به گزارش عربی ۲۱، این منبع که خواست نامش فاش نشود، گفت، گردان ۲۸ که تحت فرماندهی خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای “ارتش ملی” لیبی قرار دارد و در جنوب در نزدیکی مرز سودان مستقر است، در سایه تحولات درگیریها در سودان میان ارتش و نیروهای واکنش سریع این کشور حالت فوقالعاده اعلام کرده است.
این منبع گفت، این گردان به دلیل آگاهی کامل از منطقه مرزی بین لیبی و سودان، کنترل کامل این منطقه، تحت کنترل داشتن فرودگاه کفره واقع در جنوب لیبی، عملیات تامین امنیت حمل و نقل سلاح، مهمات و نیرو برای محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان را بر عهده دارد.
منبع مذکور درباره ماهیت این حمایت حفتر از متحدش حمیدتی گفت، حمیدتی علاوه بر سلاحهای خاص مورد استفاده در جنگ شهری مانند سلاحهای ضد تانک به مقادیری سلاح سنگین و نیمه سنگین نیاز دارد که در جنگها کاربرد زیادی دارند. احتمال دارد حفتر از طریق طرف سومی با این سلاحها از حمیدتی حمایت کند.
وی افزود، این حمایت ممکن است شامل عناصر آموزش دیده ویژه در نبردهای خیابانی باشد و در عین حال ارسال نیروهای لیبیایی را بعید دانست و گفت، ممکن است حفتر نیروهای مخالف دولت چاد و سودان را که در جنوب لیبی مستقر هستند برای حمایت از حمیدتی بفرستد.
پیش از این روزنامه وال استریت ژورنال نوشت، حفتر تحت حمایت امارات و روسیه، روز دوشنبه محمولهای از مهمات را برای تقویت تدارکات حمیدتی به سودان فرستاد. ارتش سودان هم اعلام کرد، حمیدتی نیروی نظامی زیادی در پایگاه هوایی شمالی برای تامین امنیت هواپیمای حامل کمکهای نظامی از سوی طرفهای منطقهای جمع آورده است.
این روزنامه نوشت، حمیدتی قبلا به حفتر در جریان کنترل ناکام خود بر طرابلس در سال ۲۰۱۹ کمک کرده بود.
پیرامون اظهارات منبع مذکور، عادل عبدالکافی، کارشناس مسائل نظامی احتمال داد، تدارکات نظامی از طریق فرودگاه الکفره انجام شود که تحت کنترل شبه نظامیان حفتر قرار دارد. همچنین احتمال دارد این کمکهای نظامی از طریق مرزهای زمینی گسترده میان دو کشور انجام شود.
وی افزود، فرضیه حمایت غیرمستقیم امارات از حمیدتی توسط حفتر هم از طریق مرزهای مشترک میان سودان و لیبی خواهد بود چرا که این مرزها تحت کنترل نیروها و شبه نظامیان حفتر است.
این کارشناس مسائل نظامی حمایت نیروهای واگنر مستقر در خاک لیبی و در منطقه دارفور سودان از نیروهای واکنش سریع بعید ندانست چرا که روابط مستحکمی میان حمیدتی، خلیفه حفتر و نیروهای واگنر وجود دارد و این نیروها علاوه بر حضور در منطقه دارفور سلاح و تخصصهایی دارند که میتوانند حمایت مورد نظر را به حمیدتی ارائه دهند.
عبدالکافی گفت، مرز جنوبی لیبی با سودان و چاد که به گذرگاهی برای انتقال سلاح و نیرو به مبدا و مقصد لیبی بدل شده، خطری جدی برای ثبات این کشور و همسایگان آن است. وی نسبت به تبعات این درگیری سودان بر وضعیت شکننده لیبی هشدار داد.
از روز شنبه درگیریهای خشونت آمیز و گسترده ای میان ارتش و نیروهای واکنش سریع برای ششمین روز متوالی جریان دارد که در اثر آن بیش از ۳۰۰ سودانی کشته و هزاران تن به خارج از کشور گریختهاند.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰