به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، ششمین نشست مجمع همکاری کشورهای عربی و روسیه روز چهارشنبه (۲۹ آذرماه ۱۴۰۲) در مراکش و با حضور سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و وزرای خارجه کشورهای عربی برگزار شد و با اقدامی ضدایرانی روبرو بود.
در بخشی از بیانیه پایانی این نشست، بر ارجاع پرونده جزایر سه گانه به محاکم بین المللی تاکید شده و از ایران خواسته شده بود به مذاکره بر سر این جزایر تن دهد.
سیگنال سیاسی از ایران به مقصد کرملین؛ جزایر سهگانه، شبهجزیره کریمه نیست / مماشات سوال برانگیز دولت رئیسی!
صدای کیهان هم درآمد!
این بیانیه نه از آن جهت که کشورهای عربی منطقه پای آن را امضا کرده بودند، بلکه از جهت همراهی روس ها با این اقدام ضدایرانی اعراب با واکنش هایی در داخل ایران روبهرو شد و بسیاری از چهره های اصولگرا و حامی دولت نیز به این مسئله واکنش نشان دادند (اینجا بخوانید) چرا که تمامیت ارزی و امنیت ملی ایران مذاکره پذیر و قابل بحث نیست تا جاییکه صدای روزنامه کیهان و حسین شریعتمداری هم در این باره درآمد!
هرچند وزارت خارجه به این مسئله واکنش نشان داد و کاردار روسیه را هم احضار کرد اما سکوت عجیبی دیگر اعضای کابینه به ویژه ابراهیم رئیسی را فراگرفته است.
بیتفاوتی ارگان رسمی دولت به ادعاهای ضدایرانی
این موضوع آنجا عجیب تر می شود که روزنامه ایران به عنوان پایگاه رسمی رسانه ای دولت، با بی تفاوتی نسبت به این موضع گیری روس ها علیه ایران، بازهم به حمایت از روس ها پرداخت و نوشت: « مسأله جزایر سهگانه ایرانی تنها بندی از بیانیه نشست بررسی راههای تقویت همکاری کشورهای عربی و روسیه بود. با این حال شیطنت جریان رسانهای ضدایرانی باعث شد برخی چهرههای سیاسی و… در راستای تکمیل پروژه غربگرایان، اصل روابط ضدتحریمی تهران-مسکو را مورد انتقاد و تخریب قرار دهند. پیش از این نیز در ابتدای امسال همین پروژه رسانهای از سوی غربگرایان داخلی تکرار شده بود.»
اول چین و ژاپن، حالا هم روسیه
از سویی این نخستین بار نیست که این ادعاهای واهی در این دو سال و زمان روی کار بودن این دولت از سوی کشورهایی به جز کشورهای عربی مطرح می شود، پیش از این چین و ژاپن هم در اقدام و اظهاراتی ضد ایرانی چنین موضوعی را مطرح کرده بودند.
چین و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس آذرماه ماه ۱۴۰۱ در ارتباط با جزایر سهگانه ایران در خلیج فارس، بیانیه مشترک منتشر کردند که در آن آمده بود: «رهبران بر حمایت خود از همه تلاشهای صلحآمیز از جمله ابتکار و تلاش امارات متحده عربی برای دستیابی به راهحلی مسالمتآمیز در موضوع جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه با رعایت موازین حقوق بین الملل و حل این موضوع با رعایت مشروعیت بین المللی تأکید کردند.»
این اقدام در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی پکن را از محورهای اصلی سیاست «نگاه به شرق» خود معرفی کرده است.
اظهار «گلایهمندی» رئیسی از چین
البته رئیسی در آن زمان پس از چند هفته در دیدار با معاون نخستوزیر چین گفت که برخی مواضع مطرحشده در سفر اخیر رئیسجمهور چین به منطقه موجب ناخرسندی و گلایهمندی ملت و دولت ایران شده است و مطالبه جدی ایران جبران مواضع بیانشده است.
ژاپن هم شهریورماه امسال در بیانیه مشترک سومین نشست گفتگوهای سیاسی عربی-ژاپنی در قاهره، پایتخت مصر اعلام کردند: در بیانیه نشست مشترک وزیران خارجه کشورهای عربی و ژاپن آمده است: وزیران از همه تلاش های مسالمت آمیز از جمله ابتکار و تلاش های دولت امارات عربی متحده برای دست یابی به راه حل مسالمت آمیز برای مسئله جزایر سه گانه تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دو جانبه همسو با مبانی حقوق بین المللی و منشور سازمان ملل متحد حمایت می کنند.
این اظهارات هم بدون واکنش قاطع ابراهیم رئیسی و دولت همراه بود.
دفاع تمامقد آیتالله هاشمی از جزایر سهگانه، ۳۱ سال پیش
این در حالی است که اکبر هاشمی رفسنجانی، در سال ۱۳۷۱ پس از خاتمه جنگ خلیج فارس و زمانی که امارات متحده عربی بر خلاف نظر شیخ شارجه و تفاهمنامهٔ ۱۹۷۱ شارجه با ایران در خصوص ابوموسی، اقدام به طرح ادعاهای مالکیت بر جزایر سهگانه کرد در اظهاراتی صریح در نماز جمعه تهران به عنوان رئیس جمهوری ایران خطاب به شورای همکاری حاشیه خلیج پارس و همپیمانان غربی آنان گفت: برای جداسازی جزایر سه گانه از ایران باید از دریای خون گذشت.
اما اکنون با اینکه موضوع تمامیت ارضی کشورمان مطرح است، رئیس دولت سیزدهم ترجیح داده سیاست سکوت در پیش گیرد.
۲۱۹۲۱۹
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰