افتتاح طرح جامع پایانه مرزی رازی در خوی به عنوان یکی از پایانههای مرزی زمینی مهم کشور و یکی از دروازههای اصلی ورود ایران به اروپا پس از ماهها خلف وعده مسئولان قرار است اواخر مهرماه سال جاری با حضور مقامات کشوری به بهره برداری برسد.
در سالهای گذشته بهدرستی نیاز به یک پایانه بزرگ و جامع و در حد روابط ایران با ترکیه احساس شد و بر همین اساس ساخت این پایانه در دستور کار قرار گرفته و تابهحال تاریخهای مختلفی برای افتتاح آنها وعده داده شده است که هنوز محقق نشده است.
این پایانه قرار بود تا پایان سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری برسد که متأسفانه به علت شرایط بد آب هوایی و برودت هوا محقق نشد اما در حال حاضر تکمیل بخشهای باقیمانده از محوطه در دستور کار قرار گرفته است و بر اساس وعده جدید مسئولان قرار است اواخر مهرماه امسال با حضور مقامات ارشد ایران و ترکیه به بهرهبرداری میرسد.
طرح جامع ساماندهی پایانه رازی خوی از جمله طرحهای زیر بنایی و ملی در توسعه پایانههای مرزی کشور با هدف توسعه ترانزیت و صادرات کالا و تردد مسافر است که مطابق با آخرین استانداردهای جهانی در ۱۲ هکتار زمین و ۹ هزار مترمربع زیربنا در مرز ایران و ترکیه در مراحل پایانی ساخت و تجهیز قرار دارد.
طرح جامع ساماندهی پایانه رازی خوی از جمله طرحهای زیر بنایی و ملی در توسعه پایانههای مرزی کشور با هدف توسعه ترانزیت و صادرات کالا و تردد مسافر استمرز رازی به علت نزدیکترین مرز زمینی به اروپا و امن بودن مسیر آن موجب شده است هر ساله مسافرین بیشتری مرز رازی را برای تردد انتخاب کنند، مرز رازی در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با حضور وزرای خارجه دو کشور ایران و ترکیه رسمی شد و یکی از مرزهای استراتژیک کشور است که منتهی به مرز ریلی و زمینی است و با ۲۴ ساعته شدن تردد از این مرز چند برابر میشود.
اگر پایانه مرز رازی خوی بر اساس وعده جدید مسئولان به بهره برداری هم برسد باید وضعیت و مسیر دسترسی به این پایانه این مورد توجه ویژه مسئولان قرار گیرد.
متأسفانه وضعیت و شرایط سه جاده مرزی ایران با ترکیه و به طبع آن اتحادیه اروپا اصلاً قابلقبول نیست و اگر دولت در پی دستیابی به چشمانداز تجارت ۳۰ میلیارد دلاری با ترکیه است، در ابتدا باید کریدورهای مرزی و بهویژه کریدور خور-رازی که شدیداً موردعلاقه کشور ترکیه به دلیل فاصله کوتاه آن است را تکمیل کند.
ساختمان مسافری و تجاری پایانه مرز رازی خوی آماده افتتاح شده است
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی گفت: ساختمان مسافری و تجاری پایانه مرزی رازی خوی به عنوان مهمترین پایانه در مرز با ترکیه و یکی از پرترددترین مرزهای زمینی کشور، آماده بهرهبرداری است.
پیمان آرامون در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بخشهای مختلف این پایانه شامل ساختمان مسافری و تجاری به طور کامل اجرا شده و دستگاههای خدمات رسان مستقر در مرز بزودی به مکان جدید منتقل میشوند، اظهار کرد: به زودی با نصب برخی تجهیزات از جمله دوربینهای کنترلی، آئین افتتاح پایانه رازی خوی به صورت رسمی برگزار خواهد شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی با بیان اینکه برای احداث ساختمان مسافری و تجاری پایانه مرزی رازی خوی تا این مرحله ۲۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: این طرح در ۹ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا در سه طبقه در حال اجراست و در آستانه بهره برداری قرار دارد.
وی ادامه داد: این پایانه مرزی در حال ساخت، دارای طبقات شامل طبقه اول مخصوص ورود و خروج مسافران، طبقه دوم ترانزیت و طبقه سوم قسمت اداری است.
پایانه مرزی رازی یکی از بزرگترین پایانههای مرزی کشور است که انتظار میرود با تکمیل آن و محور خوی – قطور- رازی در دوران پسا کرونا، تحول زیادی در حوزه تجارت مرزی و بین المللی از طریق این مرز صورت گیردمدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی گفت: پایانه مرزی رازی یکی از بزرگترین پایانههای مرزی کشور است که انتظار میرود با تکمیل آن و محور خوی – قطور- رازی در دوران پسا کرونا، تحول زیادی در حوزه تجارت مرزی و بین المللی از طریق این مرز صورت گیرد.
آرامون گفت: مرز رازی، یکی از پرترددترین مرزهای مسافری کشور و در مرز با استان وان ترکیه قرار دارد و با احداث ساختمانهای جدید، از مجهزترین پایانههای مرزی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
آرامون با اشاره به اینکه توسعه حمل و نقل تأثیر بسزایی در توسعه زیرساختهای منطقه دارد، افزود: با اتمام پروژه طرح جامع پایانه مرزی رازی و به تبع آن اتمام پروژه تعریض و بهسازی راه دسترسی به این پایانه مرزی شاهد پیشرفت پارامترهای توسعه اقتصادی، تجاری، گردشگری و کشاورزی استان خواهیم بود.
وی، استانداردسازی راههای اصلی را از دیگر برنامههای اولویت دار راهداری استان دانست و گفت: امسال به صورت جدی با شناسایی تمام نقاط حادثه خیز در جادههای اصلی استان نسبت تأمین اعتبارات لازم برای حذف این نقاط خطر خیز اقدام میشود.
پایانه مرز رازی خوی هر چه سریعتر افتتاح شود
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی خوی با گلایه از بلاتکلیفی بهره برداری از پایانه مرز رازی خوی گفت: با وجود به پایان رسیدن پروژه پایانه فاخر مرز زمینی رازی اما به دلیل عدم فراهم شدن منابع انسانی و ایکسری مورد نیاز ترانزیتی این پروژه به بهرهبرداری نمیرسد.
با وجود به پایان رسیدن پروژه پایانه فاخر مرز زمینی رازی اما به دلیل عدم فراهم شدن منابع انسانی و ایکسری مورد نیاز ترانزیتی این پروژه به بهرهبرداری نمیرسدعادل نجف زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه این پایانه یکی از پایانههای مهم ترانزیتی کشور بوده که باید هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد، افزود: موضوع ۲۴ ساعته شدن گمرک رازی و تبدیل خوی به اداره کل مسئله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه اینکه تمامی مجوزهای مجوز اجرای رویههای گمرکی کشور در گمرک رازی اخذ شده است، اظهار کرد: این گمرک به دلیل قرار گیری در نزدیکترین مسیر ارتباطی ایران و ترکیه، نقش بسزایی در واردات و صادرات دارد.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با بهره برداری از این پایانه، تردد مسافر از این پایانه روزانه به بیش از ۳ هزار نفر افزایش مییابد و امکان ترانزیت کالا از این مبدا زمینی فراهم میشود، گفت: مرز رازی خوی سومین مرز رسمی ایران با ترکیه در آذربایجان غربی است و نقش مؤثری در رونق اقتصادی منطقه دارد.
این اظهارات در حالی است معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور اواخر مردادماه سال جاری در سفر به آذربایجان غربی در بازدید از روند اجرای پایانه مرزی خوی با بیان اینکه برای افتتاح پایانه مرزی رازی خوی تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است اعلام کرده بود، ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیز به زودی تخصیص خواهد یافت.
داریوش امانی افزود: آذربایجان غربی با توجه به تعدد کشورهای همسایه و مبادی مرزی، از استانهای مهم کشور به شمار رفته و در این بین مرز بازرگان بیشترین مبادلات جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه و اروپا را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه با اشاره به تاکید ریاست جمهوری بر گسترش تعامل و همکاری با کشورهای همسایه، افزود: توسعه پایانههای مرزی نیازمند روحیه جهادی مدیران دستگاهها بوده و باید نواقص توسعه پایانه مرزی رازی خوی سریعاً شناسایی شده و با تعامل دستگاههای متولی رفع شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور از استقرار دستگاههای متولی در ساختمان جدید پایانه مرزی رازی خوی تا ۲۰ شهریورماه سال جاری نیز خبر داده و افزود: با تدابیر و پیش بینیهای انجام شده، امیدوار هستیم شاهد افتتاح رسمی پایانه مرزی رازی خوی در میلاد رسول اکرم (ص) در مهرماه سال جاری باشیم.
باید منتظر ماند و این با وجود خلف وعدههای مکرر برای بهره برداری از پایانه مرز رازی خوی به عنوان اصلی ترین دروازه ورود ایران به بازارهای اروپایی بالاخره اواخر مهر امسال به بهره برداری میرسد یا نه؟
مرز رازی خوی سومین مرز رسمی ایران با ترکیه در آذربایجان غربی است و نقش مؤثری در رونق اقتصادی منطقه دارد، گمرک مرزی رازی در فاصله ۷۵ کیلومتری غرب شهرستان خوی و در مرز ایران با کشور ترکیه قرار دارد.
خوی از شهرهای شمالی آذربایجان غربی بوده و حدود ۱۳۰ کیلومتر با ارومیه، مرکز استان فاصله دارد.
بیشتر بخوانید :
منتظر عواقب خرید آیفون ۱۴ باشید / پیشنهاد عجیب فروشندگان به مشتریان؛ کلاهبرداری است؟
۲۲۰ ۲۵۶
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰