به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از صندوق اعتباری هنر، مشاور وزیر فرهنگ و مدیر عامل صندوق اعتباری هنر از اجرای طرح تحولی این صندوق با عنوان” شناسایی استعدادها و نخبگان جوان استان ها” از ماه آینده خبر داد و گفت: به موجب این طرح، در کنار تجلیل از پیشکسوتان و نامداران استان ها، براساس تعامل با مدیران و مجموعه های فرهنگی استانی، چهره های جوان تحول گرا و خلاق در استان ها و شهرستان ها که بعضا مغفول مانده اند یا به دلیل دوری برخی از امکانات ودیده نشدن کمتر توانسته اند استعداد خودشان را رشد دهند، شناسایی و درمراسمی به همت صندوق هنر، تحت عنوان تجلیل ازاستعدادهای درخشان فرهنگ و هنر استان ها اجرا خواهد شد.
سید مجید پور احمدی عصر چهارشنبه- ۱۵ آذرماه ۱۴۰۲- در آئین نکوداشت نامداران فرهنگ و هنر استان اردبیل که در تالار مجتمع فرهنگی و هنری فدک شهر اردبیل که با استقبال انبوه هنرمندان و دوست داران فرهنگ و هنر استان برگزار شد، ضمن ابلاغ سلام گرم و صمیمانه محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، گفت: بسیار خرسندم که در چهارمین سفر “کاروان هفت بحر هنر” در شهر زیبای اردبیل با مردم با صفای این استان هستیم؛ این افتخاری بزرگی ست برای ما در مجموعه صندوق اعتباری هنر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که این امکان را فراهم کنیم تا از پیشکسوتان، نامداران وبزرگان عرصه فرهنگ و هنر استانها تجلیل داشته باشیم.
وی به جمعیت انبوه و ارزشمند حاضر اردبیل که پر از عشق و علاقه مند به فرهنگ و هنردر این مراسم حضور بهم رساندند اشاره کرد و گفت: استان اردبیل زیبنده است به نامهای بزرگی، به علاقه مندی به اهل بیت(ع)، به عشق، ایمان و علاقه به سرزمینشان ایران، به علاقه فرهنگ و هنر و ادب، همین که می بینیم که نامداران بزرگی در این خطه رشد کرده و خودشان را مفتخر به استان اردبیل می دادند.
استان اردبیل در ایران اسلامی جایگاه ویژه ای دارد
رئیس هیات مدیره صندوق اعتباری هنرادامه داد: امروز به لطف خدا این توفیق نصیبم شد تا در جمع شما حضور داشته و تجلیل و تکریمی از موی سپیدان، پیشکسوتان، نور چشمان عزیزی که عمرشان را در راه پرورش فرهنگ و هنر و انتقال آن به نسل های بعدی و به جوانان، فارغ از نام و جای تلاش کرده که فرهنگ و نام ایران منتقل و پر آوازه کنند، باشیم. معتقدیم این فرهیختگان و نامداران تلاش کردند تا استان اردبیل در ایران اسلامی جایگاه ویژه ای داشته باشد.
تاکید بر توسعه و تقویت عدالت فرهنگی
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از این دست برنامه ها در تهران با این حجم و انرژی کمتر برگزار می شود، اظهار اشت: بسیار خرسندم که به حول قوه الهی امروز توانسته ایم در راستای برنامه های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر اسماعیلی در خصوص توسعه و تقویت عدالت فرهنگی و هنری، در استان ها گام برداریم؛ این برنامه هم در همین راستا است که بیائیم در استانها و در محضر خود مردم، هنرمندان و خانواده های آنها تقدیرو تشکری داشته باشیم.
تاکید بر الگو سازی برای جوانان
پوراحمدی یکی از اهداف برگزاری آئین های نکوداشت نامداران فرهنگ و هنر استانها را الگو سازی برای جوان ترها دانست و تصریح کرد: معتقدیم کسی که در راه ارتقا و توسعه فرهنگ و هنر کشور قدم برمی دارد و سالها عمر خودش را آنهم در استان اردبیل بدون توجه به معیشت و گاها اقتصاد فقط گذاشته است، قابل تقدیر و ارزشمند است.
از خدمات حمایتی تا حوزه توانمندسازی بخش اقتصاد هنر
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه این صندوق در این استان بیش از دو هزار عضو دارد که بیش از ۱۲۰۰ نفراز آنها بیمه شده عضو ما هستند که حتما با خدمات صندوق آشنایی دارند، یادآور شد: امروز بیش از ۳۰ خدمت، از خدمات حمایتی تا حوزه توانمندسازی بخش اقتصاد هنر و بسیاری از طرح ها مسکن و از حمایت های معیشتی و… از سوی صندوق هنر در دولت مردمی به هنرمندان در سراسر کشور ارائه می شود که امیدواریم روز به روز ارائه خدمات و تسهیلات صندوق هنر گسترده تر شود.
شناسایی استعدادها و نخبگان جوان استان ها و تجلیل از آنها، طرح جدید صندوق اعتباری هنر
پوراحمدی از اجرای طرح تحولی این صندوق با عنوان” شناسایی استعدادها و نخبگان جوان استان ها” از ماه آینده خبر داد و گفت: به موجب این طرح، در کنار تجلیل از پیشکسوتان و نامداران استانها، براساس تعامل با مدیران و مجموعه های فرهنگی استانی، چهره های جوان تحول گرا و خلاق در استان ها و شهرستان ها که بعضاً مغفول مانده اند یا به دلیل دوری برخی از امکانات ودیده نشدن کمتر توانسته اند استعداد خودشان را رشد دهند، شناسایی و درمراسمی استانها اجرا خواهد شد.
اعطای چهارمین نشان اعتبار هنر به هنرمند پیشکسوت اردبیلی
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در ادامه با اشاره به تلاش برای برگزاری مراسم تجلیل دیگری از هنرمندان این استان در ۶ ماه آینده که انشالله با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود، اظهارداشت: امروز توفیق داریم چهارمین نشان اعتبار هنر را در کشوربه استاد حسین غفاری از استان اردیبل اعطا کنیم.
پوراحمدی یادآور شد: بنا به بیان بحث های مختلفی داشتم اما کوتاه می کنم هم برنامه های مختلفی هست و هم نور چشم ما استاد نصیریان در جمع ما هستند؛ در مسیرکه به این مراسم می آمدیم، گفتند که فارغ از همه چیز بنا به دل خودم در این مراسم می آیم چون که علاقه مند هستم از کسی که در راستا و مسیر هنر تلاش کرده تجلیل کنم بنابراین حضور ایشان در اینگونه مراسم ها برای ما غنیمت است ایشان لطف بزرگی دارند که در این مراسم ها ی صندوق اعتباری هنر شرکت می کنند.
هنرمندان و نامداران فرهنگ و هنر استان اردبیل تا قاف فرهنگ و هنر ادب این استان را تعالی می دهند
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اردبیل نیز در این مراسم ضمن خیرمقدم به سید مجید پوراحمدی ، علی نصیریان هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ، داریوش مودیبان وهنرمندان حاضر در این آئین ، از مشاور وزیر فرهنگ و مدیرعامل صندوق اعتباری هنربابت عنایت خاصی که به این استان داشته و اردبیل را به عنوان چهارمین استان ذیل هفت بحر هنر برای برگزاری نکوداشت نامداران آن انتخاب کرده اند، قدردانی کرد.
امیر رجبی افزود: تعداد هنرمندان و نامدارانی که قرار از آنها تجلیل شود هنرمندان فقط امشب نیستند بلکه قرار است درماه های آینده نیز مجدد از هنرمندان و پیشکسوتان استان اردبیل در برنامه ای مشابه تجلیل بعمل آید.
وی افزود: امروز متعلق است به نامداران فرهنگ و هنر استان، ۳۰ نفر از برگزیدگان چهره های شاخص و فاخر در رشته های سینما، شعرا، مولفان، هنرمندان رشته های موسیقی، هنرهای نمایشی در دور اول به همت صندوق هنر و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایت ویژه استاندار تجلیل می شوند.
همه دارایی فرهنگی و هنری استان اردبیل در ۳۰ نفر محدود نمی شود
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اردبیل در ادامه سخنان خود با سپاسگزاری از عنایت ویژه سید مجید پوراحمدی که چهارمین آئین نکوداشت نامداران را در این استان برگزار کردند، گفت: ۳۰ نفر در حضور شما عزیزان امشب تجلیل خواهند شد و ۶ ماه آینده در خدمت گروه دیگری از بزرگواران خواهیم بود.
رجبی تاکید کرد: چهره هایی که امروز تجلیل می شوند به این معنا نیست که همه دارایی فرهنگی و هنری استان اردبیل در این ۳۰ بزرگوار محدود شده قطعا استان چهره های فرهنگی،هنری، قرآنی، تجسمی، رسانه ای و … دارد که در مرحله دیگر در خدمت دیگران خواهیم بود؛ البته برخی امروز در این مراسم حضور دارند ولی درمرحله بعدی تجلیل خواهند شد.
به گفته وی، این ۳۰ بزرگواری که امروز در خدمتشون هستیم و تجلیل می شوند سیمرغان فرهنگ و هنر استان ما هستند که تا قاف فرهنگ و هنر ادب این استان را تعالی داده و زحمت کشیده و عمر شریفشان را صرف توسعه فرهنگ و هنر استان کرده اند.
معیارهای انتخاب هنرمندان برای تجلیل
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به معیارهای صندوق اعتباری هنر برای انتخاب هنرمندان و نامداران برای تجلیل اشاره کرد و گفت: دارا بودن نشان درجه یک هنری، پیشکسوتان بالای ۶۰ سال و نامدار در عرصه فعالیتی همراه با منشا خدمت و اثر از معیارهای انتخاب بوده است.
قدر شناس مردم اردبیل هستم
استاد اسماعیل امینی شاعر معاصر اهل اردبیل نیز طی سخنانی با اشاره به تجلیل از هنرمندان پیشکسوت، حضور در این جمع فرهیخته و بزرگ را افتخاری برای خود دانست و گفت: در این فضاهای پر از زیبایی به دلیل اینکه در تهران بودم کمتر حضور داشتم.
این مدرس دانشگاه با تاکید براینکه همواره قدر شناس مردم با صفای اردبیل هستم که امشب این قدر با شکوه برای قدردانی از هنرمندان خود به این مراسم آمده اند، اظهار داشت: این خیلی خوشایند است که مسئولان نیز امروز از تهران از حوزه فرهنگ و هنر به اینجا تشریف اورده اند که از یک عمر تلاش و فعالیت فرهنگی و هنری هنرمندان پیشکسوت و نامدار این خطه قدردانی و ارج گذاریک عمر زحمات آنان باشند.
این شاعر معاصر با بیان اینکه قدرشناس مردم خوب استان اردبیل هستم که به این خوبی از هنرمندان خودشان قدردانی می کنند، تاکید کرد: اگر به صدای اهل هنر گوش کنیم چون حساس تر به اخلاق و زیبایی هستند ضرر نمی کنیم باید حرف اهل هنر را جدی گرفته و در کار بندیم.
استاد نصیریان : تجلیل هنرمندان و نامداران استانی یکی از اقدامات خوب صندوق اعتباری هنر است
استاد علی نصیریان نیز در آیین نکوداشت نامداران فرهنگ و هنر استان اردبیل با ابراز خرسندی از حضور در این مراسم، گفت: خلاقیت خاص خداوند است که با عشق به انسان عطا کرده است. آفرینش هنری جوشش درونی و معنوی است که بروز آن به سادگی نیست بلکه رنج بسیار دارد. هنرمندی که عمرش را در این راه صرف می کند رنج می کشد و در عین حال لذت می برد.
وی تصریح کرد: هنر پس از زبان بخش بسیار تأثیرگذار این مملکت است و هنرمند از جانش مایه می گذارد. اولین کسی که از آفرینش هنری خویش لذت می برد خود هنرمند است و هیچگونه مادیاتی جوابگوی آن نیست.
این هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون کشور در ادامه افزود: سلام و احوالپرسی ساده که مردم با من می کنند یعنی رابطه انسانی. بسیار مهم است که انسان با دیگران رابطه داشته باشد و انسان توانسته باشد با کار خلاقانه و معنادار از نظر زندگی خانوادگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی فایده داشته باشد.
به تمام هنرمندان تعظیم می کنم.
وی، در ادامه با اشاره به خصلت مهمان نوازی ایرانیان گفت: ما مردم مهمان نوازی و در عین حال قدرشناس هم هستیم که حسن بسیار بزرگی است. این قدرشناسی هم برای نسل گذشته و هم نسل آینده خوشایند است.
با تمام وجود و کمال میل به مراسم نکوداشت نامداران و هنرمندان استان ها می آیم
این هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون تجلیل از هنرمندان پیشکسوت را یکی از اقدامات خوب صندوق اعتباری هنر عنوان کرد و افزود: زمانی که از من برای حضور در این مراسم دعوت بعمل می آید من با تمام وجود می آیم زیرا می دانم هنرمند عمرش را پای کارش گذاشته است و این بسیار ارزشمند است. در چهار استان این اقدام ارزشمند انجام شده است و از نظر من کار بسیار خوبی است. من به تمام هنرمندان تعظیم می کنم.
در ادامه این مراسم استاندار اردبیل نیز طی سخنانی از اقدام شایسته صندوق اعتباری هنر در تکریم اصحاب فرهنگ و هنر این استان تقدیر کرد.
سید حامد عاملی با اشاره به شاخصه های مهم فرهنگی و هنری استان اردبیل اظهار داشت: ما به حضور شخصیت های برجسته و مفاخر فرهنگ و هنر این استان افتخار می کنیم.
استاندار اردبیل تصریح کرد: معتقدیم که هرانسانی توانسته است توانمندی و تجربه ای کسب کند و برای ما سرمایه ای به میراث می گذارد، باید مورد تقدیر قرار گیرد و درمقابل کسانیکه که سعی در کوچک کردن تلاش های دیگران دارند بایستیم.
وی در ادامه افزود: ما با تمام توان باید حافظ سرمایه های کشور باشیم و همچنین از ظرفیت آنان برای رشد، توسعه و عزت مملکت استفاده کنیم.
در پایان این مراسم از شماری از هنرمندان پیشکسوت و فعالان عرصه فرهنگ هنر اردبیل همچون اسمعیل امینی(شعر و ادب)، فرهادقائمیان (سینما)، اتابک پورنادری (هنرهای نمایشی)، حسن مردانه (نقاشی)، صابرصفائی (خوشنویسی)، خسرو حیدری علی کمر ( نقاشی)، حسن معترض ( خوشنویسی )، بابک گرمچی ( هنرهای تجسمی)، موسی رجبی اصل (هنرهای تجسمی)، میربهاء الدین خراسانی مقدم (موسیقی)، عادل الفی کنچوبه ( موسیقی)، قدرت پورحسن ( موسیقی)، اصغرجاویدزردآلو(سینما)، میر نبی عزیز زاده (نویسندگی)، احمد پروستان(هنرهای نمایشی)، روح اله حبیب زاده اردبیلی(هنرهای نمایشی)، نادر مهدیلو(هنرهای نمایشی)، عباسعلی یحیوی(شعر و ادب)، توران قربانی صادق(نویسندگی)، داوود طیب زاده(شعر و ادب)، بیوک جامعی(نویسندگی)، محمود صفری(قرآن و عترت)، عبدالحسین محمدپور(قرآن و عترت)، علی طالعی(قرآن و عترت)، علی حمید خلق(قرآن و عترت)، حسین غفاری علی بلاغی(شعر و ادب)، محمدباقر تمدنی(شعرآیینی)، غلامرضا هادی (شعر و ادب)، عسگرشاهی زاده انزابی(شعر و ادب)، نادر پرستار(مطبوعات) و رسول ناصرآزاد(مطبوعات) تجلیل بعمل آمد.
این چهارمین آئین نکوداشت هنرمندان نامدار، پیشکسوت و یا دارای نشان درجه یک هنری است که در استان ها توسط صندوق اعتباری هنر در دولت مردمی برگزار می شود.
۵۷۵۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰