مکمل غذایی ساقهی درخت دارچین، یک مکمل همه فن حریف، مخصوصاً برای پایین آوردن قندِ خون!
حسام حاجی عباسی مدیر عامل شرکت غذایی و دارویی نواندیش، ایده پرداز و محقق گیاهانِ دارویی: در ابتدا توضیح بدم که دارچین چیست. دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها میریزند. از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب میشود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین میروید، جزو رده دولپهایهای جداگلبرگ میباشد
حسام حاجی عباسی مدیر عامل شرکت غذایی و دارویی نواندیش، ایده پرداز و محقق گیاهانِ دارویی: در ابتدا توضیح بدم که دارچین چیست.
دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها میریزند. از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب میشود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین میروید، جزو رده دولپهایهای جداگلبرگ میباشد و همیشهسبز است. بومی سریلانکا است و بهترین آن دارچین سیلانی است. گلهای منظم و سفید مایل به زرد دارد، پوست آن را هم که قهوهایرنگ است دارچین میگویند. درختچه دارچین درختی است کوچک، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود. گلهای این ادویه در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به عنوان ادویه به کار میرود.
در قرون وسطی از دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده میشد. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تأکید دارند.
از خواص دارچین میتوان به:
- منبع غنی از آنتی اکسیدان
دارچین با انواع آنتی اکسیدانهای محافظ که سبب کاهش آسیب رادیکالهای آزاد و کاهش روند پیری در بدن میشوند، غنی شده است. در واقع، محققان ۴۱ ترکیب مختلف محافظ کننده از خواص دارچین را تا به امروز شناسایی کرده اند!
ORAC دارچین، که برای اندازه گیری غلظت آنتی اکسیدانها در غذاهای مختلف استفاده میشود، ۷ است و در مطالعهای که فعالیت آنتی اکسیدانی ۲۶ عصاره را مقایسه کرد، دارچین توانست رتبه اول را به دست آورد و آنتی اکسیدانهایش از سایر گیاهان و ادویههای قوی، از جمله سیر، آویشن، رزماری و فیبر بیشتر بود.
خواص دارچین به آنتی اکسیدانهایی به نام پلی فنول ها، اسید فنولیک و فلاونوئیدها در آن مربوط میشود. این ترکیبات برای مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن مفید میباشند.
آنتی اکسیدانهای مختلف موجود در دارچین به کاهش تعداد زیادی از علائم و بیماریها کمک میکنند، زیرا آنها رادیکالهای آزاد را مهار میکنند. خواص دارچین دارای توانایی در کاهش بسیاری از انواع استرس اکسیداتیو، از جمله توانایی محدود کردن اکسید نیتریک در تولید پراکسیداسیون خون و چربی (چربی) است که هر دو میتوانند به جلوگیری از اختلالات مغزی، سرطان، بیماریهای قلبی و سایر بیماری ها، میباشد.
- دارای خواص ضد التهابی
آنتی اکسیدانها در دارچین دارای اثرات ضد التهابی هستند که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، کاهش عملکرد مغز و … کمک کنند. محققان بیش از هفت نوع ترکیبات فلاونوئید را تنها در دارچین شناسایی کرده اند که در مبارزه با افزایش خطرناک التهاب در سراسر بدن بسیار موثر هستند.
از آنجایی که دارچین باعث کاهش تورم و التهاب میشود، میتواند در کنترل درد مفید باشد. زیرا مطالعات نشان میدهند که دارچین به کاهش درد عضلانی، درد PMS، شدت واکنشهای آلرژیک و سایر علائم مرتبط با درد نیز کمک میکند.
مطالعات نشان داده اند که یکی دیگر از مزایای استفاده از دارچین این است که این ادویه تعدادی از رایجترین عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد:
- کلسترول بالا
- تری گلیسیرید بالا
- فشار خون بالا
ترکیبات خاص دارچین میتوانند به کاهش کلسترول تام، LDL کلسترول بد و تری گلیسیرید کمک کنند، در حالی که HDL را بالا میبرند. دارچین همچنین فشار خون بالا را که یکی دیگر از عوامل خطر برای ایجاد بیماری قلبی یا سکته مغزی است را کاهش میدهد.
تحقیقات نشان داده اند که دارچین برای انعقاد خون نیز مفید است و از طریق کمک به بدن برای ایجاد لخته خون، از خونریزی جلوگیری میکند. دارچین همچنین گردش خون را افزایش میدهد و توانایی بهبود دهنده بافتهای بدن را دارد. این بافتهای شامل بافت قلب نیز میباشند که نیاز به بازسازی دارد تا به مبارزه با حملات قلبی، بیماری قلبی و سکته مغزی کمک کند.
- کمک به مبارزه با دیابت
دارچین دارای اثر ضد دیابتی است. این ویژگی باعث کاهش سطح قند خون میشود و میتواند حساسیت به انسولین هورمون را افزایش دهد. انسولین هورمون حیاتی ضروری برای حفظ سطح قند خون است. همین مشکل مقاومت به انسولین با سایر بیماریها مانند سندرم متابولیک و افزایش وزن همراه است.
دارچین نقش مهمی در جلوگیری از آنزیمهای خاصی به نام آلانینها دارد که اجازه میدهند تا گلوکز (قند) به خون منتقل شود. بنابراین، کاهش مقدار گلوکزی که پس از خوردن غذاهای حاوی قند زیاد به خون وارد میشود، برای افراد دیابتی بسیار مهم است.
به همین دلیل، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ میتوانند با افزودن عصاره دارچین به غذاهای خود اثرات قابل توجهی بر شاخصهای قند خون داشته باشند.
- محافظت از بدن در برابر کاهش شناختی و عملکرد مغز
تحقیقات همچنین نشان داده اند که یکی دیگر از مزایای آنتی اکسیدانی محافظ کننده دارچین این است که این ماده میتواند به دفاع از مغز در برابر بیماریهای عصبی مانند بیماریهای پارکینسون و آلزایمر کمک کنند.
خواص دارچین با فعال کردن پروتئینهای محافظتی عصبی که از سلولهای مغز در برابر جهش و نابودی محافظت میکند، از عملکرد شناختی و سلامت مغز حمایت میکند. این موضوع باعث کاهش اثرات منفی استرس اکسیداتیو میشود. از آنجایی که دارچین حاوی بسیاری از آنتی اکسیدانها و ترکیبات ضد التهابی است، اثرات پیری بر روی بدن و مغز را کاهش میدهد.
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
با توجه به توانایی آنتی اکسیدانی، دارچین میتواند در برابر آسیب DNA، جهش سلولی و رشد تومور سرطانی از بدن محافظت کند. مطالعات نشان داده اند که این خاصیت دارچین از یک ترکیب به نام سینامالدئید به دست میآید. این ماده توانایی مهار رشد تومور سرطانی و محافظت از DNA در برابر آسیب را دارد و سلولهای سرطانی را به خود ویرانی (آپوپتوز سلول) تشویق میکند.
این ویژگی به ویژه در مورد روده بزرگ درست است. مطالعات نشان میدهند که دارچین میتواند سلامت روده را بهبود بخشد، بنابراین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف دارچین کاهش پیدا میکند. دارچین در حال حاضر به عنوان یک عامل ضد سرطانی طبیعی شناخته میشود.
- مبارزه با عفونتها و ویروسها
وقتی که نوبت به دفاع از بدن در برابر بیماریها میرسد، مزایای زیادی در دارچین وجود دارد. دارچین یک ماده ضد میکروبی، آنتی بیوتیک، ضد قارچی و ضد ویروسی است. تواناییهای تقویت کننده سیستم ایمنی دارچین در روغن دارچین موجود است.
دارچین در بسیاری از فرهنگها به طور طبیعی برای مبارزه با عفونتهای مضر و ویروسی استفاده میشود. روغن دارچین همچنین دارای تواناییهای محافظتی در برابر باکتریهای مختلف است و میتواند نشانههای منفی در دستگاه گوارش و روی سطح پوست را درمان کند.
- محافظت از سلامت دهان و دندان
در مطالعات انجام شده، عصارههایی که در آنها دارچین یافت میشود، از باکتریهایی که در میکرو فلور دهان زندگی میکنند محافظت میکنند. عدم تعادل در این باکتریها میتواند باعث به وجود آمدن بوی بد دهان و پوسیدگی دندان شود. روغن اسانس دارچین قویتر از سایر عصارههای گیاهی آزمایش شده است و میتواند مانند دهانشویه ضد باکتری طبیعی عمل کند.
- کمک به جلوگیری یا درمان کاندیدا
مطالعات به عمل آمده نشان میدهد که خواص ضد قارچ قدرتمند دارچین ممکن است در جلوگیری یا درمان کاندیدا در دستگاه گوارش موثر باشد. دارچین ثابت کرده است که میزان کاندیدا آلبیکنس که سبب رشد بیش از حد کاندیدا میشود و میتواند علایم متعدد گوارشی و خودایمنی ایجاد کند را کاهش دهد. علاوه بر این، یکی دیگر از خواص دارچین این است که کمک میکند تا قند خون که عاملی برای افزایش خطر ابتلا به کاندیدا است کنترل شود.
به گفته محققان، هنگامی که به بیماران عصاره دارچین یا اسانس دارچین داده میشود، آنها بهبودی در میزان مخمر کاندیدا و کاهش علائم را نشان میدهند. دارچین به طور طبیعی موجب تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با التهاب، واکنشهای ایمنی بدن و مخمر در داخل روده میشود.
- بهبود سلامت پوست
دارچین دارای اثرات آنتی بیوتیکی و ضد میکروبی است که از پوست در برابر التهاب، بثورات، واکنشهای آلرژیک و عفونت محافظت میکند. استفاده از اسانس دارچین به طور مستقیم روی پوست میتواند در کاهش التهاب، تورم، درد و قرمزی مفید باشد. دارچین و عسل، که یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده ضد میکروبی است، اغلب با هم به منظور افزایش سلامت پوست به استفاده میشود و برای درمان آکنه، روزاسه و علائم آلرژی پوست مفید است.
- کمک به مبارزه با آلرژی
مطالعات به این نتیجه رسیده اند که افرادی که دارای آلرژی هستند میتوانند از خواص ترکیبات موجود در دارچین بهره ببرند. تحقیقات نشان داده اند که دارچین در مبارزه با نشانههای حساسیت و آلرژی مفید است. زیرا باعث کاهش التهاب و واکنشهای هیستامین در بدن حیوانات میشود، گرچه هنوز آزمایشات انسانی در این زمینه صورت نگرفته است. به همین دلیل، بسیاری از متخصصان معتقدند که این ماده میتواند به کاهش علائم حملات آسم کمک کند.
در فرم اسانس، دارچین ممکن است تواناییهای سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و برای جذب مواد مغذی در طول هضم سودمند باشد. با تاثیر این ماده بر روی روند هضم، واکنشهای خودکار ایمنی که میتوانند پس از مصرف آلرژنها ایجاد شوند کاهش مییابد.
فارماکوکینتیک
ترکیبات اصلی و دارویی:
- دارای آمیدون، موسیلاژ، تانن، اگزالات کلسیم، قند، سینامومین، رزین و اسانس است.
- جزء اصلی اسانس فرآوری شده دارچین سینامالدئید و ۱۸-۵ درصد اوژنول است.
- ارزش تجاری به میزان “سینامالدئید” آن میباشد.
این فرآوری خاص مهمترین قسمت آن میباشد که در پوست تنهی دارچین یافت میشود که به دقت استخراج شده و دارای ترکیبات مهمی میباشد شامل:کاریوفیلن، لینالول، آلفاترپینئول، کومارین، سینئول و ترپینن است.
در پژوهشهای صورت گرفته توسط گروه علمی نواندیش مشخص شده است که در افراد مبتلا به دیابت استفاده از MHCP و یا مشتقات دیگر آن عملکرد انسولین را تقویت میکند و همچنین مشخص شده است که مصرف دوزه مشخصی در مدت زمان مشخص اثر بسیار مثبتی بر روی سطح گلوکز، تری گلیسیرید و کلسترول دارد پس بر آن شدیم تا با بهره گیری از استاندارسازی گیاهان دارویی به دوزی اصولی و کاملاً علمی دست پیدا کرده و تولید مکمل غذایی را از این ادویه مفید شروع کرده تا مصرف این ادویه شگرف بتواند اثرات مثبتی بر سلامتی هموطنان عزیزمان داشته باشد.
جهت تهیه این مکمل که با قیمت بسیار مناسبی ارائه میشود، هموطنان عزیز میتوانند با شماره تلفن یا واتساپ ۰۹۱۹۹۱۰۱۳۱۰ تماس گرفته یا از طریق دنبال کردن صفحه اینستاگرام Purekadeh این مکمل غذایی را تهیه کنند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰