به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ در شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با اشاره به سفر اخیر خود به عراق و بررسی طرح نوین اعزام زائران به عتبات عالیات، آسیبشناسی این طرح و رفع هرچه سریعتر اشکالات و تقویت نقاط قوت آن را ضروری دانست و با بیان اینکه زائران ایرانی از عملکرد شرکتهای زیارتی گله دارند، افزود: برخی شرکتها مسؤولیتی را که به عهده داشتند، خوب انجام ندادهاند، بنابراین باید عملکردها ارزیابی شود و در صورت لزوم مجوز برخی شرکتها که موجب نارضایتی زائران شدهاند، لغو شود و از شرکتهایی که توانمندی خود را نشان دادهاند بیشتر استفاده شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، تشکیل کارگروههای بهداشت و بیمه، پرواز و حمل و نقل، تغذیه و تدارکات، مسکن، امنیت و آزادبرها برای بازمهندسی فرآیند اعزام به عتبات را خواستار شد و گفت: نتیجه طرحهایی که اجرا میشود باید به بهبود خدماترسانی به زائر و حفظ منافع و حقوق مشتاقان زیارت امام حسین (ع) منجر شود و پذیرفته نیست که عدهای بخواهند از این فرصت سوءاستفاده کنند و دنبال منفعتطلبی باشند.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین صحبتالله رحمانی ـ معاون عتبات سازمان حج و زیارت ـ گفت: از ۲۳ آبانماه گذشته تاکنون نزدیک به ۵۶ هزار نفر به صورت هوایی به عراق اعزام شدهاند.
اکبر رضایی ـ معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در شورای بعثه و حج ـ درباره آخرین اخبار حج تمتع و اظهارات مسؤولان حج عربستان، گفت: در صدر حاکمیت و وزارت حج کشور میزبان (عربستان) تصمیم بر برگزاری حج است.
وی با بیان اینکه برخی مجموعههای خدماتی درعربستان در حال دریافت مجوز برای فعالیت در حج هستند، آمادگی سازمان حج و زیارت ایران را برای عملیاتی کردن اعزام زائران به سرزمین وحی یادآور شد و گفت: ما در انتظار دعوت کشور میزبان برای مذاکره درباره حج آینده هستیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز خواستار پیگیری موضوع از طرق مختلف از جمله ارسال نامه به مسؤولان حج عربستان شد تا با خروج از وضعیت بلاتکلیفی، شرایط حج آینده مشخص شود.
سیدصادق حسینی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ نیز در دیدار نوروزی با مدیران و کارکنان سازمان حج و زیارت، با اشاره به دعوت عربستان سعودی از برخی کشورهای اسلامی در هفتههای اخیر برای مذاکرات حج تمتع، گفت: در هفتههای گذشته تعدادی از وزرای حج و زیارت کشورهای اسلامی برای گفتوگو درباره حج تمتع به عربستان دعوت شدند و گفتوگوها درخصوص چگونگی تسهیل حضور زائران بوده است، اما درباره سهمیه حضور زائران صحبتی نشده است، اما در مجموع شواهد و قرائن نشان دهنده برگزاری حج تمتع ۱۴۰۱ خواهد بود.
وی افزود: ظاهراَ درصد تخصیص سهمیه کشورها براساس شیوع کرونا در کشورهای اسلامی است، یعنی مبنا میزان مبتلایان براساس آمار اعلامی از سازمان بهداشت جهانی خواهد بود.
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به اقدامات و برنامههای انجامشده گفت: کمیسیونها و کمیتههایی که باید درباره حج تمتع تشکیل میشد، انجام گرفته و احکام لازم صادر شده است که نشاندهنده برنامهریزی کامل در این حوزه است.
رییس سازمان حج و زیارت درباره عمره نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود شش میلیون نفر از هموطنان در نوبت اعزام عمره هستند و این سفر زیارتی نیز از سال ۹۴ تعطیل شده است، پیگیریهای لازم از سوی سازمان و بعثه مقام معظم رهبری انجام میشود تا انشاءالله گشایشی صورت گیرد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰