نمایش نظامی مقتدی صدر در عراق؛ با چه هدفی؟

به گزارش خبرآنلاین، صباح زنگنه در تحلیلی در خصوص نقض گروه های سیاسی عراق در انتخابات زودهنگام این کشور گفت: برخی از جریان های سیاسی مانند جریان صدر از همین حالا مدعی است که در تشکیل دولت اینده باید نخست وزیری تعیین شود که توسط گروه مقتدی صدر مورد قبول و متمایل به این گروه باشد. این

کد خبر : 61213
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۸:۳۸
نمایش نظامی مقتدی صدر در عراق؛ با چه هدفی؟



به گزارش خبرآنلاین، صباح زنگنه در تحلیلی در خصوص نقض گروه های سیاسی عراق در انتخابات زودهنگام این کشور گفت: برخی از جریان های سیاسی مانند جریان صدر از همین حالا مدعی است که در تشکیل دولت اینده باید نخست وزیری تعیین شود که توسط گروه مقتدی صدر مورد قبول و متمایل به این گروه باشد. این سخت و اقدام مخالفت بقیه گروه های را با خودش داشته است. یکی دوبار هم نیروهای مسلح مقتدی صدر در بغداد و… مانور نظامی هم انجام دادند و به خیابان ها امدند و با سلاح نمایش قدرت دادند. این نشان می دهد که انتخابات می تواند تحت فشار و بر اثر زور  و قدرت نظامی گروه مقتدی صدر قرار بگیرد و برای بقیه گروه های سیاسی مشکلاتی ایجاد شود یا آنها وادار شوند تا دست به اقدامات نظامی بزنند.این اوضاع در عراق وجود دارد. امریکا و سازمان ملل به نحوی در تنظیم مقدمات انتخاباتی و بسیج گروه های محلی یا تیم های رسانه ای اقداماتی انجام می دهند تا  به لحاظ ذهنی و روانی همچین فضایی ایجاد کرده و جامعه را به سمت خاصی سوق دهند. سازمان ملل ابزاری شده در دست امریکا که در تنظیم و نظارت انتخابات قصد دارد به طور جدی وارد شود و معنی این کار حمایت از گروه های سیاسی ای خواهد بود که از امریکا حمایت می شوند و به این کشور گرایش دارند. چنین وضعیتی فضا را به شدت مغشوش می کند. ادعای گروه های کرد و اهل سنت هم هست که هرکدام خواسته های خاصی دارند. اهل سنت به دنبال تقویت فضای فدراسیونی در عراق اند و می خواهند تا منطقه غرب عراق را با اختیارات و امکانات بیشتری ایجاد کنند. این تصویر کلی این کشور است.

وی در خصوص وضعیت دولت الکاظمی نیز گفت: دولت الکاظمی برآمده از تظاهرات سال قبل است و این اعتراضات خودش موجی از تشکلات ان جی او راه انداخته که بنا بود این تشکل ها جایگزین احزاب سنتی عراق شوند و به جای آنها عمل کنند و جامعه را آنها در دست بگیرند. الکاظمی هم مدتی به دنبال تشکیل یک حزب راه افتاده بود. اما اخیرا از ادامه کار منصرف شده و افرادی که مدیران و تشکیل دهندگان بودند، منشعب شده اند و چند شعبه شده اند. عده ای پشت الکاظمی پنهان شده اند و سعی می کنند تا او را به سمت های خاصی ببرند. اما قرار نیست که او بعد از راه اندازی انتخابات همچنان نخست وزیر بماند. مگر اینکه یک زد و بندی با مقتدی صدر یا گروه های دیگر داشته باشد یا امریکایی ها از او حمایت کنند. 

وی در خصوص گزارشات منتشر شده درباره نزدیکی مواضع مقتدی صدر به آمریکایی ها نیز گفت: سیاست که عالم امکان است و همه چیز ممکن است. گرچه به صورت مستقیم ممکن است صدر با امریکایی ها ملاقات نکند اما افرادی دور و برش هستند که می توانند با واشنگتن زد و بند کنند و در طول یکی دو سال اخیر عملا نیروهای وابسته به او هیچ گونه عملیاتی یا مخالفتی با نیروهای امریکایی از خود نشان نداده اند و این خود می تواند سیگنالی از صدر به امریکایی ها باشد که دیگر قصد درگیری با انها را ندارند. صدر حتی نیروهایی که با امریکایی ها و حضور آنها در عراق مخالف بودند هم سر شاخ شده است. از این نظر می توان گفت که احتمال چنین اتفاقی با نزدیک شدن به انتخابات وجود دارد.

>>> مشروح این گفتگو را بخوانید:
الکاظمی به‌دنبال حمایت صدر و واشنگتن؛مقتدی به دنبال حمایت آمریکا؟!

310311



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.