به گزارش سایت العربی الجدید، بعد از پایان دوره ریاست جمهوری میشل عون، لبنان وارد خلأ ریاست جمهوری شد. اتحادیه اروپا از رهبران لبنانی خواست هرچه سریعتر رئیس جمهور را انتخاب کرده و دولت را تشکیل دهند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: خلأ ریاست جمهوری در زمانی اتفاق افتاده که لبنان با وضعیت اجتماعی و اقتصادی وخیمی مواجه است و بیثباتی اقتصادی میتواند خطرات جدی برای لبنان و مردمش داشته باشد.
وی گفت: ۳۱ اکتبر دوره ریاست جمهوری میشل عون به پایان رسید و بعد از چهار جلسه مذاکره در پارلمان، هنوز هیچ نامزدی انتخاب نشده است. همچنین از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه مه، هنوز دولتی تشکیل نشده است.
بورل ضمن اشاره به احتمال تحریم شخصیتهای لبنانی گفت: اتحادیه اروپا ژوئیه چارچوبی را برای تحریم افراد یا نهادهایی که مانع حل بحران لبنان میشوند، تعیین کرد. همچنین لبنان باید به توافق مالی با صندوق بینالمللی پول دست یابد و اصلاحات اساسی را بدون تأخیر اجرا کند.
وی گفت: اتحادیه اروپا به ادامه کمک به لبنان و ملت آن پایبند است و از رهبران لبنانی میخواهد به مسئولیتهای خود عمل کنند.
روز دوشنبه نیز وزارت خارجه فرانسه از نمایندگان لبنانی خواسته بود هرچه سریعتر رئیس جمهور جدید را انتخاب کنند.
میشل عون پیش از پایان ریاست جمهوری خود بر لبنان، حکمی برای استعفا دادن دولت موقت به نخست وزیری نجیب میقاتی را امضا کرد. میقاتی اما آن را رد کرد. میشل عون یکشنبه و در آخرین روز کاری خود در پست ریاستجمهوری، دولت لبنان را مستعفی اعلام کرد. وی در نامهای این فرمان را به پارلمان ابلاغ کرد.
میقاتی هم در واکنش به آن گفت: دولت به تمام وظایف خود طبق قانون اساسی ادامه میدهد.
در نبود رئیسجمهور، مسوولیتهای او بر دوش دولت موقت است. دولت لبنان به نخستوزیری میقاتی از ابتدای دوره پارلمان جدید این کشور که کار خود را از ماه مه شروع کرد، به دولت موقت تبدیل شد. ۲۴ اکتبر پارلمان لبنان برای چهارمین بار در انتخاب رئیس جمهوری جدید به جای میشل عون شکست خورد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰