فیبر معمولا در گروه مواد مغذی محبوب قرار نمیگیرد، اما یکی از بهترین مواد مغذی برای ارتقای سلامت بدن انسانها محسوب میشود. فیبر غذایی نوعی کربوهیدرات است که در بدن انسانها نسبت به هضم و جذب مقاومت میکند و در انواع میوهها، سبزیجات، غلات سبوسدار، لوبیا، انواع حبوبات، مغزها و دانهها یافت میشود.
وجود مقادیر زیاد فیبر در رژیم غذایی، خطر ابتلا به بیماریهای قلبیـعروقی، سرطانها، دیابت نوع ۲ و چاقی را کاهش میدهد. اما اگر بهطور منظم و به اندازه کافی فیبر دیافت نکنیم، چه اتفاقی برای بدن میافتد؟
۱. خطر ابتلا به بیماریهای قلبیـ- عروقی بیشتر میشود
بیماریهای قلبیـعروقی بهعنوان علت اصلی مرگومیر بزرگسالان در بعضی از کشورهای جهان شناخته میشود. با اینحال، دانشمندان موفق شدهاند گروهی از عوامل تغذیهای و عوامل مربوط به سبک زندگی را شناسایی کنند که از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری میکنند. جالبتر این است که رژیم غذایی سرشار از فیبر در صدر این فهرست مهم قرار میگیرد. اما کسانی که فیبرهای غذایی را جدی نمیگیرند و مقادیر مطلوبی از فیبر را به رژیم غذایی اضافه نمیکنند، بهوضوح خطر ابتلا به بیماریهای قلبیـعروقی را هم بیشتر میکنند.
۲. شاید عمر طولانی نداشته باشید
یکی دیگر از مزیتهای بزرگ افزایش فیبر در رژیم غذایی، این است که میتواند طول عمر شما را بیشتر کند، حتی در میان کسانی که به بیماریهای قلبیـعروقی مبتلا نیستند. براساس تحقیقات علمی وسیع، افرادی که بیشتر فیبر دریافت میکنند (در مقایسه با افرادی که فیبر کافی مصرف نمیکنند)، خطر مرگومیر بر اثر عوامل مختلف را کاهش میدهند. نکته جالبتر این است که افزودن ۱۰ گرم فیبر غذایی به برنامه غذایی روزانه میتواند خطر مرگهای زودهنگام را تا ۱۰ درصد کاهش دهد.
۳. التهاب در بدن را افزایش میدهید
التهاب مزمن یکی از عوامل خطر اصلی برای چندین مورد از بیماریهای مختلف است، مانند بیماریهای قلبیـعروقی، دیابت نوع ۲ و سرطانها. رژیم غذایی و عوامل سبک زندگی مانند استرس، سیگار کشیدن و عدم دریافت فیبر کافی میتوانند التهاب را افزایش دهند و احتمال ابتلا به بیماریهای التهابی را هم بیشتر کنند. محققان هنوز درحال تحقیقات بیشتر برای درک فواید فیبر هستند، اما تا به امروز هم میدانیم که مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر مانند غلات سبوسدار با کاهش نشانگرهای التهاب مرتبط است.
۴. سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود
مطالعات نشان دادهاند که فیبر غذایی میتواند با التهابات داخلی بدن مبارزه کند و این کار را از طریق سوخترسانی به باکتریهای مفید روده و تقویت سیستم ایمنی مرتبط با دستگاه گوارش انجام میدهد. تقویت سیستم ایمنی مرتبط با رودهها برای تقویت سیستم ایمنی کلی بدن و همچنین مبارزه با عفونتها ضروری است. به همین دلیل هم اگر مصرف خوراکیهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست پروبیوتیک یا کفیر را با مصرف خوراکیهای سرشار از فیبر مانند گندم، گردو، موز، حبوبات و… همراه کنید، باکتریهای مفید روده بهتر تغذیه میشوند و سلامت شما هم در وضعیت بهتری حفظ خواهد شد.
۵. کاهش وزن برای شما سختتر خواهد شد
کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن بهطور کلی کار سختی است، اما عدم دریافت فیبر کافی مستقیما این کار را سختتر از قبل خواهد کرد. دلیلش هم این است که فیبرهای غذایی به شکلگیری احساس سیری و رضایتمندی پس از غذا خوردن کمک میکنند. علاوه بر این، فیبرهای غذایی مستقیما سرعت هضم و جذب مواد غذایی را کاهش میدهند و درنتیجه احساس سیری طولانیتر بهوجود میآورند. مزیت دیگر فیبرها به متعادلسازی قند خون و پاسخ انسولین برمیگردد که درنهایت اشتها را تثبیت میسازد و میزان چربیسوزی را نسبت به ذخیرهسازی چربی افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید:
تفاوت اصلی آلرژی بهاری با کرونا چیست؟
۳۵۲۳۶
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰