به طور کلی به مردم توصیه می شود که زیاد قهوه ننوشند زیرا کافئین می تواند فشار خون را افزایش دهد. با این حال، قهوه حاوی ترکیبات خاصی است که می تواند فشار خون را کاهش دهد.
این مطالعه شواهدی ارائه می دهد که مصرف متوسط قهوه می تواند برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بی خطر باشد.
یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله Nutrients گزارش می دهد که نوشیدن سه فنجان یا بیشتر قهوه در روز با کاهش فشار خون محیطی و مرکزی مرتبط است.
به گفته نویسنده اصلی این مطالعه، دکتر Arrigo F.G. سیسرو، دانشیار گروه علوم پزشکی و جراحی در دانشگاه بولونیا، فشار خون محیطی و مرکزی نشانگر سفت شدن شریانی و پیری است.
در افراد مسن مبتلا به فشار خون بالا، شریانهای بزرگ سفتتر میشوند که منجر به فشار خون سیستولیک بالاتر (شماره بالای فشار خون) و فشار نبض گستردهتر (تفاوت بین اعداد بالا و پایین) میشود.
نویسندگان در گزارش خود خاطرنشان کردند که اثرات قهوه بر فشار خون هنوز مورد بحث است، در درجه اول به این دلیل که مشخص است که محتوای کافئین قهوه می تواند فشار خون را در کوتاه مدت افزایش دهد.
با این حال، این اثرات ممکن است توسط آنتی اکسیدان های موجود در قهوه که می تواند به گشاد شدن رگ های خونی و همچنین محافظت از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد کمک کند، بهبود یابد.
نوشیدن منظم قهوه با کاهش فشار خون مرتبط است
سیسرو و تیمش می خواستند بررسی کنند که چگونه تعامل بین کافئین و سایر ترکیبات موجود در قهوه بر بروز فشار خون تأثیر می گذارد. برای انجام مطالعه خود، تیم سیسرو نمونه ای شامل ۷۲۰ مرد و ۷۸۳ زن را که در مطالعه قلب Brisighella شرکت کرده بودند، بررسی کردند.
این مطالعه در حال انجام که برای اولین بار در سال ۱۹۷۲ آغاز شد، شامل یک نمونه تصادفی شده نماینده یک شهر روستایی شمال ایتالیا به نام Brisighella است. محققان فشار خون و عادات نوشیدن قهوه و همچنین مجموعه ای از داده های مرتبط با سلامت قلب و عروق را بررسی کردند.
پس از تجزیه و تحلیل داده ها، آنها دریافتند که مصرف قهوه با کاهش فشار خون مرتبط است.
سیسرو گفت: «به نظر میرسد این روند از ۲ فنجان قهوه در روز نتیجه مثبتی دارد. بنابراین، نوشیدن قهوه نباید در مصرف کنندگان فعلی قهوه ممنوع باشد، اگر ترس این باشد که قهوه می تواند سطح BP را افزایش دهد.
چرا قهوه ممکن است به فشار خون کمک کند؟
مگان کی رودز، دکترا و محقق فوق دکتری، گروه پزشکی، بخش نفرولوژی در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام، گفت:« مکانیسم های کمی وجود دارد که از طریق آنها مصرف قهوه می تواند فشار خون را کاهش دهد که برخی از آنها در مطالعات حیوانی نشان داده شده است.»
او توضیح داد: «قهوه حاوی کافئین است که می تواند فشار خون را در شرایط حاد افزایش و کاهش دهد، اما همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فعال زیستی است که ممکن است مسئول کاهش فشار خون باشد.»
Rhoads اسید کلروژنیک را به عنوان نمونه ای از ترکیبی که می تواند فشار خون سیستولیک را در موش ها کاهش دهد، ارائه کرد.
قهوه هنگامی که توسط میکروبیوتای روده پردازش می شود، اسید کلروژنیک به متابولیت هایی تجزیه می شود که می تواند فراهمی زیستی اکسید نیتریک را افزایش داده و فشار خون را کاهش دهد.
دکتر دبابراتا موکرجی، رئیس دپارتمان پزشکی داخلی و استاد طب داخلی در مرکز علوم بهداشتی دانشگاه فناوری تگزاس، ال پاسو، توضیح داد: «اگرچه کافئین میتواند سطح BP را افزایش دهد (به ویژه در افرادی که معمولاً قهوه نمینوشند). مقدار سایر ترکیبات فعال زیستی در قهوه، این اثر را با یک اثر خنثی به مثبت نهایی بر BP متعادل می کند.
به گفته موکرجی اعتقاد بر این است که اسید کلروژنیک که در بالاترین غلظت در دانههای قهوه وجود دارد، یکی از ترکیبات اصلی قهوه است که فشار خون را کاهش میدهد. کوئرستین نیز ممکن است نقش داشته باشد.
آیا افراد مبتلا به فشار خون بالا باید قهوه بنوشند؟
دکتر جیم لیو، متخصص قلب در مرکز پزشکی Wexner دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت:« اگرچه این مطالعه کوچک است و بر جمعیت خاصی تمرکز دارد، یافتههای آن با دانش قبلی درباره چگونگی تأثیر قهوه بر فشار خون مطابقت دارد.»
وی خاطرنشان کرد: «قهوه می تواند فشار خون را به شدت پس از مصرف افزایش دهد، اما واقعاً هیچ مدرک ثابتی وجود ندارد که نشان دهد مصرف مقادیر متوسط قهوه منجر به مشکلات طولانی مدت فشار خون بالا یا به طور کلی بیماری قلبی می شود.»
برای افراد مبتلا به فشار خون بالا چه معنایی دارد؟
برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا که مقادیر متوسطی قهوه مصرف میکنند، این مطالعه دادههای اطمینانبخشتری را ارائه میدهد مبنی بر اینکه ادامه نوشیدن مقادیر متوسط قهوه خوب است و تأثیر منفی بر فشار خون نخواهد داشت. لیو گفت: «در هر صورت، مصرف متوسط قهوه ممکن است به فشار خون کمک کند.»
موکرجی اضافه کرد که مصرف متوسط آن برابر با چهار یا پنج فنجان قهوه است، اگرچه برای افراد مبتلا به فشار خون شدید توصیه نمی شود.
انجمن قلب آمریکا اشاره می کند که به مردم توصیه می شود از نوشیدن «بیش از حد» قهوه به دلیل توانایی آن در افزایش فشار خون اجتناب کنند؛ چرا که می تواند باعث مشکلات خواب، تپش قلب و اضطراب شود.
بیشتر بخوانید:
اگر مدام به سنگ کلیه دچار می شوید، این میوه و سبزیجات را بخورید
۳۵۲۳۶
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰