به گزارش خبرآنلاین، سوختن در آتش کرونا، این بهترین توصیف ایران در هفته ای است که گذشت. مرگ و میر بالای کشور در هفته گذشته در اثر ابتلای بخش عظیمی از شهروندان به کرونا، یکی از شدیدترین اوج نمودار کرونا را نشان می دهد. (اینجا)، (اینجا)، (اینجا)، (اینجا) و (اینجا)
جمع جبری آمار مرگ و میرها در هفته گذشته به روشنی نشان می دهد کرونا در اوج از بین بردن سرمایه های معنوی و مادی کشور مشغول ویرانگری است. در مجموع از جمعه گذشته تا ظهر امروز پنجشنبه نزدیک به ۳ هزار نفر از هموطنان در اثر کرونا جان باختند که سهمگین ترین امواج کرونا در تاریخچه این بیماری در کشور شمرده می شود. به طور دقیق، ۲۹۸۵ ایرانی مقیم کشور در ۷ روز گذشته بر اثر کرونا از دنیا رفتند.
در این مدت، روز دوشنبه با مرگ و میر ۴۹۶ بیمار کرونایی سیاهترین روز از لحاظ مرگ و میر هموطنان بوده است. به طوری که تاکنون این رکورد در ایران سابقه نداشته است. حتی در پیک قبلی کرونا در آبان گذشته هم با این میزان مرگ و میر تنها در یک روز روبرو شدیم.
پس از دوشنبه، روز سه شنبه گذشته با ۴۶۲ مرگ ناشی از کرونا روز سختی برای هموطنان مبتلا به کرونا شمرده می شد. ولی از لحاظ شاخص تعداد شناسایی بیماران کرونا مثبت قطعی، روز جمعه گذشته رکورددار است. در جمعه گذشته ۲۲۹۰۴ بیمار قطعی کرونا مثبت شناسایی شدند که نسبت به مواقع عادی شناسایی تعداد بیماران در روزهای فروردین ماه، ۴ تا ۵ برابر شمرده می شود. با وجود این آمار تلخ، آنطور که به نظر می رسد کرونا در حال عقب نشینی است چون از اوج حدود ۵۰۰ مرگ به کمتر از ۴۰۰ مرگ امروز رسیده ایم که نوید دهنده کاهش ملایم شیب مرگ و میر در اثر این بیماری است.
واقعیت اینجاست که بررسی آمارهای مرگ و میر کرونا در ایران نشان میدهد میزان افزایش آمار بیمارجدید کشور که دربهمن از ۲۰۸ هزار نفر به ۲۴۳ هزار نفر در اسفند آغاز شده بود، ادامه یافته و در فروردین به افزایش بیش از ۲ برابری یعنی ۴۹۳ هزار نفر رسید.
آغاز واکسیناسیون عمومی
از مهمترین اخبار هفته گذشته درباره بیماری کرونا، آغاز واکسیناسیون عمومی شهروندان ایرانی بود. اولویتی که وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا برای واکسیناسیون افراد با واکسنهای مختلف برگزیده است، اولویت بر اساس شاخص سن و وضعیت خاص مانند مادران شیرده و پس از آن، شاخص شغل است.
با وجود واردات انواع واکسن خارجی به کشور، آنطور که از سوی مقامات اعلام شده است، واکسن پایه ای که برای واکسیناسیون عمومی در نظر گرفته شده، واکسن تولید مشترک ایران و کوبا است که انتظار می رود علاوه بر کرونا روی بیماریهای سه گانه دیفتری، کزاز و سیاه سرفه هم موثر باشد. این واکسن توسط انستیتو پاستور با همکاری انستیتو فینلای کوبا تهیه شده ودر حال حاضر در مرحله سوم کارآزمایی بالینی با تست روی حدود ۲۷ هزار نفر داوطلب قرار دارد.
نمکی وزیر بهداشت در این باره اعلام کرد که مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ساخته شده با مشارکت ایران و کوبا فردا در اصفهان آغاز میشود. او توضیح داد: برخی افراد مدعی هستند که ایران در برنامه واکسن عقب است در حالی که از این موضوع درک خاصی ندارم که چرا برخی افراد اینگونه صحبت میکنند؛ اما آنچه مهم است اهتمام بر رعایت پروتکل و برخورد با پروتکل شکنان است و نباید با کسی رودربایستی داشته باشیم.
وی افزود: ما متولی سلامتی همه مردم هستیم به همین دلیل مقابل هر فردی که میخواهد پروتکل ها را بشکند باید بایستیم و به مردم آموزش دهیم و از ظرفیت رسانه حداکثر استفاده را داشته باشیم.
البته باید گفت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام هم از تولید ۳۰ میلیون دوز واکسن کرونای کوو ایران برکت تا پایان مرداد سال جاری خبر داد.
در رابطه با واکسیناسیون عمومی از هفته گذشته در کشور واکسیناسیون عمومی با اولویت افراد ۸۰ سال به بالا وارد فاز دوم شد؛ فازی که به گفته وزارت بهداشتی ها قرار است تا تیر ماه به طول انجامد.
آغاز فاز دوم واکسیناسیون کشوری علیه کرونا، با اولویت افراد ۸۰ سال به بالا و با حضور دکتر رئیسی- معاون بهداشت وزارت بهداشت و با ارتباط ویدئوکنفرانسی وزیر بهداشت امروز سه شنبه هفتم اردیبهشت ماه در تبریز کلید خورد.
بر همین اساس هم دکتر علیرضا رییسی- سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، چندی پیش اعلام کرد که آغاز واکسیناسیون فاز دوم کرونا از روز سه شنبه فقط برای افراد ۸۰ سال به بالا خواهد بود. در اکثر شهرها و روستاهای ایران، پرونده الکترونیک این افراد در اختیار حوزه بهداشت قرار دارد و بنابراین از طریق تلفن و از مرکز بهداشت با آنها تماس گرفته شده و در روز و ساعت مشخص برای تزریق واکسن کرونا دعوت میشوند.
وی در عین حال گفت: افراد ۸۰ سال به بالایی که پرونده الکترونیک سلامت ندارند، می توانند با شماره تلفنهای که از سوی دانشگاههای علوم پزشکی هر استان اعلام میشود، تماس گرفته و اطلاعاتشان را برای انجام واکسیناسیون علیه کرونا ثبت کنند.
نگرانی از کرونای هندی
نکته مهم دیگری که درباره ماجراهای کرونا در هفته گذشته قابل طرح است، نگرانی شدید از ورود کرونای هندی به کشور است که برای اولین بار به صورت رسمی از سوی رئیس جمهور مطرح شد و روحانی تاکید کرد نباید اجازه داد همه گیری این ویروس در کشور باعث ایجاد موج تازه بیماری شود.
واقعیت این است که ماجرای ورود کرونای هندی و آفریقایی در ایران باعث ترس و وحشت زیادی شده است. درباره دور نگه داشتن کشور از امواج کرونای هندی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اظهار داشت: از ورود تمام افرادی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم از کشور هند، بخواهند وارد ایران شوند، جلوگیری میشود و افرادی که اخیرا سفری به هند داشتهاند و بخواهند از مرز هند به پاکستان و از پاکستان یا از مرز افغانستان به ایران بیایند، اجازه ورود به کشورمان را ندارند.
همچنین در رابطه با شیوع ویروس هندی در ایران سعید نمکی وزیر بهداشت گفت: در یکی از شهرستان ها تعدادی هندی مشکوک به کرونای هندی هستند. امیدواریم کرونای هندی نباشد. البته غیر از کرونای هندی، نگرانیهایی هم درباره کرونای آفریقایی وجود دارد که هنوز مشخص نشده است ویروس جهش یافته جدید دارای چه صفاتی است. در این رابطه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتلای سه نفر به ویروس جهش یافته کرونا آفریقای جنوبی در یکی از استانهای جنوبی کشور خبر داد.
۴۷۲۳۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰