پیشنهادی برای کم کردن تنش بین کشورهای حوزه نوروز

در حوزه نوروز، درگیری‌های قابل‌توجهی در سال‌های گذشته رخ داد. پیامدهای به‌جامانده از آن، ثبت میراث فرهنگی در یونسکو را به‌گونه‌ای تحت تأثیر قرار داده است تا جایی که گاهی دست‌مایه بروز اختلاف بین کشورها می‌شود. از همین رو، انجمن ایرانی شورای مشورتی سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد وظیفه‌ ارزیابی پیشنهادهای ثبت جهانی میراث ناملموس

کد خبر : 76628
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۰
پیشنهادی برای کم کردن تنش بین کشورهای حوزه نوروز



در حوزه نوروز، درگیری‌های قابل‌توجهی در سال‌های گذشته رخ داد. پیامدهای به‌جامانده از آن، ثبت میراث فرهنگی در یونسکو را به‌گونه‌ای تحت تأثیر قرار داده است تا جایی که گاهی دست‌مایه بروز اختلاف بین کشورها می‌شود. از همین رو، انجمن ایرانی شورای مشورتی سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد وظیفه‌ ارزیابی پیشنهادهای ثبت جهانی میراث ناملموس و در مواردی ملموس به کارگروهِ میراث منطقه‌ای شامل نمایندگان کشورهای حوزه‌ فرهنگی نوروز سپرده شود.

به گزارش ایسنا، انجمن فرهنگی افراز که دارای مقام مشورتی در حوزه فرهنگ از شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد است، در پاسخ به فراخوان سازمان ملل متحد درباره پیشنهادها یا اقدام‌های انجام‌شده در حوزه‌ توسعه پایدار در بیانیه‌ای موضوع لزوم همکاری کارگروه‌های ثبت میراث معنوی جهانی این کشورها با یکدیگر را پیشنهاد داد تا از رقابت‌های نامفید و تنش‌ها کاسته شود و نزدیکی بیشتری میان مردمان منطقه غرب آسیا شکل گیرد. آن‌ها در این بیانیه درخواست کرده‌اند میراث معنویِ گستره فرهنگی نوروز در کنار یکدیگر برای ثبت جهانی ارائه داده شود.

در این بیانیه که به فارسی نیز ترجمه‌ شده و در کتابچه‌ مجموعه‌بیانیه‌های انجمن‌های مردم‌نهاد دارای مقام مشورتی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد از سراسر جهان منتشر شده، آمده است: «از نظر تاریخی، فرهنگِ زاده‌شده به دستِ تمدن بشری پنج‌هزارساله غرب آسیا، ایده‌پرداز جشن نوروز شد. نوروز که ریشه در تاریخ و احترام به شکوفایی و نیرومندی طبیعت دارد، نشان از خردمندی بنیادگذارانش داشت. بیست‌وپنج قرن پس از آن، در همین قلمرو، کوروش بزرگ نقطه‌ عطفی در تاریخ تمدن بشر پدید آورد، به‌طوری‌که بیانیه‌ وی (استوانه‌ کورش) را می‌توان به‌عنوان نخستین منشور حقوق بشر تلقی کرد. دولتی که وی پایه‌گذاری کرد به عنوان نخستین دولت فراقومی و توسعه‌گرای تاریخ، بر پایه‌ مدارای مذهبی، صلح و «وحدت در عین کثرت» بنا شد.

ما مهمانان نوروز را که بر پلکان آپادانا در تخت‌جمشید نقش بسته‌اند شاهد هستیم؛ نمایندگان اقوام و فرهنگ‌های گوناگون در جایگاهی گرد آمده‌اند تا با گفت‌وگو و مشورت، در مقامی برابر، در شکل‌دادن به دنیایی نو و بهتر سهیم باشند.

بیش از یک دهه پیش در سال ۲۰۱۰، روز جهانی نوروز برابر با ۲۱ مارس (اعتدال بهاری) با عنوانِ «فرهنگ صلح» توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید، جشنی که از کشورهای دارای یک فرهنگ مشترک، به ارث رسیده است.

نخستین شرط دستیابی به توسعه پایدار، ایجاد روابط دوستانه برای بهبود مشارکت منطقه‌ای و جهانی است. این هدف بدون ارتباط عمل‌گرایانه فرهنگی بین کشورهای منطقه محقق نخواهد شد. به نظر ما، بهره‌گیری درست از میراث مشترک فرهنگی می‌تواند به نیرومندترین ابزار همگرایی و برقراری گفت‌وگوی سازنده میان کشورهایی که پیشینه تمدنی و فرهنگی مشترکی دارند بدل شود. این رویکرد می‌تواند مسیر تحقق اهداف توسعه پایدار را در سطوح منطقه‌ای و زیرمنطقه‌ای هموار کند.

متأسفانه در همین منطقه و بر خلاف پیام انسانی و محیط زیستیِ نوروز، درگیری‌های قابل‌توجهی در سال‌های گذشته رخ داد. پیامدهای به‌جامانده از آن، ثبت میراث فرهنگی در یونسکو را به‌گونه‌ای تحت تأثیر قرار داده است تا جایی که گاهی دست‌مایه بروز اختلاف بین کشورها می‌شود. از این رو، در راستای تقویت و گسترش صلح منطقه‌ای و تحکیم تلاش برای حفاظت و پاسداشت میراث فرهنگی منطقه، از شما خواهانیم تا وظیفه‌ ارزیابی پیشنهادهای ثبت جهانی میراث ناملموس و در مواردی ملموس، به ویژه آن‌جایی که به تاریخ، بناها و شخصیت‌های برجسته مشترک فرهنگ این منطقه مرتبط است به کارگروهِ میراث منطقه‌ای شامل نمایندگان کشورهای حوزه‌ فرهنگی نوروز سپرده شود.

بدیهی است این کارگروه نمایندگی مجموع سهمیه کشورهای عضو در این حوزه را خواهد داشت. به باور ما، اصل قرار دادن فرهنگ مشترک به جای مرزهای سیاسی در مواردی این‌چنین، که آشکارا فرهنگی هستند، سبب همگرایی بیشتر در منطقه خواهد شد؛ چرا که جدا کردن عناصر تاریخی و فرهنگی از پیکره تمدنی که به آن وابسته‌اند نه تنها هویت و معنای آن‌ها را از بین می‌برد، که ممکن است ارتباط دوستانه ملت‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. امید که این همکاری فرهنگی سبب جدی‌تر شدن روابط اقتصادی و سیاسی و در نتیجه تثبیت و نگهداری از صلح و روابط همکاری بین کشورهای منطقه شود.»

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.