اخیرا کتاب سفیدی با عنوان «سیستم حزب سیاسی چین؛ همکاری و مشاوره» در چین منتشر شده که به طور جامع به بررسی پیشرفت سیستم منحصر به فرد حزب سیاسی این کشور پرداخته و ویژگی ها و نقاط قوت و برجسته این سیستم را معرفی کرده است.
یک جنبه الهام بخش اساسی این سیستم عبارت است از اینکه نظام حزب سیاسی یک کشور باید با توجه به سنت های تاریخی و شرایط ملی حاکم در آن کشور تعریف و تدوین گردد.
نظام چین با تلفیقی از تئوری حزب سیاسی مارکسیست و واقعیت های کشور، می تواند در میراث فرهنگی چین و تحول دموکراتیک این کشور از دوران معاصر ریشه بدواند.
توسعه نظام حزبی چین طی هفت دهه گذشته و بیشتر، مزایای منحصر به فرد و حیات و سرزندگی قوی این نظام را برای جهان به تصویر و نقش بی بدیلی در ارتقاء حاکمیتی به مراتب بهتر و کارآمدتر در چین ایفا کرده است.
«جورج کاتروگالوس» وزیر امور خارجه سابق یونان تاکید کرده است که دستاوردهای چین این پیام معتبر را به تمام احزاب ترقی خواه جهان منتقل می کند که باید دکترین و اصول خود را مطابق با شرایط ملی و چالش های جهانی وفق دهند.
یکی دیگر از دستاوردهای کلیدی نظام سیاسی چین این است که وقتی احزاب سیاسی مختلف یک کشور از یک الگوی ارتباطی با ویژگی های همکاری، اتحاد و هماهنگی برخوردار می گردند، در این صورت خدمات رسانی این نظام حزبی در راستای تامین منافع اساسی اکثریت مردم آن کشور به شیوه ای به مراتب بهتر صورت خواهد گرفت.
حزب کمونیست چین در این نظام، قدرت دولتی را اعمال می کند و هشت حزب دیگر چین به طور کامل در اداره امور دولتی این کشور تحت رهبری حزب کمونیست مشارکت دارند که این همکاری بر اساس اصول همزیستی طولانی مدت، نظارت متقابل، صداقت و مشارکت در لحظات سخت و آسان صورت می گیرد.
بر همین اساس، عملکرد این نظام سیاسی منعکس کننده اهداف مشترک همگان است و تصمیم گیری و اجرای صحیح این تصمیمات در این نظام سیاسی ارتقاء می یابد و یک حکمرانی مؤثر دولتی در چین تضمین می گردد.
این نظام سیاسی در چین در امور مختلف از جمله نبرد علیه پاندمی کرونا و کاهش فقر و مقابله با فساد و اجرای اصلاحات سختگیرانه و توسعه حفاظت های زیست محیطی، نقش بی بدیلی ایفا کرده است.
گزارش سال گذشته دانشگاه هاروارد بر اساس یک بررسی 13 ساله در چین نشان داد که رضایت کلی مردم چین از عملکرد دولت مرکزی آنها فراتر از 93 درصد بوده است؛ بررسی های مشابه بسیار زیادی انجام شده اند که نتیجه آنها، اعتبار بسیار بالای عملکرد دولت چین را به نمایش گذاشته است.
چین در مقاله سفید اخیر خود به صراحت تاکید کرده است که طبق معمول از تجارب مثبت سایر کشورها درس خواهد گرفت و از نظام حزب سیاسی سایر کشورها تقلید نخواهد کرد و در عین حال، درصدد تحمیل نظام سیاسی خود بر سایر کشورها نیز نخواهد بود و به حق سایر کشورها در انتخاب نظام حزبی سیاسی اشان که بیشترین سازگاری را با واقعیات حاکم در آن کشورها دارد، احترام می گذارد.
چین تمایل دارد تا در رویکردی مبتنی بر برابری و احترام متقابل، همکاری با سایر کشورها و یادگیری متقابل از آنها را تقویت کند و به ارتقاء دموکراسی در عرصه بین المللی بپردازد و نهایتا جامعه ای با آینده مشترک برای بشریت ایجاد نماید.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰