مصطفی نباتینژاد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت اجلاس مجمع شهرهای تاریخی جهان، اظهار کرد: در عرصه دیپلماسی، هر نهاد و ارگانی باید ذینفعان خود را شناسایی و جایگاه خود را در میان آنها تقویت کند. در عرصه شهرداریها، دیپلماسی شهری دو ابزار اصلی شامل پیمانهای خواهرخواندگی و عضویت فعال در سازمانهای بینالمللی شهری در اختیار دارد.
وی افزود: سازمانهای بینالمللی غیردولتی فضای رسمی با پایداری بالا ایجاد میکنند که امکان مشارکت بخش خصوصی و مردم را فراهم میآورد. این سازمانها تلاش میکنند کنفرانسها و فستیوالهای خود را به گونهای برنامهریزی کنند که کمترین هزینه را برای شهر میزبان داشته باشد و شرکتکنندگان در ازای یادگیری و کسب تجربیات، حق ورودی پرداخت کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شهرداری اصفهان از ۱۰ سال پیش به عضویت اتحادیه شهرهای تاریخی جهان درآمده است، تصریح کرد: اصفهان در ۱۲ اجلاس از ۱۹ اجلاس این اتحادیه شرکت کرده و در این سالها علاوه بر یادگیری، تجربیات خود را نیز به اشتراک گذاشته است.
نباتینژاد خاطرنشان کرد: در عرصه دیپلماسی، یکی از مهمترین و موثرترین کنشها، دریافت میزبانی رویدادهای بینالمللی است. امروزه شهرهای مطرح دنیا به واسطه میزبانی رویدادهای معتبر و بزرگ یا استقرار نهادهای بینالمللی شناخته میشوند.
وی با اشاره به محدودیتهای کشور در میزبانی برخی رویدادهای بینالمللی گفت: به دلیل تحریمها، ملاحظات داخلی و تفاوت استانداردها، از بسیاری از این فرصتها محروم هستیم، اما باید تمام تلاش خود را برای کسب میزبانی رویدادهایی که با مزیتهای ما همخوانی دارد، به کار گیریم.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص اقدامات لازم برای آمادهسازی شهر در سه سال آینده تاکید کرد: باید به سرعت ساختار دبیرخانه میزبانی و برگزاری این مجموعه تعریف و ابلاغیه توسط شهردار بهعنوان میزبان اصلی صادر شود. با توجه به احتمال تغییر مدیریت شهری، باید ریل ساختاری موضوع برای مدیریت بعدی تعریف شود.
وی افزود: پروژههای کوتاهمدت و میانمدت مرتبط با بافت تاریخی که میتواند به بهانه این میزبانی پیشران تحقق اهداف باشد، باید اجرایی شود. تکمیل پیادهراه تاریخی، بهرهبرداری از ساختمانهای تاریخی مهم مانند تالار تیموری، بانک ملی و موزه ریسباف، تکمیل خط ۲ مترو و توسعه فرودگاه از جمله این پروژههاست.
نباتینژاد با بیان اینکه این رویداد حیثیت ملی دارد، تصریح کرد: اصفهان بهعنوان اولین شهر ایرانی میزبان این اجلاس خواهد بود و موفقیت در این میزبانی میتواند راه را برای میزبانی سایر شهرهای ایران در رویدادهای بعدی هموار کند، بنابراین علاوه بر مدیریت شهری، باید از ظرفیت مدیریت استانی و ملی نیز برای پیشبرد پروژهها استفاده شود.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان در پایان تاکید کرد: این اجلاس که ماهیت علمی دارد، فرصتی برای انتقال تجربیات جهانی به شهر اصفهان و بهرهمندی بیواسطه جوانان، دانشمندان و متخصصان اصفهانی از این تجارب، همچنین قرار گرفتن در کانون توجه شهرهای مهم جهان و انتقال اتفاقات مثبت این شهر به جهانیان است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰