واکنش نخست‌وزیر هند به عضویت ایران در شانگهای

به گزارش شبکه خبری “ایندیا تودی”، مودی گفت: من عضویت تازه ایران در سازمان همکاری شانگهای را به این کشور تبریک می‌گویم. من همچنین انتخاب عربستان، قطر و مصر به عنوان همکاران جدید گفت و گو را تبریک می‌گویم.  وی در خصوص پروژه‌های ارتباطی در منطقه اظهار داشت: هرگونه پروژه ارتباطی نمی‌تواند یک طرفه باشد.

کد خبر : 105559
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲
واکنش نخست‌وزیر هند به عضویت ایران در شانگهای



به گزارش شبکه خبری “ایندیا تودی”، مودی گفت: من عضویت تازه ایران در سازمان همکاری شانگهای را به این کشور تبریک می‌گویم. من همچنین انتخاب عربستان، قطر و مصر به عنوان همکاران جدید گفت و گو را تبریک می‌گویم. 

وی در خصوص پروژه‌های ارتباطی در منطقه اظهار داشت: هرگونه پروژه ارتباطی نمی‌تواند یک طرفه باشد. برای اطمینان از اعتماد متقابل، پروژه‌های اتصال باید مشورتی، شفاف و مشارکتی باشد. باید به تمامیت ارضی همه کشورها احترام گذاشت. 

نخست وزیر هند افزود: هند خواهان روابط تجاری نزدیک‌تر با آسیای مرکزی از طریق بندر چابهار در ایران است. سرمایه گذاری هند در بندر چابهار ایران برگرفته از این هدف است. اگر منطقه می‌خواهد از سوخت‌های فسیلی یا تجارت میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بهره مند شود، ما باید بر ارتباطات تاکید بیشتری بکنیم. هند متعهد به افزایش ارتباط خود با آسیای مرکزی است. ما معتقدیم ملت‌های محصور در خشکی در آسیای میانه می‌توانند از اتصال به بازار بزرگ هند نفع زیادی ببرند. 

وی به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس سازمان همکاری شانگهای گفت: اکنون زمان مناسبی برای فکر در مورد آینده این سازمان است. بزرگ‌ترین چالش‌ها در این زمینه صلح، امنیت و نبود اعتماد است. ریشه این مشکلات رشد افراط گرایی است و تحولات افغانستان این امر را آشکار ساخته است. 

نارندرا مودی افزود: سازمان همکاری شانگهای باید شبکه‌ای از نهادها و سنت‌های اسلامی انعطاف پذیر، معتدل و فراگیر را گسترش دهد. 

نخست وزیر هند در این خصوص توضیح داد: منطقه آسیای میانه به صورت سنتی فرهنگی فراگیر داشته است. ما شاهد رشد سنت‌هایی مانند صوفیان در این کشورها و گسترش آن به سایر نقاط در منطقه بوده‌ایم. کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای باید جوانان ما را به سوی علم و فکر منطقی هدایت کنند. ما می‌توانیم شرکت‌های دانش بنیان و کارآفرینان خود را با یکدیگر ادغام کنیم. 

سران ۱۲ کشور منطقه از جمله آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در بیست و یکمین اجلاس شانگهای در ۱۶ و ۱۷ سپتامبر (۲۵ و ۲۶ شهریور) به دوشنبه پایتخت تاجیکستان سفر کرده‌اند. 

سازمان همکاری شانگهای سازمانی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده‌است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه‌گذاری شد.

پذیرش چهار کشور مغولستان، ایران، هند و پاکستان در سال ۲۰۰۴ به عنوان اعضای ناظر از جمله اقدامات مهم این سازمان بود. حدود چهار سال پیش هند و پاکستان هر دو به عضویت دائم این سازمان درآمدند.

 وزارت خارجه تاجیکستان که کشورش میزبان این اجلاس است دو روز پیش اعلام کرده بود که روند پذیرش جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای (SCO) در پایان این نشست آغاز می شود.

23311



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.