به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحی امیری که برای شرکت در نشست وزرای گردشگری که با موضوع اقدامات اقلیمی در گردشگری در کنفرانس کاپ ۲۹ برگزار شد، به باکو رفته بود، در دیدار با وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان به اشتراکات تاریخی، مذهبی و فرهنگی بین دو کشور و عزم جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با آذربایجان اشاره کرد و گفت: لازم است هر دو دولت، اشتراکات فرهنگی و تاریخی خود را برای ملتهای کشور مقابل به نمایش بگذارند و همچنین ضروری است هفتههای میراث فرهنگی به صورت متقابل برگزار شود. نمایش آثار موزهای هر کشور در کشور مقابل نیز برای بهبود روابط فرهنگی بسیار مهم است.
او با دعوت از وزیر فرهنگ آذربایجان برای سفر به ایران، اظهار کرد: ما آمادگی داریم با انتقال تجربهها و دانش خود در حوزه مرمت، کاوش و حفظ و احیا میراث فرهنگی، آذربایجان را در این مسیر مهم یاری کنیم.
تمایل ایران و آذربایجان برای همکاری در جلوگیری از قاچاق اموال تاریخی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون ۱۹۷۰ در خصوص قاچاق اموال تاریخی و فرهنگی پایبند است و میتوانیم چارچوب مشترکی با آذربایجان ترسیم کنیم.
عادل کریملی، وزیر فرهنگ آذربایجان نیز سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران به کشور آذربایجان را نشانه تمایل دو کشور برای بهبود بیش از پیش روابط دانست و در ادامه با پیشنهاد تنظیم ساز و کاری مشخص بین دو کشور برای حفاظت از میراث فرهنگی در مقابل تغییرات اقلیمی و جلوگیری از قاچاق اموال تاریخی، افزود: اگر این مکانیزم در چارچوب مشخص و جهانی قرار گیرد میتواند از حمایتهای بینالمللی نیز بهرهمند شود.
باید به روزهای اوج برگردیم
سیدرضا صالحیامیری همچنین با فواد نبیاف، رئیس آژانس دولتی گردشگری جمهوری آذربایجان دیداری داشت و ضمن تاکید بر توسعه گردشگری بین دو کشور منطبق با ظرفیتهاف گفت: افزایش گردشگران بین دو کشور نیز در دستور کار قرار دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این دیدار بر اشتراکات فرهنگی و مذهبی میان دو کشور اشاره کرد و افزود: تمام این ویژگیهای مشترک موجب میشود تا میزان بیشتری از گردشگران به دو کشور سفر کنند.
صالحی امیری گفت: قبل از همهگیری کرونا، کشور جمهوری آذربایجان دومین کشور بود که گردشگران زیادی از آن به ایران سفر میکردند به طوری که دو میلیون نفر به ایران میآمدند به همین منظور باید شرایط جدیدی فراهم کنیم تا به اوج تبادل گردشگر بین دو کشور برسیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین از رئیس آژانس گردشگری دولت جمهوری آذربایجان برای حضور در نمایشگاه بینالمللی تهران دعوت کرد و در ادامه گفت: از طریق روابط فرهنگی و گردشگری روابط دو کشور را تقویت کنیم.
صالحی امیری در این دیدار، برای مرمت و ثبتهای جهانی مشترک و اعزام کارشناسان میراث فرهنگی به آذربایجان اعلام آمادگی کرد و اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش اعظمی از گردشگری بر پایه میراث فرهنگی و صنایع دستی انجام میشود و در ایران وزارتخانهای با تمرکز بر سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی وجود دارد رویکرد دولت جدید نیز تمرکز ویژه بر توسعه روابط به ویژه در حوزههای مکمل در میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با کشورهای منطقه به ویژه آذربایجان است.
روادید ایران و بلاروس دوطرفه لغو شود
وزیر میراثف رهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان در حاشیه اجلاس وزرای گردشگری «کاپ۲۹» با وزیر ورزش و گردشگری بلاروس نیز دیداری داشت که بر تقویت روابط و اشتراکات در حوزههای تخصصی تاکید کردند.
صالحیامیری از وزیر بلاروس دعوت کرد به ایران سفر کند و در ادامه خواستار لغو روادید دوطرفه بین دو کشور شد.
وزیر ورزش و گردشگری بلاروس نیز با برشمردن ویژگیهای طبیعی ایران با طرح موضوع لزوم لغو روادید گروهی بین ایران، روسیه و بلاروس بر اهمیت بهبود و تسهیل شرایط رفتوآمد گردشگران تاکید کرد.
مطالبات ایران از دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد
صالحی امیری همچنین دیداری هم با دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد داشت و با تاکید بر ارتباط تنگاتنگ با این سازمان جهانی گفت: ایران همواره از سازمان گردشگری ملل متحد حمایت میکند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دیدار با زوراب پولولیکاشویلی درخواست کرد تا هر چه زودتر تاریخ نهایی برگزاری «نهمین اجلاس جهانی گردشگری شهری» و «سومین مجمع شهرداران برای گردشگری شهری پایدار» که قرار است با میزبانی شرکت نوسازی عباسآباد وابسته به شهرداری تهران با مشارکت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اجرا شود از سوی سازمان گردشگری ملل متحد مشخص شود، که دبیرکل سازمان جهانی گردشگری اعلام کرد هفته آینده تاریخ قطعی این دو نشست را مشخص خواهد کرد.
صالحی امیری همچنین با اشاره به اهمیت صنایع دستی در حوزه گردشگری اصفهان اظهار کرد: با توجه به اینکه اصفهان یکی از قطبهای اصلی حوزه گردشگری و صنایع دستی ایران به شمار میرود از دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد تقاضا داریم، هرچه زودتر پیشنویس امضای یادداشت تفاهم برای ایجاد مرکز صنایع دستی و گردشگری در اصفهان وابسته به سازمان گردشگری ملل متحد را تهیه کند تا مرکز بینالمللی توسعه، ترویج و مطالعات کاربردی صنایع دستی و گردشگری در اصفهان با مشارکت این سازمان جهانی نهایی شود و در ادامه نیز دبیرکل سازمان در این زمینه قول مساعد داد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین با نخستوزیر جمهوری آذربایجان دیداری داشت که وضعیت کنونی روابط جمهوری آذربایجان و ایران و همچنین چشمانداز همکاریهای دوجانبه در زمینههای مورد علاقه طرفین و از سرگیری تبادل گردشگر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰