نرم افزار دولت را می خورد
“نرم افزار دنیا را می خورد” در واقع، احتیاط حکم میکند که دولتهایی که مدتهاست تأسیس شدهاند، به دلایل سبک و زودگذر تغییر نکنند. و بر این اساس، تمام تجربه نشان داده است که بشر بیشتر تمایل دارد که رنج بکشد، در حالی که بدی ها قابل رنج هستند، تا اینکه با از بین بردن
“نرم افزار دنیا را می خورد”
در واقع، احتیاط حکم میکند که دولتهایی که مدتهاست تأسیس شدهاند، به دلایل سبک و زودگذر تغییر نکنند. و بر این اساس، تمام تجربه نشان داده است که بشر بیشتر تمایل دارد که رنج بکشد، در حالی که بدی ها قابل رنج هستند، تا اینکه با از بین بردن اشکالی که به آنها عادت کرده اند، خود را اصلاح کنند. اما هنگامی که یک قطار طولانی از سوء استفاده ها و غصب ها، که همواره همان هدف را دنبال می کنند، طرحی را برای کاهش آنها در استبداد مطلق نشان می دهد، این حق آنهاست، وظیفه آنهاست که چنین حکومتی را کنار بزنند، و برای آینده خود نگهبانان جدیدی فراهم کنند. امنیت.”
– توماس جفرسون، “اعلامیه استقلال”، 1776
معروفترین پیشگویی مارک آندرسن، مبنی بر اینکه «نرمافزار دنیا را میخورد» مدام پیشبینی چشمگیر خود را ثابت میکند. نرم افزار نه تنها اکثر مدل های کسب و کار را متحول می کند، بلکه بزرگترین شرکت در تاریخ بشر یعنی دولت ملت را نیز مختل می کند. در هر صنعتی که توسط نوآوری دیجیتال مختل شده است، کارایی اقتصادی که قبلا غیرممکن بود، باز شده و زندگی مصرف کنندگان را آسان تر و ارزان تر می کند. اما چه اتفاقی میافتد وقتی نوآوری دیجیتال، بنگاه مسلط مدرنیته، دولت را مختل کند؟
برای درک پیامدهای اختلال دولت-ملت، ابتدا باید هدف مدل تجاری آن را درک کنیم.
در ابتدایی ترین مفهوم، دولتهای ملت، انحصارات سرزمینی اجباری هستند که دارای قدرت تحمیل مالیات (استخراج اموال) بر مالیات دهندگان به منظور تأمین مالی حمایت از زندگی، آزادی و دارایی مالیات دهندگان هستند. این تعریف را دوباره آهسته بخوانید. با مطالعه دقیق، فوراً مشخص میشود که دولت ملی یک شرکت متضاد است: یک «خدمات حفاظتی» دارایی که با تجاوز به داراییهای «مشتریان» خود، بودجه خود را تأمین میکند.
هرکسی که اقتصاد پایه را مطالعه کرده باشد، به سرعت متوجه خواهد شد که دولتهای ملی، بهعنوان انحصار، باید برای این خدمات حفاظتی بیش از حد هزینه کنند و کیفیت خدمات آنها باید کمتر از حد مطلوب باشد. به عبارت دیگر، دولتهای ملی، کسبوکارهایی هستند که انگیزه دارند درآمدهای مالیاتی خود را افزایش دهند و در عین حال کیفیت خدمات حفاظتی خود را کاهش دهند. جای تعجب نیست که تقریباً همه مالیات دهندگان در سراسر جهان از دولت خود ناراضی هستند!
اگر نرخ های مالیات دولت-ملت قابل مذاکره بود، و اگر شهروندان این گزینه را داشتند که از هم جدا شوند و دولت های جدید را خود سازماندهی کنند، آنگاه مبادلات اقتصادی درگیر کاملاً داوطلبانه بود. در چنین سناریویی، دولت ملی به یک مدل سازمانی غیر اجباری تبدیل میشود و پرداخت مالیات اختیاری خواهد بود، زیرا «مشتریان» ناراضی از کیفیت خدمات ارائهشده میتوانند جدا شده و ایالت خود را راهاندازی کنند. همانطور که لودویگ فون میزس در مورد این دو شرط اساسی برای دولت گرایی غیر اجباری نوشت:
«…هر گاه ساکنان یک قلمرو خاص، خواه یک روستا، یک منطقه کامل، یا مجموعه ای از نواحی مجاور، با یک همهپرسی آزادانه اعلام کنند که دیگر نمیخواهند متحد باقی بمانند. کشوری که در آن زمان به آن تعلق دارند، باید به خواسته های آنها احترام گذاشته شود و به آنها عمل شود. این تنها راه عملی و مؤثر برای جلوگیری از انقلاب ها و جنگ های بین المللی است.»
جدایی مسالمت آمیز چیزی نیست که معمولاً از نظر تاریخی توسط دولت ها ارائه می شود. به عنوان مثال، در طول سالهای منتهی به جنگ استقلال آمریکا در جنوب (که معمولاً در ایالات متحده “جنگ داخلی” نامیده میشود)، جنوب بارها تلاش کرد تا به طور مسالمتآمیز جدا شود، اما اتحادیه اجازه نداد و فشار سیاسی تا زمانی که جنگ در میان ملت جوان تقسیم شده آغاز شد. اگر شرایط میزس عمیقاً در نظر گرفته شود و به نتیجه نهایی برسد، حق جدایی مسالمتآمیز به طور مؤثر ایالت را به یک «باشگاه داوطلبانه» یا سازمان عضویت تبدیل میکند، جایی که مالیاتها اساساً چیزی جز «عوارض باشگاه» نیستند که داوطلبانه پرداخت میشوند یا خیر. همه در مورد جدایی.
بنابراین، همه اینها چه ربطی به پتانسیل مخرب عصر دیجیتال دارد؟ خوب، همانطور که آندرسن به طرز درخشانی پیش بینی کرد:نرم افزار داره دنیا رو میخوره…”
… و این شامل ایالت می شود.
“[The State] قتل خصوصی را ممنوع می کند، اما خود قتل را در مقیاسی عظیم سازماندهی می کند. دزدی خصوصی را مجازات میکند، اما خودش دست ناجوانمردانه روی هر چیزی که میخواهد میگذارد، چه مال شهروندی یا بیگانه.»
– آلبرت جی ناک، «در مورد انجام کار درست»، 1928
«… ظهور اقتصاد سایبری رقابت را با شرایط جدید برای ارائه خدمات حاکمیتی به همراه خواهد داشت. تکثیر حوزه های قضایی به معنای گسترش آزمایش در راه های جدید اجرای قراردادها و در غیر این صورت تامین امنیت افراد و اموال است.
-جیمز دیل دیویدسون و لرد ویلیام ریس ماگ، “فرد مستقل”، 1997
فناوری دیجیتال قبلاً چندین صنعت را به طور اساسی متحول یا حتی به طور کامل مختل کرده است. از زمان نگارش این مقاله در اواخر سال 2021، تأثیر دیجیتالی شدن بر یکپارچگی نهادهای اجتماعی نیز به طور گسترده احساس می شود. حتی بزرگترین و مسلط ترین نهادهای مدرنیته در میان کسانی که در معرض خطر خورده شدن توسط نرم افزار قرار دارند قرار دارند: دولت ملت و (دستگاه اصلی نقض پنهان اموال آن) بانک مرکزی. اگر فناوری دیجیتال میخواهد این نهادهای یکپارچه را متحول کند، باید راههایی برای جدایی مسالمتآمیز شهروندان و سازماندهی داوطلبانه در ساختارهای جدید حکمرانی فراهم کند.
در سال 1849، گوستاو دو مولیناری – اقتصاددان برجسته فرانسوی و معلم ویلفردو پارتو – یک برداشت سیستماتیک و سخت از ساختار سنتی حکومت تحت دولتگرایی نوشت. مولیناری با دقت نظری زیاد و روشن بینی ظاهری استدلال کرد که چنین است همیشه به نفع مصرف کنندگان است که همه مبادله اقتصادی کاملاً آزاد و داوطلبانه باقی می ماند، حتی در صنعت در انحصار همه دولت ها – امنیت و خشونت. مولیناری با دقتی شگفت انگیز عواقب انحصار امنیت و خشونت را پیش بینی کرد:
اگر برعکس، مصرفکننده آزاد نباشد که امنیت را هر کجا که میخواهد بخرد، بیدرنگ میبینید که یک حرفه بزرگ به خودسری و مدیریت بد باز میشود. عدالت کند و پرهزینه می شود، پلیس آزاردهنده می شود، آزادی فردی دیگر رعایت نمی شود، قیمت امنیت به طور ناروا افزایش می یابد و به طور ناعادلانه ای بر اساس قدرت و نفوذ این یا آن طبقه از مصرف کنندگان تقسیم می شود.
-گوستاو دو مولیناری (ترجمه جی. هیوستون مک کالوخ)، «تولید امنیت»، 1849
در عصر دیجیتال، از طریق ظهور فناوریهای مخابراتی همتا به همتا و اخیراً، پول خصوصی همتا به همتا در بیتکوین، امروزه مردم به طور بنیادی برای زندگی مستقل از دولت توانمند شدهاند.
امروزه، اگر یک دولت ملی مالیات ها را به شدت افزایش دهد، یک شهروند می تواند سرمایه خود را به بیت کوین منتقل کند و با کنار گذاشتن تابعیت خود و دور زدن هرگونه «مالیات خروج» بالقوه «جدا شود». با برنامه های پیام رسانی رمزگذاری شده، دولت های ملی دیگر نمی توانند ارتباطات خصوصی را توقیف یا سانسور کنند. این خود سازماندهی گروه های بزرگ را بسیار آسان تر، انعطاف پذیرتر و در برابر اجبار مقاوم می کند. در ترکیب، این گزینهها برای خروج و سازماندهی خود، ماهیت روابط بین شهروندان و دولتهای ملی را به چیزی که بیشتر شبیه «باشگاههای داوطلبانه» بهجای مزارع مالیاتی است، تغییر میدهد.
فناوری دیجیتال شرایط میزسی را برای مدلهای مؤثر و غیر اجباری سازمان انسانی در ساختارهای جدید حکمرانی ممکن میسازد. از آنجایی که اجبار نمی تواند به طور موثر بر تعاملات دیجیتال تأثیر بگذارد، افرادی که با اجبار فزاینده توسط دولت های ملی ورشکسته مواجه می شوند، به طور فزاینده ای برای جابجایی ایده ها و سرمایه خود به ریل های دیجیتال متکی خواهند شد.
در این «آبهای بینالمللی» عصر دیجیتال، افرادی که بیش از حد مالیات میگیرند یا بهطور دیگری اجبار میشوند، از غارتگری دولت-ملت پناه خواهند برد. و از آنجایی که اکثر دولتهای ملی امروز پس از دههها مصادره سرمایه و تخصیص نادرست، کاملاً ورشکسته هستند، تلاشهای آتی آنها برای افزایش درآمدهای مالیاتی، شهروندان را وادار میکند تا سرمایههای خود را به هر وسیلهای که لازم است پناه دهند. بیتکوین بهعنوان «بانک فراساحلی نهایی»، ابزار انتخابی آشکار در مواجهه با تهاجمات رو به رشد سیاستهای پولی و مالی است.
چنین «دریای آزاد دیجیتالی» دگرگونی ناگهانی واقعیتهای تکنولوژیکی جهان است و نشاندهنده یک رویداد اختلال شدید برای مدل تجاری دولتگرایی است که منحصراً از طریق اجبار، اجبار و خشونت درآمد ایجاد میکند. زمانی که سرمایهاش خارج از شبکههای پولی تحت کنترل بانک مرکزی نگهداری میشود، اجبار یک فرد بسیار دشوار است. زمانی که افراد بتوانند هویت فیزیکی خود را از هویت دیجیتال و سرمایه خود بشکنند، اجبار تقریباً غیرممکن می شود. در نهایت، نسبت ریسک به پاداش خشونت به میزان قابل توجهی افزایش مییابد زمانی که اسلحهها را بتوان چاپ سهبعدی کرد و پول را میتوان در طرحهای نگهبانی ضد سرقت نگه داشت (مانند ترتیبات چند علامت بیت کوین که از نظر جغرافیایی توزیع شده است).
نتیجه احتمالاً جریانی از استعداد، تجربه و سرمایه به حوزههایی خواهد بود که در آن مردم بالاترین کیفیت خدمات امنیتی را با منصفانهترین قیمت دریافت میکنند. از بسیاری جهات، ما میتوانیم دیجیتالیسازی مداوم روابط انسانی را بهعنوان اختلال در اجبار بدانیم.
بهعنوان انجمنهای جایگزین برای کنش انسانی، کانالهای مقاوم در برابر اجبار که مشخصهی عصر دیجیتال نوپا هستند، بهطور فزایندهای توسط افراد ترجیح داده میشوند، نه زندگی تحت کنترل دولت. با قدرت دادن به انتخاب فردی، اجبار به یک استراتژی تجاری کم سود تبدیل می شود. به این دلایل، نرم افزار دنیا را می خورد و این شامل دولت نیز می شود.
این یک پست مهمان توسط رابرت بریدلاو است. نظرات بیان شده کاملاً متعلق به خود آنها است و لزوماً نظرات BTC Inc یا را منعکس نمی کند مجله بیت کوین.
.
لینک منبع : هوشمند نیوز
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :آزادی ، مارتی ، مارک آندرسن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰