آیا سن شما ربطی به میزان شادی شما دارد؟ آیا وقتی پیر شوید شادتر خواهید بود؟ در یک مطالعه، محققان دریافتند میزان شادی افراد با افزایش سن تغییر میکند. بر اساس نتیجه این تحقیق، بعد از دوران کودکی، تنها زمانی که بیشترین احساس شادی را تجربه خواهید کرد بعد از 70 سالگی است.
اگرچه ممکن است میزان شادمانی بین افراد بر اساس تجربیات شخصیشان متفاوت باشد، اما محققان دریافتند که میزان رضایت از زندگی – یکی از عوامل موثر بر شادمانی و خوشحالی افراد – پس از 9 سالگی کاهش مییابد و بین 70 تا 96 سالگی دوباره افزایش پیدا میکند.
در واقع این مطالعه نشان میدهد که مردم بعد از دوران کودکی، تنها در سالخوردگی و پیری احساس شادی بیشتری دارند.
محققان این تحقیق در بیانیهای گفتند: “یافتهها نشان میدهد که رضایت از زندگی شرکت کنندگان این مطالعه در سنین 9 تا 16 سالگی کاهش یافته، سپس تا سن 70 سالگی اندکی افزایش داشته و بعد تا سن 96 سالگی بار دیگر کاهش پیدا کرده است.”
تاثیر افزایش سن بر شادی افراد
به باور آنها تغییرات بدن و زندگی اجتماعی در دوران بلوغ میتواند دلیل کاهش رضایت از زندگی در این دوره باشد. از طرفی به غیر از رضایت از زندگی، احساسات و حالات عاطفی مثبت و حالات هیجانی منفی نیز بر سنجش شادی تاثیر دارند.
احساسات عاطفی مثبت از 9 سالگی به 94 سالگی کاهش پیدا میکند، در حالی که حالات عاطفی منفی بین 9 تا 22 سالگی است و تا 60 سالگی کاهش مییابد و دوباره با افزایش سن بیشتر میشود. محققان میگویند ناراحتی یا احساس ناراحتی افراد در سالخوردگی میتواند دلیل بدتر شدن وضعیت سلامتشان باشد.
سوزان بوکر، نویسنده این مطالعه، میگوید: “دلیل ناراحتی افراد میتواند با این واقعیت مرتبط باشد که در افراد بسیار مسن، عملکرد فیزیکی کاهش پیدا کرده و اغلب وضعیت سلامت آنها بدتر میشود. همچنین افراد سالخورده ارتباط کمتری با اجتماع دارند، به خصوص وقتی همسالانشان فوت میکنند.” با این حال به طور کلی انسان ها نه تنها در دوران کودک احساس شادی بیشتری دارند، بلکه با افزایش سن نیز شادمان تر خواهند بود.
4 عامل موثر بر شادی و خوشحالی افراد
با همه این ها آنچه بر میزان شادی افراد در زندگیش تاثیر میگذارد به چهار عامل اصلی جنسیت، شرایط خارجی، سن و ویژگی های شخصیتی او بستگی دارد.
جنسیت
هرچند زنان نسبت به مردان بیشتر دچار افسردگی میشوند اما به طور کلی نسبت به مردان شادتر هستند. زیرا زنان به راحتی میتوانند در مورد احساساتشان صحبت کنند، اما مردان با توجه به باورهای اجتماعی هیچ وقت احساساتشان را بروز نمیدهند و همین امر باعث ناراحتی بیشتر آنها میشود.
ویژگی های شخصیتی
ویژگی های شخصیتی یکی دیگر از عوامل موثر بر میزان شادی و غم بین افراد است. ویژگی های شخصیتی مانند درونگرایی، برونگرایی، روانرنجوری، وفاداری و تغییر پذیر بودن همه بر میزان شادمانی افراد تاثیر دارند. اگر افراد درون گرایی باشید بیشتر احساس غم و غصه دارید، در حالی افراد برون گرا عموما آدمهای شادی هستند.
عوامل خارجی در زندگی افراد
یکی دیگر از عوامل شادی در بین افراد عوامل خارجی مثل میزان درآمد، روابط خانوادگی، موقعیت های شغلی و اجتماعی است. به میزانی که روابط خوبی با اعضای خانوادهتان داشته باشید، موقعیت شغلی و درآمد بالایی داشته باشید، به همان اندازه هم شاد خواهید بود.
سن از عوامل موثر شاد بودن
سن نیز از دیگر عوامل شاد بودن است. با این حال وقتی پا به میانسالی و سالخوردگی میگذارید، با وضعیت سلامت ناپایدار بیشتر احساس ناراحتی میکنید، اما اگر پس انداز و درآمد بیشتری داشته باشید، احساس شادی بیشتری نیز خواهید داشت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰