در مسکن مهر یکی از راههایی که دولت میخواست زمین را تأمین کند، از محل منابع ملی یا حتی زمینهایی که در داخل حریم بود و افزایش محدوده شهرها یکی از تبعات آن بود و متأسفانه براساس آمارهایی که دارم، درحالحاضر ما ۱۰ برابر تجربه مسکن مهر به محدوده شهرهایمان اضافه کردهایم و اضافه میکنیم، این کار بهطور قطع تبعات جبرانناپذیری دارد و هزینه اداره امور شهرها را افزایش خواهد داد و مشکلات بیشتری را در ادامه زندگی به شهرها تحمیل خواهد کرد و تذکر من به متولیان و مسئولان امر این است که ما یکدهم این افزایش محدودهها را در مسکن مهر داشتیم و در این اقدام ملی این افزایش محدودهها ۱۰ برابر شده است و به تبع آن هزینه اداره امور شهرها افزایش پیدا خواهد کرد و تبعات جبرانناپذیری را برای تأمین خدمات به شهرداریها تحمیل خواهد کرد که باید به این نکته توجه شود.
معمولا کسانی که به موضوع مسکن در کلانشهرها توجه میکنند، راهحل آن را در واگذاری تراکم مازاد شهری، افزایش محدوده شهر و تسهیل ساختوساز میبینند. معمولا آنهایی که این نگاه را دارند، حرفشان این است که برای اینکه مشکل اشتغال حل شود و کشور از رکود اقتصادی خارج شود یا تعداد واحد مسکونی متناسب با تقاضا عرضه شود، ناچار هستیم تراکم بفروشیم، درحالیکه مطالعهای که ما در سال ۹۹ انجام داده بودیم، نشان میدهد این حرف، حرف غلطی است و هیچکدام اینها تأمین نمیشود و تازه امکان تشویق به مهاجرت بیشتر به کلانشهرها نیز از تبعات آن است.
در سرشماری سال ۹۵ نشان داده شد که ما در تهران ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی داریم؛ یعنی واحد مسکونی ساخته شده، ولی به متقاضیان واگذار نشده است و پافشاری بیش از پیش به این قضیه به این موضوع دامن خواهد زد. هرچند در قانون شهرداریها به ظرفیتهایی برای حمایت از مسکن کمدرآمدها اشاره شده است، ولی بههرصورت به این موضوع باید همهجانبه توجه کرد و صرفا به یک محور از محورهای مد نظر توجه نکرد. اگر قانون رعایت نشود و آیندهنگری نشود، اگر به بحرانهای ناشی از مسائل زیرساختی توجه نشود، آن وقت ما با شهری مواجه میشویم که در شرایط کمآبی از این به بعد باید قطع آب را تجربه کند یا در ساعاتی قطع برق را تجربه کند.
23302
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰