واکنش طالبان به انتقال بالگردهای بلک هاوک از ازبکستان به آمریکا

به گزارش هوشمند نیوز به نقل از یورونیوز، طالبان همزمان از واشنگتن خواست تا برای بازگرداندن این تجهیزات نظامی از کشورهای همسایه به افغانستان، مانع‌تراشی نکند. سرنوشت هواپیماها و هلی‌کوپترها پس از سقوط دولت اشرف غنی پس از سقوط دولت پیشین افغانستان در اوت ۲۰۲۱ میلادی تعدادی از خلبان‌های افغان به همراه خانواده‌هایشان، برای فرار

کد خبر : 556509
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
واکنش طالبان به انتقال بالگردهای بلک هاوک از ازبکستان به آمریکا



به گزارش هوشمند نیوز به نقل از یورونیوز، طالبان همزمان از واشنگتن خواست تا برای بازگرداندن این تجهیزات نظامی از کشورهای همسایه به افغانستان، مانع‌تراشی نکند.

سرنوشت هواپیماها و هلی‌کوپترها پس از سقوط دولت اشرف غنی

پس از سقوط دولت پیشین افغانستان در اوت ۲۰۲۱ میلادی تعدادی از خلبان‌های افغان به همراه خانواده‌هایشان، برای فرار از جنگجویان طالبان که رو به کابل داشتند، با ده‌ها فروند هواپیمای نظامی و هلی‌کوپتر به کشورهای همسایه از جمله ازبکستان و تاجیکستان پناه بردند.

طبق گزارش پنتاگون، در مجموع ۶۴ فروند ازاین هواپیماها و هلی‌کوپترها به این دو کشور منتقل شد که شامل ۴۶ فروند در ازبکستان و ۱۸ فروند در تاجیکستان بود. این تجهیزات پیش‌تر توسط آمریکا به نیروی هوایی افغانستان در دوران دولت سابق تحویل داده شده بود.

اخیراً ازبکستان ۷ فروند هلی‌کوپتر بلک هاوک را به آمریکا بازگرداند. وزارت دفاع حکومت امارت اسلامی طالبان در واکنش به این اقدام، اعلام کرد که این هلی‌کوپترها به افغانستان تعلق دارند و باید به این کشور بازگردانده شوند، نه به آمریکا. طالبان این اقدام را یک «سیگنال هشداردهنده» خوانده و تاکید کرده است که افغانستان حق دارد از دارایی‌های نظامی خود را حفظ کند.

فرار اشرف غنی؛ هواپیماهایی که به جای جنگ، مسیر خروج را پیمودند

اشرف غنی، رئیس‌جمهور وقت افغانستان، در روز سقوط کابل، همراه با نزدیکان خود از کاخ ریاست‌جمهوری فرار کرد. او و همراهانش با چهار فروند هلی‌کوپتر حامل ۵۴ نفر به سمت ازبکستان پرواز کردند و پس از مدتی سرگردانی، در نهایت به امارات عربی متحده عربی پناه بردند.

این خروج ناگهانی، علاوه بر نابسامانی سیاسی، تأثیر مستقیم بر سرنوشت تجهیزات نظامی افغانستان نیز گذاشت، چراکه بسیاری از هواپیماها و هلی‌کوپترهای نظامی توسط خلبانان افغان به کشورهای همسایه منتقل شدند.

موضع آمریکا و کشورهای همسایه

مقامات آمریکایی می‌گویند که این تجهیزات در واقع متعلق به این کشور هستند و تصمیم‌گیری در خصوص آنها نیز بر عهده واشنگتن است. پنتاگون نیز اعلام کرده است که این هواپیماها و هلی‌کوپترها در روز سقوط کابل وارد ازبکستان و تاجیکستان شده و همچنان در این کشورها نگهداری می‌شوند.

طالبان همچنان خواستار بازپس‌گیری این تجهیزات است، اما آمریکا و کشورهای همسایه نه‌تنها تمایلی به تحویل آن‌ها ندارند، بلکه بر مالکیت این تسلیحات تأکید می‌کنند.

311311



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.