١٠ نکته برای عکس گرفتن با تلفنهای هوشمند
روزنامه شهروند – مهرنوش گرکانی: موبایلهای هوشمند امروزه یکی از رایجترین دوربینهایی هستند که مردم استفاده میکنند. به راحتی میتوان فهمید چرا؟ چون جمع و جور هستند و اکثر مردم هر زمانی در روز که بخواهند به یکی از آنها دسترسی دارند؛ انگار آنها به مردم وصل شدهاند و از آنها جدا نمیشوند. اما
روزنامه شهروند – مهرنوش گرکانی: موبایلهای هوشمند امروزه یکی از رایجترین دوربینهایی هستند که مردم استفاده میکنند. به راحتی میتوان فهمید چرا؟ چون جمع و جور هستند و اکثر مردم هر زمانی در روز که بخواهند به یکی از آنها دسترسی دارند؛ انگار آنها به مردم وصل شدهاند و از آنها جدا نمیشوند.
اما همه از عکسهایی که با موبایلهای هوشمندشان میگیرند راضی نیستند، البته شاید اینها کسانی باشند که با دوربینهای فوق پیشرفته هم نتوانند عکسهای خوبی بگیرند. حال برای آنکه عکسهای خوبی بگیرید، ١٠ نکته مفید و آسان در این مطلب وجود دارد و شما با استفاده از این دانش میتوانید روند رو به بهبودی برای عکاسی داشته باشید.
١. حالت خودکار را بشناسید
دانستن نحوه عملکرد خودکار عکسبرداری در دوربینهای گوشیهای هوشمند میتواند به شما در گرفتن عکسهای خوب کمک کند. وقتی از ISOهای بالا استفاده میکنید در تنظیمات آنها سرعت شاتر به صورت خودکار تنظیم شده. اگر سرعت شاتر را بشناسید میتوانید نحوه عکس گرفتن متناسب با آن را تنظیم کنید. این موضوع کمک میکند تا بدانید چه زمانی حالت خودکار برای گرفتن عکس دچار مشکل شده است و در صورت لزوم میتوانید تنظیمات خودکار را نادیده بگیرید و خودتان دوربین را برای عکس تنظیم کنید.
٢. پیشفرضها را نادیده بگیرید
بهترین حالت این است که تنظیمات را در حالت خودکار بگذارید، اما همانطور که گفتیم همیشه این تنظیمات به درستی کار نمیکنند. مخصوصا اگر در خانه و در روزی بدون تابش نور آفتاب باشید، با حالت خودکار بعید به نظر میرسد که بتوانید عکس خوبی بیندازید. اگر فکر میکنید دوربین نمیتواند تعادل رنگ سفید را برقرار کند، معمولا بیشتر گوشیهای هوشمند این امکان را در اختیار شما قرار میدهند تا بتوانید این پارامترها را مطابق میل خودتان و میزان نوری که در محیط وجود دارد، تنظیم کنید. علاوه بر اینکه میتوانید تعادل رنگ سفید را تنظیم کنید، بسیاری از دوربینهای گوشیهای هوشمند این امکان را هم به شما میدهند که تنظیمات دقیق رنگها را انجام دهید.
بهترین تنظیمهای دستی این امکان را به شما میدهند که سرعت شاتر و میزان تیرگی در تصاویر را به حالت دستی تنظیم کنید. بهطور معمول سرعت شاتر طولانیتر کمتر از ١/٣٠ در ثانیه به دست ثابت نیاز دارد، این نکته را بدانید تا بتوانید تنظیمات را به درستی انجام دهید. در دوربینهای برند آیفون، IOSهای قدیمی به نور بیشتری برای گرفتن عکس نیاز دارند، اما ISOهای بالاتر با نور به مراتب کمتری هم میتوانند عکاسی کنند.
یکی دیگر از نکات در تنظیمات دستی، حالت HDR است، حالت HDR میتواند میزان دامنه نور به ورودی دوربین شما را افزایش دهد و معمولا در تنظیمات روشن است، اما اگر جایی به نور کمتری نیاز داشتید میتوانید به صورت دستی این حالت را خاموش کنید. تنظیم حالت HDR معمولا در صفحه اصلی دوربین وجود دارد و لازم نیست برای خاموش و روشن کردن آن به تنظیمات اصلی دوربین بروید.
٣. دوربین را ثابت نگه دارید
یک روش اصلی برای کاهش تاری عکس، آگاهی از نحوه نگهداری دوربین گوشیهای هوشمند به روشی پایدار است. نگهداشتن بازوها به حالت باز و کشیده میتواند هنگام عکس گرفتن باعث لغزش شما شود، اما اگر آرنجها را به سمت بدنتان بگیرید، به دستهایتان ثبات میدهید، این دقیقا شبیه همان حالتی است که گوشی هوشمندتان را روی یک پایه قرار میدهید. اگر میخواهید یک ثبات کامل داشته باشید، میتوانید یک اتصال سه پایه درست کنید و تلفن هوشمندتان را درون آن قرار دهید.
۴. هرگز دیجیتالی زوم نکنید
قبلا همه میگفتند هرگز از دوربین گوشیهای هوشمند بزرگنمایی نکنید. البته که دیگر مثل سابق نیست، بسیاری از گوشیها مانند آیفون X یا سامسونگ گلکسی نوت ٨ لنزهای ثانویه دارند و میتوانند بزرگنمایی را دو برابر کنند و بدون آنکه کیفیت تصویر افت کند، میتوانند زوم اپتیکی را فراهم کنند. اما حرفمان اینجا برای همه گوشیهای هوشمند است.
وقتی شما بزرگنمایی را قبل از آنکه تصویر را بگیرید انجام میدهید، دیگر نمیتوانید بعد از گرفتن عکس تغییرات را آنطور که میخواهید انجام بدهید. شما میتوانید بدون بزرگنمایی عکس را با کیفیت بالاتری بگیرید و بعد هر قسمتی که نمیخواهید را برش دهید. گرفتن عکس بدون بزرگنمایی باعث انعطافپذیری بیشتر برای ویرایش عکس بعد از گرفتن میشود.
۵. چند عکس بگیرید
فضای کافی در تلفن هوشمند شما وجود دارد، بنابراین هر تعداد عکسی که بخواهید میتوانید بگیرید. پس ارزش دارد که چند عکس پشت سر هم بگیرید، مخصوصا هنگام عکاسی از اشیای پویا مانند افراد، حیوانات اهلی و خانگی، ماشین و. گرفتن چند عکس به شما این امکان را میدهد که بعدا بهترین عکس را انتخاب کنید. البته که باید این نکته را هم بگوییم که همه گوشیهای هوشمند از قابلیت گرفتن چند عکس پشت سر هم پشتیبانی نمیکنند و میان یک عکس با عکس دیگر شما چندین ثانیه فاصله میاندازند.
اما از آن طرف هم بسیاری از گوشیها از این قابلیت پشتیبانی میکنند و حتی توانایی این را دارند که بهترین عکس را خودشان برای شما انتخاب کنند و ارایه دهند. البته که گزینههای انتخابی آنها شاید خیلی هم برای شما مناسب نباشند، معمولا این انتخابها با توجه به لبخند و تاری و … انجام میشوند.
البته تلفنهایی هم وجود دارند که میتوانند بهترین قسمت عکس را برای شما انتخاب کنند و شما شاید بتوانید از عکسهای پشت سرهمی که گرفتهاید قسمتهایی که خوب هستند را جدا کنید و به یکدیگر بچسبانید.
۶. ویرایش کنید
یکی از مهمترین نکات برای اینکه عکسی که با گوشی هوشمندتان گرفتهاید جلوه خوبی داشته باشد، ویرایش خوب است. در عکس شما تمام جزییات و اطلاعات ثبت شده است، اما ممکن است برای شما خوب به نظر نرسد یا پر از لغزش باشد. رفع این مشکل آسان است، عکس را در یک برنامه ویرایش عکس در موبایل یا حتی کامپیوتر خود ویرایش کنید. شاید بار اول برایتان سخت باشد و ندانید هر گزینه در برنامه ویرایش عکس به چه کاری میآید، اما اگر کمی تمرین کنید همه چیز دستتان میآید و شاید دیگر حرفهای شوید.
٧. عکس گرفتن با RAW
گرفتن عکسهای RAW به نکته قبلی که ویرایش بود مربوط است. سالهاست که کاربران DSLR برای کمک به روند ویرایش از حالت RAW برای عکاسی استفاده میکنند، بنابراین اگر در مورد ویرایش جدی هستید، به جای JPG از حالت RAW برای عکاسی استفاده کنید.
برای آنهایی که RAW را نمیشناسند باید بگوییم که RAW یک فرمت تصویری است که دادههای پردازش نشده (خام) را توسط دوربین ضبط میکند. وقتی با فرمت JPG عکاسی میکنید، یک تراز سفیدی در آخر عکس به وجود میآید و جزییات در روند فشردهسازی از بین میرود و امکان ویرایش را با دست باز به ما نمیدهد. فرمت RAW جزییات بیشتری را ارایه میدهد و به شما امکان این را میدهد که هر چقدر میخواهید عکس خود را ویرایش کنید.
٨. به روشنایی دقت کنید
اگر در عکاسی با گوشی هوشمند جدی هستید، خیلی مهم است که عکسهای شما روشن باشند. سنسورهای کوچکی که روی گوشیهای هوشمند نصب میشوند هنگام ضعف نور و روشنایی قادر به عکاسی نیستند. اگر میتوانید دوربین خود را با ISO ٢٠٠ یا پایینتر بگیرید در تصویر نهایی دانههای کمتری مشاهده میکنیدو عکسها واضحتر خواهند بود.
یکی از راههای دستیابی به نور بهتر برای عکسهای گوشیهای هوشمند، گرفتن چراغهای مصنوعی قوی است، اما این امکان برای همه قابل دسترس نیست. استفاده از فلاش هم معمولا توصیه نمیشود. ایدهآلترین حالت این است که نور طبیعی غیرمستقیم داشته باشید. برای عکاسی در نور هم باید بدانید بهترین حالت این است که خورشید پشت به لنز باشد و بدون ورود مستقیم به لنز عکاسی انجام شود. ورود مستقیم نور به لنز باعث ایجاد سایه و از بین رفتن مکنتراست میشود، بنابراین سعی کنید این کار را انجام ندهید، مگر آنکه بخواهید یک عکس یا تصویر هنری خلق کنید و بازی با نور را بلد باشید.
این نکات برای گرفتن عکس داخل خانه یا محیط بسته هم صدق میکنند. اگر درحال گرفتن یک عکس دستهجمعی در خانه هستید همه را مجبور نکنید پشت به پنجره بایستند و تابش نور به پشت سرشان بخورد، برای داشتن عکس خوب، بهتر است از نور خورشیدی که از پنجره به داخل میتابد تغذیه کنید و به همه بگویید روبهروی پنجره بایستند و شما خودتان پشت به پنجره عکاسی کنید. اگر هم نور خورشید کافی نیست یا به سمت سوژه نمیتابد و شما یک سوژه پویا برای عکاسی ندارید، بهتر است از یک کاغذ سفید برای هدایت نور خورشید به سوژهتان استفاده کنید.
٩. برنامه دوربین Google را نصب کنید
این نکته منحصرا مربوط به کسانی است که گوشیهای اندروید دارند. نکته این است که تلفنهای هوشمند پیکسل گوگل دارای دوربینهای بسیار خوبی هستند و بخشی از این مورد به پردازش عالی و اجرای HDR گوگل میرسد. به عبارت دیگر آنچه دوربینهای پیکسل را بسیار خوب میکند، نرمافزاری است نه سختافزاری و اگر همین نرمافزار را در سایر تلفنهای هوشمند اندروید نصب کنید، ممکن است شاهد بهبود کیفیت تصویر باشید.
در برخی از گوشیهای هوشمند دیده شده که وقتی کاربر دوربین گوگل را روی موبایلش نصب کرده است به مراتب عکس باکیفیتتر و بهتری نسبت به دوربین موجود در گوشی داشته است.
١٠. بدانید چه زمانی از حالت پرتره استفاده کنید
نکته آخر مربوط به حالت پرتره است که در چندسال اخیر رواج بیشتری داشته است. حالت پرتره سعی در شبیهسازی افزایش میزان تاری مبهم دارند که از دوربینهای DSLR با لنزهای دیافراگم گسترده برخوردار است. در بسیاری موارد، این امر از طریق یک سنسور اضافی حاصل میشود که اطلاعات عمیق را ارایه میدهد. گرچه تلفنهایی مانند Google Pixel٢ میتوانند تاری را از طریق تشخیص لبه هوشمند و بدون سختافزار اضافی شبیهسازی کنند.
البته حالت پرتره همیشه هم خوب کار نمیکند و برخی موارد حالت پرتره نمیتواند شبیهسازی را به درستی انجام دهد. نکته مهم در گرفتن عکسهایی با حالت پرتره این است که باید بدانید حالت پرتره دقیقا چیست و چه مشکلاتی ممکن است برایش به وجود آید.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :دوربین گوشی ، عکاسی با گوشی ، گوشی هوشمند ، مهارت عکاسی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰