هر آنچه که باید درباره شغل باریستا بدانید

امروزه کافی شاپ یا قهوه خانه معروفی را پیدا نمی‌کنید که بدون وجود یک باریستای حرفه‌ای به فعالیت خود ادامه دهد. اگر شما هم به این شغل علاقه دارید و دوست دارید در ادامه در این راه قدم بردارید، حتما این مطلب را دنبال کنید. قصد داریم در این مطلب به سراغ شغل باریستا برویم

کد خبر : 206818
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲
هر آنچه که باید درباره شغل باریستا بدانید



امروزه کافی شاپ یا قهوه خانه معروفی را پیدا نمی‌کنید که بدون وجود یک باریستای حرفه‌ای به فعالیت خود ادامه دهد. اگر شما هم به این شغل علاقه دارید و دوست دارید در ادامه در این راه قدم بردارید، حتما این مطلب را دنبال کنید. قصد داریم در این مطلب به سراغ شغل باریستا برویم و از هر آنچه که درباره این شغل وجود دارد، با شما صحبت کنیم. همراه باشید.

باریستا کیست؟

در ابتدای کار اجازه بدهید ببینیم باریستا دقیقا کیست و به صورت حرفه‌ای به چه کسی این عنوان داده می‌شود. باریستا شخصی است که به صورت تخصصی کار آماده کردن قهوه و نوشیدنی‌های گرم و سرد بر پایه اسپرسو را انجام می‌دهد. کافه‌هایی که از باریستا استفاده می‌کنند، حتما دارای دستگاه اسپرسو هستند؛ چرا که تنها یک باریستا می‌تواند به طور اصولی با این دستگاه کار کند و نوشیدنی‌های مختلف را با استفاده از آن به مشتری ارائه دهد.

البته این روزها باریستاها در ایران بر تهیه نوشیدنی‌های گرم دیگر مانند قهوه ترک و فرانسه در کنار تهیه نوشیدنی‌های سرد هم نظارت دارند. به طور کلی به مسئول بار غیرالکلی کافه باریستا گفته می‌شود.

باریستاها را در کافه می‌توان با لباسی که به تن می‌کنند، از دیگر کارکنان کافه تشخیص داد. این لباس یا یک ژاکت مخصوص، یک جلیقه و یا یک پیشبند مشخص است.

ریشه کلمه باریستا از کجاست؟

باریستا (Barista) در اصل یک کلمه ایتالیایی است که از فرهنگ این کشور به کشورهای دیگر رفته است. در زبان ایتالیایی به قهوه‌چی خانم، باریستی (Baristi) و به قهوه‌چی مرد باریسته (Bariste) گفته می‌شود، در حالی که در ایران و کشورهای انگلیسی زبان از همان کلمه باریستا برای خانم و آقا به طور همزمان استفاده می‌شود.

وظایف یک باریستا چیست؟

مهم‌ترین کاری یک باریستا در کافه انجام می‌دهد، کار با دستگاه اسپرسو ساز است. او باید بداند مثلا برای درست یک کردن یک فنجان قهوه اسپرسو، از چه نوع قهوه‌ای استفاده کند، نوع رست و آسیاب آن چطور باشد و به چه مقدار دما و فشار آب در چه مدت زمانی نیاز دارد.

در کنار این مورد، برای اینکه بتواند در شغل باریستا موفق شود، باید از پس وظایفی که برای این کار تعیین شده است، به خوبی برآید. این وظایف شامل موارد زیر می‌شود:

· دم‌آوری و تهیه انواع قهوه موجود در منو به صورت تخصصی و حرفه‌ای

· رعایت نظم و بهداشت بار یا کافه

· مدیریت کردن بار و پرسنل آن (سینک من، کمک باریستا و غیره)

· ارائه توضیحات لازم به مشتری درباره منو و پاسخ به سوال‌های آن‌ها

· کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی در کافه و نوشیدنی‌های آماده شده

مهارت‌هایی که برای باریستا شدن لازم است داشته باشید

باریستا برای انجام وظایف خود به مهارت‌هایی نیاز دارد تا بتواند به خوبی از پس این کار بر بیاید:

· آشنایی با تئوری قهوه و تشخیص طعم قهوه‌ها از یکدیگر

· عصاره‌گیری از قهوه

· تسلط به آیتم‌های گرم و سرد منو

· شناخت دستگاه اسپرسو ساز و تسلط کامل برای کار با آن

· کالیبره کردن روازنه دستگاه اسپرسو برای درست کردن بهترین فنجان قهوه

· دم آوری قهوه‌های بر پایه اسپرسو مانند موکا، کاپوچینو، لاته، ماکیاتو و غیره

· دم آوری قهوه‌های نسل سوم و دمی

· فوم گرفتن از شیر و شناختن شیمی ‌شیر

· لته آرت (هنر ایجاد نقش و نگار روی قهوه)

· شناختن طعم‌های قهوه و خلق طعم‌های تازه بر اساس آنها

· ترکیب انواع قهوه بر اساس سلیقه مشتری

· مهارت تهیه انواع نوشیدنی‌های سرد مانند موکتل‌ها، آیس کافی، فراپه‌ها و غیره

· مهارت‌های ارتباطی و برخوردهای حرفه‌ای

· روحیه تیمی بالا و رعایت بهداشت

· مهارت کار کردن در فضاهای پر سروصدا، شلوغ و داشتن آمادگی برای ایستادن به مدت طولانی

ویژگی‌های یک باریستا کار حرفه‌ای

یک باریستا کار حرفه‌ای از کسب تجربه‌های جدید نمی‌ترسد و خلاقیت را چاشنی کار خود می‌کند. چرا که برای متخصص شدن در این کار باید بتواند طعم‌ها و عطرهای انواع قهوه را به خوبی بشناسد، آن‌ها را به درستی از یکدیگر تمایز دهد و در صورت نیاز این طعم‌ها را با هم ترکب کرده و نوشیدنی‌های جدیدی بر اساس فرهنگ مردم و سلیقه و ذائقه غذایی آن‌ها بسازد.

برای باریستا شدن چه کارهایی باید انجام داد؟

اگر بخواهید در شغل باریستا به صورت حرفه‌ای فعالیت کنید، باید دوره‌های آموزشی مرتبط با این رشته را بگذرانید. در این دوره‌ها موارد زیر آموزش داده می‌شود:

· دوره آشنایی با قهوه از ابتدای کاشت تا زمان فرآوری

· دوره شیمی ‌شیر و فوم‌گیری

· دوره کار با دستگاه اسپرسو

· دوره قهوه نسل سوم یا قهوه دمی

· دوره لته آرت

· دوره تعمیر دستگاه اسپرسو

همچنین باید تجربه زیادی در این راه به دست بیاورید و از کارکردن برای ساعت‌های طولانی نترسید. مطالعه و تجربه کردن را فراموش نکنید و از تکنیک‌ها و مهارت‌های روز عقب نمانید. مهم‌ترین مساله هم این است که به قهوه و باریستا شدن علاقه داشته باشید.

درآمد یک باریستا چقدر است؟

بسته به اینکه تا چه اندازه در انجام کارهای باریستایی تخصص و تجربه دارید، چه دوره‌هایی را گذرانده‌اید و در چه شهر و استانی کار می‌کنید، درآمدهای مختلفی در انتظار شماست. هر اندازه که بتوانید مهارت خود را در انجام این شغل افزایش دهید و توانایی‌تان در کنترل کافه و کسب رضایت مشتری بالاتر ببرید، درآمدهای بهتری در انتظارتان است.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.