چرا سهام عدالت به جاماندگان نرسید؟

به گزارش هوشمند نیوز،اخیرا انتقاداتی نسبت به اینکه چرا سهام عدالت به اشخاص مشمول فاقد سهام داده نمی‌شود، مطرح شده است. در این راستا باید گفت دولت و مجلس قبل که بودجه 1403 را ارائه و تصویب کردند، اختصاص سهام عدالت به مشمولان جدید را در نظر نگرفته‌اند.  ایسنا در خبری نوشت: اختصاص سهام عدالت

کد خبر : 560602
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰:۲۱
چرا سهام عدالت به جاماندگان نرسید؟



به گزارش هوشمند نیوز،اخیرا انتقاداتی نسبت به اینکه چرا سهام عدالت به اشخاص مشمول فاقد سهام داده نمی‌شود، مطرح شده است. در این راستا باید گفت دولت و مجلس قبل که بودجه 1403 را ارائه و تصویب کردند، اختصاص سهام عدالت به مشمولان جدید را در نظر نگرفته‌اند. 

ایسنا در خبری نوشت: اختصاص سهام عدالت به جاماندگان بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی باید انجام می‌شد که این اقدام صورت نگرفت. در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز این موضوع گنجانده نشد. برخی از وزارتخانه‌ها در دولت وقت با عرضه سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر برای سهام عدالت موافقت نکردند و به همین دلیل دولت سیزدهم اعلام کرد که منابع لازم برای پرداخت سهام عدالت به مشمولان جدید را ندارد.

این در حالی است که رئیس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت این خصوص گفته بود دولت برای تامین این منابع می‌تواند به ۱۱ شرکت سرمایه‌پذیر که در دولت قبل از سبد سهام عدالت خارج شد مراجعه کنند.

در بند (ن) تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، دولت موظف شده بود از محل سهام متعلق به دولت یا شرکت‌های دولتی در بنگاه‌های قابل واگذاری قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، نسبت به واگذاری سهام به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سهام اقدام کند.

با توجه به محدودیت منابع دولت و ضرورت در اولویت بخشی به مشمولان فاقد سهام تحت پوشش نهادهای حمایتی و تکالیف مندرج در قانون بودجه سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ وزارت اقتصاد نسبت به جمع‌آوری اطلاعات مشمولین مذکور، اقدام کرد.

در نتیجه در آن سال بیش از ۵.۴ میلیون نفر از مشمولین جدید معرفی شده توسط سازمان بهزیستی کل کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه دهک پایین درآمدی ایثارگران و نیز جاماندگان مرحله قبل واگذاری سهام عدالت، شناسایی شد. با توجه به مانده سهام عدالت در شرکت‌های قابل واگذاری، سبد پیشنهادی برای تخصیص به این امر از سوی وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی به معاون اول رئیس جمهور ارسال شد. (مورخ ۱۴۰۲.۰۶.۰۶، ۱۴۰۲.۰۹.۲۵ و ۱۴۰۲.۱۲.۰۲)

موضوع جاماندگان سهام عدالت در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ آمده بود و باید این کار اتفاق می‌افتاد ولی در هیات دولت آن زمان تصویب نشد؛ بنابراین در بودجه ۱۴۰۳ چیزی به عنوان جاماندگان سهام عدالت وجود ندارد.

در دولت سیزدهم با توجه به  چند نوبت طرح این موضوع در هیأت دولت، به دلیل مخالفت برخی از وزرا و همچنین نظر معاونت حقوقی ریاست جمهوری در خصوص عدم امکان واگذاری بخشی از سهام دو شرکت فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران که بخش زیادی از سبد سهام پیشنهادی را تشکیل می‌داد (به دلیل تلقی واگذاری بیش از ۸۰ درصد از سهم دولت در دو صنعت فوق) سبدهای پیشنهادی در هیأت دولت قبل به تصویب نرسید.

در نهایت با توجه به اینکه در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ موضوع تکلیف دولت به واگذاری سهام عدالت گنجانده نشده است، در سال جاری امکان واگذاری سهام عدالت جدید وجود ندارد.

217



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.