«شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، نخست وزیر و وزیر خارجه قطر گفت وظیفه میانجیگران جنگ غزه این است که موجب همگرایی مواضع طرفین درگیری شوند. تشدید فعلی در غزه به هیچ وجه منجر به پیشرفت در مذاکرات برای تبادل اسرا نمیشود.
وی افزود مذاکرات درباره تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی نسبت به هفتههای گذشته پیشرفت داشته است. مرحله کنونی مذاکرات ممکن است به آتش بس دائمی در آینده منجر شود.
به نقل از شبکه خبری الجزیره، وزیر خارجه قطر تاکید کرد: طرف مناقشه نیستیم و به دنبال کاهش شکاف بین طرفین هستیم اما نمیتوانیم چیزی را به هیچ طرفی تحمیل کنیم. نقش ما میانجیگری است و نه فشار آوردن به طرفین، هیچ نفوذی بر کسی نداریم.
پیش از این نخست وزیر رژیم صهیونیستی از سراسر جهان خواسته بود دوحه را به دلیل نقش میانجیگری که دارد برای اعمال نفوذ بر جنبش حماس تحت فشار قرار دهد.
بن عبدالرحمن در ادامه گفت: نمیتوانیم واکنش حماس را پیشبینی کنیم اما متعهد به ادامه تلاشهایمان هستیم.
وی در ادامه با اشاره به تعلیق برخی از کمکهای مالی به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی(آنروا)، نقش این سازمان را مهم دانست و گفت رفتار یک فرد یا افراد را نمیتوان به دهها هزار کارمند آنروا تعمیم داد. استفاده از کمکهای بشردوستانه به عنوان ابزاری برای فشار بر مردم غیرقابل قبول است. مقر آنروا همراه با سایر مراکز امدادی بمباران شد و این پذیرفتنی نیست.
وزیر خارجه قطر در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به حملات به پایگاه آمریکایی التنف در مرزهای سوریه و اردن تصریح کرد کشورش هر اقدامی را که با هدف بی ثبات کردن امنیت در منطقه و نقض حاکمیت کشوری مانند اردن باشد، محکوم میکند.
وی همچنین به حملات ارتش یمن در دریای سرخ به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت دوحه در حال حاضر هیچ گونه میانجیگری با انصارالله نداشته است و بازیچه قرار دادن امنیت تجارت جهانی دریایی غیرقابل قبول است.
بن عبدالرحمن تاکید کرد تنها راه پیش رو برای همه در منطقه راهکار تشکیل دو دولت است که مستلزم وجود یک شریک مسئول در طرف مقابل (رژیم صهیونیستی) است.
وی افزود: حماس پس از توافق اسلو مانعی برای راهکار تشکیل دو دولت نبود اما اسرائیل همیشه مانع بوده است.
وزیر خارجه قطر با بیان اینکه شدت جنگ غزه اوضاع را پیچیده تر کرده است، گفت: تعامل با نوار غزه جدا از کرانه باختری را نمی پذیریم. هر طرح صلح باید شامل تضمینهای امنیتی برای هر دو طرف باشد.
این مقام قطری تاکید کرد: سرنوشت فلسطینی ها توسط آنها رقم میخورد و ما معتقدیم که باید یک دولت واحد در کرانه باختری و نوار غزه وجود داشته باشد. موضع ما این است که راهکار تشکیل دو دولت تنها راه حلی است که زندگی صلحآمیز دو طرف را تضمین می کند.
بن عبدالرحمن در ادامه گفت: دفتر حماس ۱۱ سال است که در قطر است و برای حل بسیاری از مسائل مورد استفاده قرار گرفته است. حضور دفتر حماس یا طالبان در دوحه هرگز نمی تواند به عنوان کارت فشار مورد استفاده قرار گیرد.
وی تاکید کرد وضعیت نوار غزه کلید حل تنش و مهار تنش در منطقه است.
بن عبدالرحمن در پایان با اشاره به روابط دوجانبه کشورش با ریاض تصریح کرد روابط قطر و عربستان سعودی بسیار خوب است و همکاری بین دو کشور بسیار بهبود یافته است.
310310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰