پیش‌بینی تازه از وضعیت بورس تا پایان سال

محسن خلیلی با تاکید بر اینکه ذات بازار سرمایه نوسان است، اظهار کرد: بازار سرمایه تابع شرایط اقتصاد کلان است. شاید در کوتاه مدت بتوان با وعده و وعید، تغییر قوانین یا چیزی به نام حمایت، در رفتار بازار دست برد اما در بلند مدت این امکان نه تنها در ایران بلکه در هیچ نقطه ای از

کد خبر : 127545
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۵:۴۱
پیش‌بینی تازه از وضعیت بورس تا پایان سال


محسن خلیلی با تاکید بر اینکه ذات بازار سرمایه نوسان است، اظهار کرد: بازار سرمایه تابع شرایط اقتصاد کلان است. شاید در کوتاه مدت بتوان با وعده و وعید، تغییر قوانین یا چیزی به نام حمایت، در رفتار بازار دست برد اما در بلند مدت این امکان نه تنها در ایران بلکه در هیچ نقطه ای از دنیا وجود ندارد. البته کامل شدن ابزارها از طریق ارائه مجوزهای جدید، پذیرش شرکت های جدید یا تسهیل ورود سهامداران در کوتاه مدت به بهبود وضعیت بازار کمک می‌کند اما به نظر من رفتار بازار در بلند مدت با صحبت هایی که در مجلس زده شده است شکل نمی‌گیرد. این صحبت ها فقط ابزارهای جانبی بازار هستند.

وی ادامه داد: درمورد وضعیت بازار در بلند مدت باید دید متغیرهای اقتصاد کلان مانند تورم، نرخ دلار، نرخ های جهانی، شرایط سیاسی و قوانین و مقررات دولتی درمورد فروش شرکت ها، نحوه تعیین مدیران، نحوه برگزاری مجامع و… به چه سمت و سویی حرکت خواهد کرد.

ابهامات پیش روی بازار سرمایه چیست؟

این تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه چالش فعلی بازار سرمایه صرفا شرایط اقتصاد کلان نیست، گفت: بازار با یک سری ابهامات روبرو است. اگر سهامدار بتواند پیش بینی کند که شش ماه دیگر وضعیت چگونه است، معمولا اقدام به خرید یا فروش نمی‌کند. از طرف دیگر همه چیز به برجام ربط داده می شود. حتی سناریوهایی که دربازار تحلیل می‌شود منوط به تحقق یا عدم تحقق برجام است. بازار شرطی شده و به قدری شکننده است که چه در شرایط مثبت چه در شرایط منفی منتظر کوچک ترین خبر است تا واکنش نشان دهد. از طرف دیگر باید توجه داشت انتظاراتی که با حضور تیم جدید ایجاد شده بود سریع رخ نمی دهد اما با توجه به اینکه این  انتظارات در کوتاه مدت  شکست می‌خورد سهام داران شروع به فروش می کنند.

خلیلی با تاکید بر اینکه بازارهای جایگزین برای بورس زیاد شده است، توضیح داد: از یک طرف دولت اقدام به فروش اوراق کرده و از بازار سرمایه حتی به میزان ناچیز، تامین مالی می‌کند و باعث خروج نقدینگی از بازار می شود. همچنین بخشی از نقدینگی کدهای فعالی هستند که سال گذشته باعث می شدند حجم معاملات روزانه به ۲۷ هزار میلیارد تومان برسد اما اکنون این حجم از معاملات به سمت رمزارزها و بازارهای جدید رفته است. بخش دیگری از سهام داران که سال گذشته در بازار سرمایه ضرر کردند، با بازار سنتی بانک و سپرده بانکی برگشته اند. همه این اتفاقات باعث شده حجم معاملات بازار یک پنجم تا یک ششم شود و بازار از رونق ثابت خود بیفتد.

پیش بینی رشد ۱۵ تا ۲۵ درصدی برای بازار سرمایه

وی درمورد وضعیت بازار سرمایه در کوتاه مدت نیز توضیح داد: کمتر از شش ماه دیگر سال مالی تمام می شود و سود شرکت ها خوب است. p/s  در دل شرکت ها باقی می‌ماند که سال بعد تقسیم می‌کنند و با سود سال بعد دوباره P/E  می‌گیرند. از آنجایی که میانگین P/E شرکت های اصلی و شاخص ساز است، حدود ۱۵ تا ۲۵ درصد تا فصل مجامع از محل P/S  بازدهی خواهیم داشت. بنابراین اگر تا مجامع تغییری در سایر متغیرهای اقتصادی رخ ندهد، بازار حداقل بین ۱۵ تا ۲۵ درصد رشد دارد که نسبت به اوراقی که سود یکساله ۲۰ درصدی دارند، جذاب تر است.

۲۲۳۲۲۵



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.