به گزارش نشریه آمریکایی «نیوزویک»، او این اظهارات را درست در زمانی بیان کرد که جمهوریخواهان در حال تجربه انشعاب بر سر دو تحول اخیر هستند: اعتراف دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا مبنی بر اینکه قصد داشت نتایج انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ را باطل کند و اشاره کنوانسیون ملی جمهوریخواهان به حادثه حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا به عنوان شکلی از «گفتمان سیاسی مشروع».
چامسکی در برنامه گفتوگوی خبری شبکه الجزیره با عنوان UpFront گفت: «در ۳۰ یا ۴۰ سال گذشته … حزب جمهوریخواه به سادگی از طیف منحرف شده است. این یک حزب سیاسی به معنای سنتی نیست». وی افزود این حزب از آن زمان به شورشی رادیکال تبدیل شده که هرگونه علاقه به مشارکت در سیاستهای پارلمانی را کنار گذاشته است.
به باور دانشمند و تحلیلگر آمریکایی، حرکت حزب به سمت این موضع با استفاده از “استراتژی جنوب” در دهه ۱۹۶۰ آغاز شد، زمانی که حزب جمهوریخواه شروع به استفاده از مسائل فرهنگی کرد، مانند جلب حمایت مردمی از سوی طرفداران برتری نژاد سفید در حالی که قوانینی را تصویب کرد که به نفع قدرت شرکتها و ثروت خصوصی بود. او به طور مثال مالکیت اسلحه را مسئلهای عنوان کرد که حزب از طریق آن حمایت جلب کرده است.
وی در ادامه گفت که دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق جمهوریخواه با سرمایهگذاری بر روی این موضوعات، یک فرقه از پیروان بی چون و چرا ایجاد و بسیج کرد که از هر کاری که او انجام میدهد حمایت میکند. این فیلسوف آمریکایی افزود: این گروه حزب جمهوریخواه را تسخیر کرده و حزب را به جایی رساند که ترامپ از آن زمان آشکارا گفته که با نادیده گرفتن نتایج یک انتخابات ملی به دنبال سرنگونی نظام دموکراتیک است. این دیگر حزب سیاسی نیست. این، شورشی رادیکال است. هیچ علاقهای به دموکراسی هم ندارد.
نظریهپرداز برجسته آمریکایی با اشاره به اینکه جمهوریخواهان حداقل ۲۶۲ لایحه در ۴۱ ایالت برای مداخله در انتخابات معرفی کردهاند، افزود: صدها لایحه و مجلس قانونگذاری ایالتی-جمهوریخواه-وجود دارد که روی راههای مختلفی کار میکنند تا اطمینان حاصل کنند که میتوانند به یک حزب اقلیت مسلط دائمی با حذف “آرای مردم نادرست” تبدیل شوند.
چامسکی همچنین با بیان این که که سیاستهای جمهوریخواهان از زمان ریگان به تمرکز ثروت در میان تعداد کمی از نخبگان اقتصادی کمک کرده است، خاطرنشان کرد که حزب دموکرات از اواخر دهه ۱۹۷۰ دیگر حزب طبقه کارگر نبود.
۳۱۱۳۱۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰