نقشه آمریکا درباره افغانستان از پیش طراحی شده بود

به گزارش هوشمند نیوز، جعفر حق پناه در گفتگویی و در پاسخ به این سوال گفت: از منظر تحولات افغانستان اگر عملکرد امریکا را به صورت تاریخی بررسی کنیم؛می بینیم هیچگاه افغانستان برای امریکا اهمیت راهبردی نداشته است.واشنگتن بسیار دیرهنگام این کشوررا به رسمیت شناخت، دیرهنگام سفرایی را به کابل اعزام کرد، کمک های بسیار

کد خبر : 103298
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۳:۳۹
نقشه آمریکا درباره افغانستان از پیش طراحی شده بود



به گزارش هوشمند نیوز، جعفر حق پناه در گفتگویی و در پاسخ به این سوال گفت: از منظر تحولات افغانستان اگر عملکرد امریکا را به صورت تاریخی بررسی کنیم؛می بینیم هیچگاه افغانستان برای امریکا اهمیت راهبردی نداشته است.واشنگتن بسیار دیرهنگام این کشوررا به رسمیت شناخت، دیرهنگام سفرایی را به کابل اعزام کرد، کمک های بسیار کمی در دوران جنگ سرد به انواع دولت ها از پادشاهی تا … به این کشور داشت. بعد از اشغال افغانستان از سوی شوروی اهمیت ان برای امریکا از نظر استراتژی رئالیستی جنگ سرد و ضربه به شوروی اهمیت پیدا کرد. بعد از اینکه شوروی فروپاشید افغانستان از چشم امریکا افتاد و یک دهه افغانستان را رها کرد. زمانی اهمیت پیدا کرد که مساله القاعده و حمله به برج‌های دوقول در 11 سپتامبر پیش آمد و باقی تحولات که می دانیم.

وی افزود: به لحاظ تاریخی واضح است که افغانستان از نگاه امریکا اهمیت ندارد. الان برای آمریکا حوزه پاسیفیک اهمیت بیشتری دارد. پس از 11 سپتامبر امریکا ، افغانستان را در قالب سیاست ازمون و خطا بررسی کرد با این هدف که این کشور ارزش سرمایه گذاری دارد یا خیر؟ و خیلی زود به این نتیجه رسیدند که این جنگ فرسایشی بی پایان را باید تمام کنند با وجود نقدهای جدی به خروج نظامیان اما بایدن مصمم شد که آن را عملی کند.او به این نقدها توجه نداشت  که چه مقدار هزینه های هنگفت و گزاف تا خون هایی که بی دست آورد ریخته شد. چرا حکومتی را از دست گروهی گرفتیم و نهایتا باز به خودش تحویل دادیم ؟ پیام آمریکا این بود که آنها اولویت های مهمتراز افغانستان را دنبال می‌کنند.اسفتن والت در مقاله ای به نکته خوبی اشاره کرده؛او می گوید امریکا خودش را بازنده نمی بیند! چون اولویت های مهمتری دارد . اگر انجا می ماند در باتلاق فرو میرفت، این خروج کمک می کند که هزینه ها و مهارت خود را در با دشمن اصلی یعنی چین اختصاص دهد. با این که در حوزه اسیا پاسفیک بتواند نقش افرینی برجسته تری داشته باشد.

وی در پایان گفت: آمریکا این منطقه را به این شکل تعریف می کند؛ متحدان ما کشورهایی مثل هند، اینجا منافعی دارند که باید خودشان هزینه ان را بپردازند. نگاه ناسیونالیستی که دردوره ترامپ شروع شد،همچنان در آمریکا قوی است، شعار اول امریکا یعنی امریکا اول باید به خودش بپردازد و بعد به متحدان! مدیران امریکایی در مجلات معتبر فارن پالسی و نشنال اینترست می گویند امریکا کار درستی کرد که از افغانستان خارج شده است!  مقالاتی که من به آنها اشاره کردم به معنی تایید انها نیست، به شخصه معتقدم که امریکا دچار شکست جدی شد. در همین 20 سال به خصوص در مقابله با ایران، روسیه و چین، امریکا خود را از یک منجلاب عمیق نجات داد تا به اهداف بزرگتر برسد. این خروج غیرمسولانه، ضمن اینکه بتواند فرصت هایی برای ایران، چین و روسیه ایجاد کند در عین حال خالی از تهدید نیست.

مشروح گفتگو را در لینک زیر بخوانید:

تکرار سیاه‌چاله‌ دهه‌هفتاد؛ایران باید تهدید را به‌ فرصت تبدیل کند

310311



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.