تورم در چند سال گذشته اثری منفی بر تمام بازارها داشته است و بازار مسکن نیز در این بین مستثنی نیست. قیمت این کالای اقتصادی روز به روز در حال افزایش است و وضعیت کلی آن هر ماه نسبت ماه گذشته در وضعیت بحرانیتری قرار میگیرد.
رشد قیمت مصالح ساختمانی نیز از سویی با کاهش سود، تمایل انبوهسازان را برای ساخت و ساز کاهش داده و از سوی دیگر موجب افزایش قیمت تمامشده واحدهای مسکونی شده است.
اما بر اساس آخرین دادههای مرکز آمار ایران وضعیت تورم مصالح ساختمانی چه تغییری کرده است؟
تورم نهادههای ساختمانی در پاییز ۱۴۰۱
دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد شاخص قیمت نهادههای ساختمانی مسکن در پاییز ۱۴۰۱ و در شهر تهران هزار و ۵۶۱ ثبت شده است. این میزان نسبت به فصل گذشته یعنی تابستان ۱۴۰۱، ۴/۶ درصد نسبت به پاییز سال گذشته ۳۱/۶ و نسبت به ۱۲ ماه منتهی به پاییز سال جاری (سالانه) ۳۴/۷ درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که تورم نهادههای ساختمانی در تابستان ۱۴۰۱ نیز نسبت به فصل قبل از خود ۳/۴ درصد کاهش داشته است.
در پاییز سال جاری در بین گروههای اجرایی بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۶۳/۹ درصد متعلق به گروه اجرایی شیشه و کمترین تورم نقطه به نقطه نیز با ۱۵/۲ درصد مربوط به گروه اجرایی آهن آلات، میلگرد، پروفیل درب و پنجره و نرده بوده است.
تاثیر تورم بر قیمت مسکن
تازهترین گزارش مرکز آمار ایران از تحولات بازار مسکن شهر تهران نشاندهنده ثبت بالاترین تورم ماهانه مسکن در دی ماه از ابتدای سال تا کنون است. این گزارش نشان میدهد متوسط قیمت مسکن در شهر تهران به حدود ۵۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است. این رقم بیشترین میزانی است که بازار معاملات مسکن در تاریخ ایران دیده است.
همانطور که اشاره شد مصالح ساختمانی نیز در پاییز سال جاری با افزایش همراه بوده، تا جایی که گروه شیشه حدود ۶۴ درصد رشد داشته است.
اگر تورم عمومی و انتظارات ناشی از آن کنترل نشود، در ادامه تورم مسکن و نهادههای ساختمانی نیز به رشد خود ادامه میدهد و در نتیجه سال آینده اقتصاد ایران با صعود قیمتی بیشتری در حوزه مسکن مواجه است. این عامل فعالیت سوداگرانه را افزایش خواهد داد و مردم را هر چه بیشتر از آرزوی خانهدار دور میکند.
بیشتر بخوانید:
۳۵۲۱۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰