علی رمضانی، قائممقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب در پنجمین نشست خبری این دوره از که ۲۵ اردیبهشت در مصلی برگزار شد با اشاره به ظرفیتهای گسترده نمایشگاه گفت: تنها ظرفیت نمایشگاه کتاب تهران عرضه کتاب نیست بلکه به دلیل حضور نمایندگانی از کشورهای دیگر ظرفیتهای بیبدیل فرهنگی بین مردم ما و مردم سایر کشورها ایجاد میشود.
رمضانی سپس گفت: برخی کشورها اقداماتی چون برگزاری جشنهای مختلف با هدر دادن محصولات کشاورزی و هزینههای هنگفت تلاش میکنند تا مردم ساعتی با هم باشند اما نمایشگاه کتاب تهران آوردگاهی برای حضور مردم در کنار هم و گفتوگو زیر سایه فرهنگ با یکدیگر است.
او با اشاره به فعال بودن نمایشگاه در روز سهشنبه ۲۶ اردیبهشت ادامه داد: پیشبینی میکنیم فردا یکی از روزهای شلوغ نمایشگاه رقم خواهد خورد و شاهد افزایش مراجعه مخاطبان و علاقهمندان کتاب به نمایشگاه باشیم بنابراین دعوت میکنم از همه مردم که فردا و روزهای آتی را مغتنم بشمارند.
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به رونمایی سامانه تسهیلات ناشران و کتابفروشان گفت: این سامانه اقدامی در جهت اجرایی کردن بند ج ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه بود.
او با اشاره به آمار فروش سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تا پایان روز گذشته گفت: تا ساعت ۲۰ روز پنجم، در بخش حضوری و آمارهای ثبتشده دستگاههای کارتخوان رسمی ۵۷ میلیارد تومان فروش داشتیم و اگر مبلغ کارت به کارت و فروش نقدی را که حدود ۱۷ میلیارد است به این رقم بیافزاییم، مجموعاً ۷۴ میلیارد تومان فروش حضوری برآورد میشود.
رمضانی در ادامه افزود: در بخش نمایشگاه مجازی هم ۴۵ میلیارد تومان فروش برآورد شده که از این میان ۳۲ میلیارد تومان سهم ناشران و ۱۳ میلیارد تومان هم سهم کتابفروشان بوده است و با جمع کردن مجموع فروش مجازی و حضوری سرجمع فروش نمایشگاه تا پایان روز پنجم ۱۱۹ میلیارد تومان میشود.
رمضانی تعداد نسخههای فروش رفته در نمایشگاه کتاب تهران را ۳۹۵ هزار نسخه عنوان کرد.
بخش دوم این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص داشت که رمضانی در پاسخ به پرسشی درباره چرایی برخورد نکردن با تخفیفهای غیرمتعارف برخی ناشران در نمایشگاه گفت: مستندات قانونی این اقدام باید در اختیار هیئت رسیدگی به تخلفات قرار گیرد تا براساس قانون با افراد متخلف برخورد شود و طبیعتا تخفیفهای غیرمتعارف قانونی نیست البته کار اصلی در این زمینه بازنگری قوانین داخلی نشر است.
او درباره میزان یارانه خرجشده تا روز ششم نمایشگاه نیز گفت: اطلاعات در این خصوص را فردا اعلام خواهم کرد.
سخنگوی نمایشگاه اما تعداد بنکارتهای ثبت نامشده دانشجویی و طلاب را ۱۷۰ هزار مورد عنوان کرد و گفت: البته همه این ثبت نامها استفاده نشده و تا رسیدن به عدد سال گذشته خیلی فاصله داریم.
او در پاسخ به پرسشی درباره اینکه بسیاری از ناشران خارجی اعلام میکنند کتابهایشان در گمرک مانده و ترخیص نمیشود مثل ناشران سوری، پاکستانی، لبنانی و.. همچنین ناشری از ترکیه از عدم ترخیص کتاب یک نویسنده از این کشور گلههایی دارد گفت: وقتی ناشری غرفه ۹ متری دریافت میکند آیا میتواند ۵۰ تن کتاب برای ۹ متر بیاورد؟! البته ناگفته نماند که برخی ناشران سوءاستفاده میکنند چرا که گمرکی هر کیلو یک دلار محاسبه میشود از این رو سعی دارند از این فرصت برای تمام سال استفاده کنند و حجم زیادی بار به داخل کشور منتقل کنند، در واقع توشه یک سال را در ایام نمایشگاه میبندند.
او ادامه داد؛ گمرک باید ارزیابی دقیق داشته باشد، برخی از ناشران هم ارسال پیش از نمایشگاه را رعایت نکردهاند، اما در خصوص اینکه کتابهای یک نویسنده ترک ترخیص نشده باید بدانیم برخی محتواها مطابق قوانین ما نیستند، ما موظفیم اجازه ندهیم برخی موضوعات خاص از قبیل توهین به اقوام و ادیان، موضوعات تحریکبرانگیز، تفرقهافکن و برخی موضوعات غیراخلاقی وارد نمایشگاه شود.
۵۷۲۴۵
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰