فرمایشات داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین دستور ۱۹ مادهای رئیس جمعیت هلالاحمر برای بهکارگیری ظرفیت این جمعیت جهت کنترل بیماری کرونا در کشور، پنج بیمارستان صحرایی هلالاحمر در استانهای خراسان رضوی (دو بیمارستان در مشهد و سبزوار)، همدان، اصفهان و خراسان شمالی آغاز به کار کرده است.
قوسیان مقدم تاکید کرد: بنابر دستور رئیس جمعیت هلالاحمر برای راهاندازی بیمارستانهای صحرایی در صورت اعلام نیاز دانشگاههای علوم پزشکی در استانها، اگر دانشگاه علوم پزشکی هر استان برای برپایی بیمارستان های صحرایی (RDH) این جمعیت اعلام نیاز کند، هلالاحمر استان موظف و البته آماده برپایی این بیمارستان است.
چرا پیک پنجم شدیدتر شد؟
مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که چرا شیب پیک پنجم تندتر از پیکهای دیگر است، گفت: واریانت دلتا که هم اکنون بیشتر موارد ابتلا به کرونا در کشور را شامل میشود، رقم سرایت پذیرش بیش از واریانتهای قبلی است؛ در نوع اولیه ویروس به طور متوسط هر یک بیمار ۳ نفر را مبتلا میکرد و در ویروس انگلیسی که در پیک چهارم با آن مواجه بودیم، این عدد به حدود ۴ تا ۵ نفر رسید که در آن پیک هم شیب بسیار تند بود و در حال حاضر هم در واریانت دلتا به طور متوسط هر فرد بیمار ۶ تا ۸ را مبتلا میکند.
این متخصص اپیدمیولوژی ضمن اشاره به اینکه طبیعتا هر چه قدر سرایت پذیری ویروس افزایش پیدا کند، سرعت بالا رفتن تعداد موارد ابتلا جدید و شیب بیماری افزایش مییابد، افزود: اگر در کشور ما هم درصد قابل ملاحظهای از افراد واکسینه میشدند، واکسیناسیون میتوانست با این بیماری مقابله کند و تعداد موارد ابتلا را کاهش دهد.
وی افزود: در برخی کشورها که واکسیناسیون با پوشش بالا انجام شده است، تعداد موارد ابتلا چندان بالا نرفته و این در حالی است که در کشور ما به این دلیل که تنها بخشی از جامعه از جمله سالمندان را واکسینه کرده ایم، هم با شیب تند این بیماری مواجه شدیم و هم شاهد ابتلای افراد جوانتر به این بیماری هستیم.
تشکیل نشدن جلسه کمیته علمی کرونا در سال جاری صحت دارد؟
از سویی در این مدت نسبت به عدم تشکیل جلسه کمیته علمی کرونا هم انتقاداتی شد، اما امروز مسئولان وزارت بهداشت این موضوع را تکذیب کردند.
عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کووید-۱۹ گفت: به هیچ عنوان این چنین نیست؛ ساختار این کمیته تغییر کرده و در قالب ۱۳ زیر کمیته تخصصی فعالیتهایش ادامه دارد. جلسات گذاشته می شود و به جزییات درباره درمان ها و مسایل کووید مانند سلامت روان، زنان و بارداری و کودکان و …بحث و تبادل نظر می شود و نتایج در قالب یک سری دستاوردهایی به صورت دستورالعملهای درمانی و … منتشر شده است.
عابدینی ادامه داد: یک سری سوالات روز و درمانها هم هست که باید به صورت مشخص گفته شود مانند عوارض واکسنها و اطلاعات مورد لزوم واکسنها که به ترتیب منتشر و به مراکز درمانی ارسال می شود. در نظر داریم برای کمیته علمی سایت جدا یا پیجی از وبدا را داشته باشیم که راحت تر با متخصصان و مردم ارتباط داشته باشد.
وی افزود: تریبون اصلی کمیته علمی نیز خود وزارت بهداشت است که تصمیمات و دستورالعملها را اعلام می کند. یکی از وظایف ما بالا بردن توان علمی کادر درمانی و خدمات پرستاری و پزشکی است و در این زمینه با همکاران مان و کادر درمان در تماس هستیم.
کدام واکسن در ایران بیشتر تزریق شده است؟
همچنین امروز آمار تفکیکی واکسن مصرفی کرونا در کشور تا ۲۶ مردادماه اعلام شد:
سینوفارم نوبت اول: ۱۰۵۸۶۵۲۹
سینوفارم نوبت دوم: ۳۲۴۸۷۰۷
آسترازنکا نوبت اول: ۳۰۷۹۴۲۴
آسترازنکا نوبت دوم: ۸۶۱۴۸۰
برکت نوبت اول: ۱۵۹۶۲۸۷
برکت نوبت دوم: ۱۸۸۹۰۱
اسپوتنیک نوبت اول: ۴۴۴۹۳۵
اسپوتنیک نوبت دوم: ۳۶۱۳۹۵
بهارات نوبت اول: ۵۹۳۸۹
بهارات نوبت دوم: ۵۴۲۱۸
توضیحات رئیس گروه دارویی برکت درباره چرایی محقق نشدن ۵۰ میلیون دوز واکسن
این در حالی است که بسیاری انتظار داشتند تا اواسط تابستان سهم زیادی از سبد واکسیناسیون کشور را واکسن داخلی تشکیل بدهد.
رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به این پرسش که قرار بود تا پایان شهریور ۵۰ میلیون واکسن برکت در اختیار مردم قرار گیرد و تزریق شود، چرا این ۵۰ میلیون محقق نشد؟ اظهار کرد: روزی که بحث واکسن شروع شد، نیاز کشور عددی بود و فرض کنید این نیاز ۱۵۰ میلیون دوز بود و اگر بخواهیم سه دوز حساب کنیم، بیش از ۲۰۰ میلیون دوز نیاز کشور بود. ستاد اعلام کرد که ما تلاش میکنیم ۵۰ میلیون دوز تا پایان شهریور تولید کنیم. شرایط را در نظر بگیرید؛ پنج الی شش کشور واکسن تولید کردند که تقریباً همه زیرساختها را داشتند.
رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت گفت: امروز به نقطهای رسیدیم که فاز یک ۳.۵ تا ۴ میلیون تولید میکند. فاز ۲، ۷ تا ۸ میلیون ظرفیت تولید دارد که صد در صد این فاز آماده است و از دو سه روز گذشته تزریق ویروس را در این فاز شروع کردیم و شب گذشته تولید و کشت سلول در بیوراکتورهای بزرگ انجام شد و فکر میکنم تا چند روز آینده اولین تولید فاز ۲ را نیز بتوانیم انجام دهیم.
۴۷۲۳۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰