محمد ابهری در توضیح فعالیت های متاخر خود بیان کرد: این روزها عمدتا در خانه هستم؛ در کارهای خانه به همسرم کمک می کنم، پیاده روی و مطالعه می کنم و روزها را به شب می رسانم.
بازیگر سریال کوچک جنگلی (بهروز افخمی ۱۳۶۳-۶۶) گفت: آخرین کارم نفش امیرعباس هویدا بود و پس از آن توان کار نداشتم و نتوانستم کار دیگری انجام دهم چون دوران پیرانه سری را می گذارنم و دیگر آن چابکی و انرژی سابق را ندارم که از ۷ صبح تا ۷ شب آفیش شوم و جلوی دوربین باشم. دیگر توان گذشته را ندارم.
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: در طول کارهای هنری ام سه بار نقش هویدا را اجرا کردم. یکی حدود ۳۰ سال پیش در سریالی به نام صندلی خاکستری (سیدحامد عقیلی ۱۳۸۰) بود و آنجا برای اولین بار این نقش را اجرا کردم؛ ۱۵ سال پیش هم در سریالی به نام آخرین پادشاهی (۱۳۸۶) دگربار نقش هویدا را کار کردم که کارگردانش کاظم بلوچی بود و پس از آن در سریال پدرخوانده (۱۳۸۶–۱۳۸۴) به کارگردانی محمدرضا ورزی نقش هویدا را اجراکردم.
وی افزود: از نظر فیزیکی کارگردانان تلاش می کنند که آدمی که به یک نقش و کاراکتر می خورد و نزدیک است را انتخاب کنند و به پیشانی من مهر خورده که باید نقش هویدا را بازی کنم.
بازیگر مجموعه تلویزیونی بوعلی سینا (کیهان رهگذار ۱۳۶۴) در پاسخ به این سوال که برخوردی با هویدا داشته است یا خیر، اظهار داشت: زمانی که در وزارت فرهنگ و هنر بودم هویدا می آمد و سخنرانی می کرد و به این واسطه چندباری دیده بودمش و یکی دوبار هم در خیابان پشت پیکانش و با پیپ زیرلب دیده بودمش.
ابهری یادآور شد: زمانی که محمدرضا ورزی می خواست سریالش را بسازد به من گفت که فیلم های هویدا و شاه و فرح را از تلویزیون امانت گرفته ایم تا شما که قرار است نقش او را بازی کنید این فیلم ها را ببینید و آمادگی ذهنی برای اجرای این داشته باشید اما من گفتم اجازه دهید من در سر این تمرین حضور نداشته باشم چراکه برداشت و ذهنیتی از این کاراکتر دارم و اجازه می خواهم که آن را آنگونه که دیده و در ذهنم دارم پیاده کنم و اگر بیایم و این فیلم هایی که می گوید را ببینم و بر این اساس کارکنم مجبورم که ادای کاراکتر هویدا بر اساس این فیلم ها را دربیاورم.
وی افزود: این گونه بود که ایشان پذیرفتند که من براساس ذهنیت خودم شخصیت هویدا را بازی کنم چرا که می خواستند خروجی به واقعیت نزدیک باشد. این شد که من کار را انجام دادم و هرپلانی که میگرفتم بسیار استقبال می کردند و می گفتند انگ خودش است.
بازیگر مجموعه سربداران (محمدعلی نجفی ۱۳۶۲) با اشاره به این که بازی نقش های بسیار متفاوت با شخصیت خود و فرهنگ ایرانی را دوست دارد بیان کرد: یکی از کارهایی که در کارنامه کاری ام دوست دارم درفیلم دادستان ساخته بزرگمهر رفیعا بود که نقش یک آمریکایی را در این قصه داشتم.
ابهری گفت: این نقش را دوست دارم چرا که همواره در کارهایم علاقمندم که از شخص خودم بگذرم و در کارکتری دیگر فرو بروم و آن را بازی کنم. به همین دلیل بود که چندین بار در فیلم هایی دیگر چون طبل تو خالی (احمد نجیب زاده ۱۳۶۲)، دادستان (بزرگمهر رفیعا ۱۳۷۰) و یکی دو فیلم دیگر نقش آمریکایی را بازی کردم.
بازیگر فیلم سینمایی دلشدگان (علی حاتمی ۱۳۷۰) گفت: این که از ایرانی بودن بیرون می آیی و تلاش می کنی که فضایی دیگر را به وجود بیاوری و نقش آدمی دیگر را بازی کنی که در یک فرهنگ متفاوت با مقررات دیگر و آب و هوایی خاص زندگی کرده است، برایم جذاب بود.
محمد ابهری (۱۳۱۷) با نام اصلی محمد ساداتابهری فعالیت هنری را با تئاتر در گروه هنر ملی آغار کرد و از جمله در نمایش میراث کارِ بهرام بیضایی در تالار ۲۵ شهریور در آذر ماه ۱۳۴۶ بر صحنه رفت. بازی در فیلم شهر قصه به کارگردانی منوچهر انور نخستین فعالیت سینمایی اوست.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰