به گزارش ایسنا، درحالی که سفرهای زیارتی به عراق تحت تاثیر ویروس کرونا کماکان متوقف است و ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز برقراری این سفرها را هنوز صادر نکرده است، نشست شورای برنامهریزی فرهنگی اربعین با حضور اکثریت اعضا در دفتر رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد.
حجتالاسلام احمدی، رییس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین درباره برنامههای سهماهه ستاد فرهنگی اربعین و همچنین تشکیل شورای سیاستگذاری فرهنگی و تدوین پیشنویس سیاستها و راهبردهای فرهنگی اربعین گزارشی ارائه کرد. اعضای این شورا همچنین درباره تشکیل مجمع فعالان مردمی اربعین در ایران و تاسیس انجمن علمی بینالمللی اربعین از سوی جمعی از استادان دانشگاههای ایران و عراق اجماع کردند و این اقدامها را در راستای مردمی ماندن اربعین دانستند.
رییس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین همچنین در جلسه شورای فرهنگی و رسانهای که در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد به ریاست ایرج مسجدی ـ سفیر ایران در عراق ـ برگزار شد، سناریوهای مختلفی را که برای اربعین سال ۱۴۰۰ ترسیم شده است مرور کرد.
حجتالاسلام و المسلمین کاظمی مازندرانی ـ سرکنسول ایران در نجف ـ نیز بر اهمیت و حساسیت شهر نجف به عنوان پایگاه مذهبی و فرهنگی آن تاکید کرد و خواستار ارتقا و توسعه ارائه خدمات در این منطقه شد.
در این نشست آیتالله سیدمجتبی حسینی ـ نماینده مقام معظم رهبری در عراق ـ، حجتالاسلام غلامرضا اباذری ـ رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، کریمی شستی ـ سرکنسولهای جمهوری اسلامی ایران در کربلا و نجف اشرف ـ، مسؤول دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، رایزن زیارت و وابسته رسانهای و کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران و دیگر اعضای کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین حضور داشتند.
پیادهروی اربعین هر سال به مناسبت چهلمین سالروز شهادت امام حسین (ع) برگزار میشود و زائرانی از سراسر عراق و خارج از مرزهای این کشور راهی شهر کربلا میشوند و با شکلدهی دستههای عزاداری و سینهزنی وارد صحن حرم حضرت عباس (ع) و امام حسین (ع) میشوند. مراسم عزاداری تا ظهر روز اربعین ادامه دارد.
این مراسم در سال ۹۹ بدون حضور زائران کشورهای خارجی و فقط با جمعیت داخل عراق برگزار شد. بنا بر اعلام آستان حرم حضرت عباس (ع) در عراق، بیش از ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در مراسم پیادهروی اربعین گذشته در شهر کربلا حضور داشتند.
درحال حاضر مرزهای هوایی بین ایران و عراق به شکل محدود باز است و تا پیش از شناسایی ویروس جدید کرونا در استان خوزستان، تردد زمینی از مرزهای زمینی ایران و عراق نیز انجام میشد که با دستور ستاد ملی مقابله با کرونا این مرزها بسته شدند. عراق و ایران هنوز بر سر برقراری دوباره سفرهای زیارتی بین دو کشور به توافق نرسیدهاند. سفر زیارتی شهروندان ایرانی به عراق بیشتر از یک سال است که متوقف شده.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰