فرهاد دوایی در گفتوگو با ایسنا در خصوص اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر اینکه پرواز یک کالای لوکس است، اظهار کرد: اگر هواپیما را در موزه میگذاشتیم و آن را صرفا تماشا میکردیم، میتوانستیم بگوییم لوکس است، اما هواپیما مانند اتوبوس و قطار خدمترسانی عمومی میکند؛ البته هواپیمای موزهای داریم که مردم آن را تماشا میکنند، اما هواپیماهایی که خدمترسانی میکنند به هیچ عنوان لوکس تلقی نمیشوند.
وی ادامه داد: هواپیما در هیچ کجای دنیا لوکس نیست. هواپیما تنوع دارد و میتوان از نرخهای متفاوت آن استفاده کرد. اگر کسی توانایی مالی داشته باشد با هواپیما مسافرت میکند، اگر هم کسی توانایی استفاده از آن را نداشته باشد با قطار و اتوبوس سفر میکند.
دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی ادامه داد: البته قیمت اتوبوس نیز در مسیرهای طولانی از قیمتهای هواپیما کم نمیآورد، در واقع تمام وسایل حملونقل عمومی همینگونه شدهاند و با این حساب باید آنها را نیز لوکس تلقی کنند!
دوایی تصریح کرد: هواپیما به دلیل اینکه تجهیزات پیشرفتهای در آن به کار رفته و چون قیمت بالایی دارد شاید به آن لوکس بگویند، اما وقتی در چرخه خدمات عمومی قرار میگیرد دیگر کالای لوکس محسوب نمیشود.
وی گفت: اگر هواپیما فقط یک یا چند نفر خاص را جابجا میکرد، لوکس محسوب میشد، اما در هر پرواز ظرفیت بالایی از مسافران جابجا میشوند که به سیستم حملونقل عمومی کشور کمک میکند. در قانون اساسی و آییننامهها نیز چنین چیزی نیامده و از هواپیما در هیچکجا به عنوان کالای لوکس یاد نشده است.
دوایی بیان کرد: شاید تلقی مسئولان این بوده که چون قیمت خود هواپیما بالا است، لوکس محسوب میشود. وقتی روزانه برای هواپیما برنامه تعیین میشود و مردم را از شهرهای مختلف در مسیرهای طولانی با سرعت بالا جابجا میکند دیگر نمیتوان آن را کالایی لوکس نامید.
وی افزود: در حال حاضر در دورهای دیجیتال زندگی میکنیم که نمیتوانیم از هواپیما استفاده نکنیم. اگر وسیلهای بیاورند که سرعتش مافوق صوت باشد، شاید آن را بتوان کالایی لوکس نامید، اما هواپیما مانند اتوبوس است که به مسافران و عموم جامعه سرویس میدهد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰